„Lidl Lietuva“ metinė apžvalga: darbuotojai džiaugėsi didesniu atlyginimu, premijomis ir rūpesčiu sveikata

28.12.2023 11:00:00 | Vilnius

Parduotuvė

Penktus metus iš eilės „TOP Darbdavio“ įvertinimą Lietuvoje ir Europoje pelniusi įmonė „Lidl Lietuva“, gruodžiui artėjant prie pabaigos, apžvelgia praėjusius metus. Šiemet bendrovė išlaikė lyderystę algų srityje, savo darbuotojams siūlė platų papildomų naudų paketą, skyrė dėmesio fizinei ir emocinei sveikatai bei sparčiai stiprino ir didino komandą.

„Mums svarbu, kad visi komandos nariai ne tik galėtų save realizuoti, turėtų įdomų ir dinamišką darbą,  bet ir jaustųsi finansiškai saugūs, todėl šiemet visiems komandos nariams padidinome darbo užmokesčius – nuo sausio didesnius atlyginimus gavo parduotuvių ir logistikos centro darbuotojai, o nuo rugsėjo – administracijos komanda. Lyginant pirmojo, antrojo ir trečiojo metų ketvirčių rezultatus, matome, kad „Lidl Lietuva“ darbuotojų atlyginimų vidurkiai buvo didžiausi tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų“, – sako Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Pasak S. Savickienės, nuo kitų metų pradžios parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams darbo užmokestis ir vėl didės – šie komandos nariai gaus nuo 4 iki 9 procentų didesnius atlyginimus.

„Lidl Lietuva“ taip pat siūlo ir kitas atlygio paketo stiprinimo priemones, viena jų – „Lidl“ kortelės, kurias darbuotojai gali panaudoti apsipirkdami prekybos tinkle. Šiemet šias korteles apsipirkimui kas mėnesį įmonė skyrė visiems darbuotojams, kitais metais šią praktiką tęs ir toliau, o nuo sausio mėnesio parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams kortelių vertė bus 50 proc. didesnė.

Sėkminga „Lidl Lietuva“ veikla leidžia ne tik užtikrinti komandos nariams stabilų ir aukščiausią rinkoje atlygį, bet ir pasiūlyti itin konkurencingą naudų ir priedų paketą bei jį plėsti. Pavyzdžiui, šiemet „Lidl Lietuva“ pristatė naują skatinimo programą, kuri suteikia galimybę logistikos centro darbuotojams gauti priedą prie atlyginimo.

Pasak S. Savickienės, šis sprendimas – ne tik padeda siekti geriausių darbo rezultatų ir aukščiausios kokybės, bet ir leidžia darbuotojams papildomai užsidirbti.

Įmonės veiklos širdis – logistikos centras, kurio darbo kokybė, pavyzdžiui, prekių komplektavimo tikslumas, lemia, jog klientai parduotuvės lentynose rastų visas reikiamas prekes. Tai suprasdama, bendrovė motyvuoja čia dirbančius darbuotojus stengtis dėl kuo geresnių rezultatų ir tokiu būdu uždirbti papildomą priedą prie atlyginimo, kuris gali siekti ir 300 eurų neatskaičius mokesčių.

Priemonės emocinės sveikatos gerinimui

Šiemet įmonė ir toliau rūpinosi darbuotojų gerove – itin daug dėmesio buvo skiriama kolektyvo narių emocinei sveikatai.

„Lidl Lietuva“ išsamiai nagrinėjo nuobodulio darbe problematiką, pasiūlė naują terminą – darbodulys. Šis terminas apibūdina nuobodulį darbe ir su juo atsirandančias problemas – motyvacijos trūkumą, apatiją. Tokia būsena ne tik kenkia fizinei ir emocinei sveikatai, bet ir sumažina atliekamo darbo kokybę.

„Savo darbuotojams siūlome dinamišką darbą, pavyzdžiui, parduotuvių darbuotojai per dieną rotacijos principu atlieka įvairias užduotis prekybos salėje, kepykloje, kasoje bei rūpinasi prekių šviežumo tikrinimu. Tokiu būdu užtikriname, kad darbas nebūtų nuobodus ar monotoniškas, o darbuotojai gali susipažinti su darbų įvairove“, – sako S. Savickienė.

Siekiant išlaikyti gerą darbuotojų emocinę sveikatą ir įvertinus įvairius pastarojo laikmečio neramumus šalyje, įmonė suteikia galimybę visiems komandos nariams nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. Taip pat „Lidl Lietuva“ darbuotojai gali gauti profesionalias ir anonimines konsultacijas finansiniais ir teisiniais klausimais.

„Pastebime, kad darbuotojai itin vertina suteikiamas nemokamas konsultacijas su specialistais. Per šių metų tris ketvirčius buvo suteikta daugiau nei 700 anoniminių konsultacijų finansiniais, teisiniais bei psichologiniais klausimais“, – sako S. Savickienė.

Ji priduria, kad susidūrus su sunkumais, psichologine pagalba gali pasinaudoti ir kolektyvo narių artimieji. Anoniminėje linijoje nemokamai suteikiamos konsultacijos tiek darbuotojams, tiek jų šeimos nariams.  

Rūpinosi fizine kolektyvo narių sveikata

„Lidl Lietuva“ jau penkerius metus iš eilės kiekvieną darbuotoją, bandomajam laikotarpiui pasibaigus, apdraudžia papildomu sveikatos draudimu.

„Papildomas sveikatos draudimas – viena labiausiai darbuotojų vertinamų naudų paketo dalių. Taip pat kiekvienais metais, prasidėjus šaltajam sezonui, visi darbuotojai ir jų vaikai iki 14 metų yra kviečiami pasiskiepyti nemokama vakcina nuo gripo. Be to, siekiant sustiprinti darbuotojų sveikatą, kolektyvo narius ir jų artimuosius kasmet pasiekia ir nemokami vitaminų rinkiniai“, – sako S. Savickienė.

Aktyvi įmonės plėtra

Darbuotojų gerovę taip pat užtikrina ir įmonės stabilumas, kurį patvirtina nuolatinė bendrovės plėtra. „Lidl Lietuva“ aktyviai plečiasi – šalyje veikia 72 parduotuvės, 27 Lietuvos miestuose.  

„Aktyvi plėtra – sėkmingos įmonės indikatorius, šiemet duris atvėrė 7 naujos parduotuvės, o „Lidl“ miestų sąrašą papildė Gargždai. Be to, visus metus intensyviai statėme naują, jau antrąjį, logistikos centrą Vilniuje, netoli Lentvario. Jis duris atvers jau kitais metais“, – tvirtina S. Savickienė.

Naujame logistikos centre dirbs daugiau nei 200 darbuotojų. Šiuo metu pradedama naujų darbuotojų paieška – įmonė buria užsakymų komplektuotojų komandą ir kitas darbo pozicijas.

2024 m. tendencijose – konkurencingas atlyginimas ir atvirumas

Pasak „Alliance for Recruitment“ partnerio Andriaus Franco, šiemet pastebima tendencija – itin daug dėmesio darbdaviai skyrė konkurencingam darbo užmokesčiui, 2024-aisiais atlygis vis dar išliks vienu iš aktualiausių aspektų.

„Tikėtina, kad dėl esamos ekonominės situacijos, įmonės, kurių finansiniai rezultatai bus prastesni, atsisakys dalies papildomų naudų. Svarbiausia, kad organizacijos išsiaiškintų savo darbuotojų poreikius – kurios papildomos naudos yra pačios reikalingiausios“, – sako A. Francas.

A. Francas papildo, kad  potencialūs darbuotojai taip pat vertins darbdavių atvirumą. Darbdaviai turėtų ne tik pateikti informaciją apie siūlomas naudas, bet ir patikslinti ko būsimiems komandos nariams nereikėtų tikėtis. Pavyzdžiui, darbdavys biure kasdien vaišins kava bei šviežiais vaisiais, tačiau nesuteiks vietos automobiliui šalia darbovietės. Tokiu būdu potencialus darbuotojas žino, kokia yra situacija ir taip gali tiksliau pasverti savo galimybes dirbti konkrečioje organizacijoje.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,7 tūkst. darbuotojų, šalyje veikia 72 prekybos tinklo parduotuvė 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau