V. Radzevičius – apie ilgą laiką su šeima brandintą svajonę: „Dabar tokią galimybę man suteikia laida“

12.04.2023 08:00:00 | Vilnius

vytaras

Grilis – neatsiejama lietuvių švenčių, šeimos pietų, o kartais – tiesiog kulinarinių eksperimentų dalis. Ne veltui, kaip pastebi žinomas keliautojas bei kulinaras Vytaras Radzevičius, vos prasidėjus pavasariui, skaniausi kvapai staiga pasklinda po visą Lietuvą – kad ir kur benuvažiuotum. Nuo šio penktadienio tuo įsitikins ir TV3 televizijos žiūrovai, kuriuos jau antrąjį sezoną iš eilės prie ekranų kvies kulinarinių kovų laida „Lidl grilio talentai“!

Projektas visus grilio mėgėjus išbandys intriguojančioje dvikovoje. Kiekviena laida nukels į vis kitą Lietuvos kampelį, kur gamtos apsuptyje susitiks du dalyviai – „užkietėjęs“ grilio mėgėjas ir puikiai žinomas šalies žmogus. Čia jų lauks užduotis – ne tik parodyti savo meistriškumą, gaminant temą atitinkantį patiekalą, bet ir įtikinti tuo laidos vedėją, žinomą kulinarą V. Radzevičių. Būtent jis nuspręs, kam dar reikia tobulėti, o kas ant grilio gamina be priekaištų ir yra vertas puikių prizų! Bet ar mėgėjui pavyks įveikti žvaigždę?

Laidoje patiriamą jaudulį lygina su tuo, kurį patiria krepšininkai

Kaip prisimena laidos vedėjas, nepaisant to, kad buvo dūmų, praėjusį sezoną laida čirškėjo su geriausiomis emocijomis ir nuotykiais. Tokios pat patirties žinomas kulinaras tikisi ir šiemet. Tačiau jis neslepia – sunkiausioji dalis jam, kaip vedėjui, yra paskelbti nugalėtoją.

„Kadangi dalyviai stengiasi, įdeda daug širdies ir meilės, nieko nesinori nuskriausti. Jei galėčiau – visada skelbčiau lygiąsias. Bet, nori nenori, sprendimą tenka priimti. Ir šiemet tikiuosi smagių nuotykių, gerų atradimų, pažinimo džiaugsmo ir gerų receptų. Po kiekvienos laidos išbandyti pamatytus bei sužinotus receptus norėdavosi ir pačiam. Tai – labai vertinga patirtis, nes visi į laidą atsineša tai, ką turi geriausio“, – sako jis.

Tiesa, nepaisant to, kad kiekvienoje laidoje du svečiai – užkietėjęs grilio mėgėjas ir žinomas šalies žmogus – kas kartą ruošia tai, ką yra įgudę gaminti geriausiai, be iššūkių neapsieina ir jie.

„Krepšininkai juk taip pat geriausiai moka žaisti krepšinį, tačiau laimi ne visada. Visuomet atsiranda papildomų sąlygų – jaudulys prieš kameras, „svetimos aikštelės“ faktorius. Taip ir čia – nors žinai, kaip reikia gaminti, būna, kad kažkas nepavyksta taip, kaip norėjai. Todėl svarbiausias patarimas – neapsikrauti sunkiai įgyvendinamais sumanymais“, – įsitikinęs V. Radzevičius.

O ir jaudulio, anot laidos vedėjo, nepavyksta išvengti niekam – net ir tiems, kuriuos prieš kameras matome nuolatos.

„Manau, sutiksite, kad vienas žanras yra ramiai gaminti sau, o kitas – kažkam kitam. Ir dar prieš kameras. Kaip visi jaudinasi, kai patiekia savo patiekalą svečiams! Net dažnai be reikalo sako „ai, nesigavo“, nors visi aplinkui tylėdami šlamščia patiekalą. Tai – didelis jaudulys, sulyginamas su darbu scenoje. O kadangi gaminama su jausmu, širdimi, tai ir išgyvenimas bei jaudulys yra visiškai natūralus dalykas“, – teigia ir pats prieš kameras dažnai gaminantis V. Radzevičius.

Ir pats puoselėja su griliu susietą svajonę

Lauke, ant ugnies ruoštą maistą, šiandien jau galėtume vadinti neatsiejama Lietuvos gyventojų mitybos dalimi – grilį turi kone kiekvienas. Taip pat vis dažniau ima nykti net ir sezonai – kai kurie grilio neatsisako net žiemą!

„Na, kai už lango minus 25, grilinti yra gana sudėtinga. Bet įmanoma. „Išgyvenimo“ griliai turi savo žavesio – pritaikant akmenis, duobes, užuovėjas. Toks Rembo stiliaus grilis. Vis dėlto grilis man asocijuojasi su pavasariu ir vasara. Žiūrėk, „nuleido“ sniegą, vos atšilo, ir miestuose, kaimuose ir vienkiemiuose pakvimpa skaniais aromatais. Žmonės pasiilgsta grilio taip, kaip katinai pavasarinio morčiaus“, – šypsosi V. Radzevičius.

O kaip ant grilio paruošti maistą taip, kad jis pavyktų net ir naujokams? „Gerai žinokite produktų, kuriuos grilinate, savybes. Žiūrėkite, kad jie būtų kokybiški. Kaupkite patirtį, gal net užsirašinėkite, ką ir kaip grilinote – produktas, karštis, marinavimas. Po to tai įsimins savaime, bet iš pradžių reikia savišvietos, kuri ateina per patirtį“, – pataria laidos vedėjas.

Be gaminimo džiaugsmų, laida kas karta kviečia ir pakeliauti – apsilankyti vis kitoje gražioje Lietuvos vietoje.

„Mūsų šalis – labai graži. Iš didžiausio didmiesčio vos per 10-15 minučių galima atsidurti laukinėje gamtoje. Ir pats turiu svajonę – susikrauti grilinimo padargus ir keliauti po Lietuvą su šeima. Tikiuosi tokio laiko rasti, o dabar man tokią galimybę suteikia „Lidl grilio talentai“, – prideda V. Radzevičius.

O vieną iš Vytarui brangių vietų – Verkių parką – žiūrovai išvys jau pirmojoje laidoje. Žirmūnuose užaugęs laidos vedėjas ir pats dėl to nusikels laiku.

„Netoli Verkių rūmų žvejodavau, slidinėdavau, bastydavausi po miškus, čia vaikštinėdavome ar važinėdavome dviračiais su tėčiu ir mama. O kai tapau suaugęs, galima sakyti, „parsivedžiau“ žmoną iš Saulėtekio į Žirmūnus. Saulėtekis ir vaikystės bei jaunystės vietos puikiai matėsi iš pirmos laidos filmavimo aikštelės Verkių dvare. Užplūdo sentimentai. Ir nors buvo šaltoka, tai ir čirškantys pirmosios laidos griliai sukūrė ypatingą atmosferą. Buvo skanu!“ – intriguoja jis ir kviečia penktadienį praleisti kartu.

Pirmoji „Lidl grilio talentai“ laida – jau šį penktadienį, 17.55 val. per TV3!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau