Vaikų dienos centrams pirkėjai ir „Lidl“ paaukojo beveik pusę milijono eurų

15.12.2023 11:00:00 | Vilnius

Lidl taromatas

Nuo 2017 metų „Lidl“ klientai Lietuvoje turi galimybę taromatuose paaukoti už gėrimo pakuočių užstatą atgautą sumą vaikų dienos centrais besirūpinančioms organizacijoms. Šia galimybe pasinaudojama vis aktyviau – per 6 metus tokiu būdu buvo paaukota daugiau nei 239 tūkst. eurų. Šią sumą prekybos centras „Lidl“ padvigubino iki beveik pusės milijono eurų – 491 tūkstančių.

„2022 metais klientų paaukota ir „Lidl“ padvigubinta suma viršijo 120 tūkst. eurų. Nors šie metai dar nesibaigė, jau dabar matome, kad paramą vaikams skiriantieji yra vėl itin aktyvūs, nes vien per 11 mėnesių paaukota suma pasiekė 100 tūkst. eurų“, – sako „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Visi klientų paaukoti ir „Lidl Lietuva“ padvigubinami pinigai lygiomis dalimis kas mėnesį pervedami trims vaikų dienos centrais besirūpinančioms organizacijoms: „Gelbėkit vaikus“, „Caritas“ ir Maltos ordino pagalbos tarnybai.

Daugiausiai paaukojo vilniečiai

Daugiausiai pinigų kilniam tikslui skyrė didžiųjų šalies miestų gyventojai. Iš visų didmiesčių šiemet daugiausiai už užstatą paaukotų pinigų surinkta Vilniuje, o aktyviausiai vilniečiai pinigus vaikų dienos centrams skyrė parduotuvėse „Lidl“ Rasų, Žemaitės ir Rinktinės gatvėse.

Gausiai vaikų dienos centrams aukojo ir Kauno gyventojai, o daugiausiai aukojančių lankėsi „Lidl“ parduotuvėse Jonavos ir Juozapavičiaus gatvėse bei Savanorių prospekte.

Klaipėdiečiai gerumo fondą aktyviausiai pildė Liepojos, Tilžės gatvėse bei Taikos prospekte esančiose parduotuvėse.

Aktyviai „Lidl“ taromatuose aukojo ir Panevėžio, Šiaulių bei Palangos miestų gyventojai.

„Vertinant mažesnių miestų aktyvumą, maloniai džiugino Palangos rezultatai. Tikėtina, kad prie paramos vaikams aktyviai prisidėjo tiek šiame mieste nuolat gyvenantys klientai, tiek atvykstantieji pailsėti ir nepamirštantys prisidėti prie visiems mums svarbių gerų darbų“, – sako A. Bubnelis.

Padeda ir ukrainiečių vaikams

„Lidl“ nuo pat šios iniciatyvos pradžios pirkėjų aukojamą sumą dvigubindavo, o prasidėjus karui Ukrainoje kelis kartus ir trigubino.

„Pastaruosius kelerius metus aukotojų aktyvumas pastebimai išaugo – šiam tikslui žmones suvienija ir karo baisumai Ukrainoje bei tai, kad dienos centrus lanko ir į Lietuvą atvykusių ukrainiečių vaikai“, – pastebi A. Bubnelis.

Ukrainiečių vaikai dienos centrus lanko nuo 2022 metų pradžios. Pasak vaikų dienos centrus prižiūrinčių organizacijų atstovų, ukrainiečių vaikų integracija vyksta sklandžiai: jie smalsūs ir imlūs, viskuo domisi, susidraugauja su bendraamžiais iš Lietuvos, su centrų darbuotojų pagalba greitai įveikia ir kalbos barjerus. Dienos centruose Lietuvos ir Ukrainos vaikai kartu ruošia pamokas, aktyviai leidžia laiką lauke, dalyvauja įvairioje kūrybinėje veikloje, pramogauja, vyksta į išvykas bei ekskursijas.

Jaukesnėms patalpoms ir turiningesniam laisvalaikiui

Surinkta parama skiriama tiek vaikų dienos centrų patalpų įrengimui ir atnaujinimu, tiek turiningesnio vaikų laisvalaikio organizavimui, pavyzdžiui, papildomiems edukaciniams užsiėmimams, piešimo ar sporto priemonėms, stovykloms ar išvykoms taip pat psichoterapeutų, užimtumo specialistų paslaugoms apmokėti.

Skaičiuojama, kad vaikų dienos centrams skirti pinigai kasdien padeda daugiau nei 10 tūkstančių vaikų – dienos centruose jie gali saugiai praleisti laiką po pamokų, pavalgyti, žaisti su draugais, paruošti pamokas bei pabendrauti. Lankant dienos centrus gerėja vaikų fizinė ir emocinė sveikata, bendravimo įgūdžiai, mokymosi motyvacija ir rezultatai.

Lietuvoje šiuo metu galima aukoti 72 „Lidl“ parduotuvėse 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau