Įšokti į kolegų batus: šventėms artėjant „Lidl“ administracija dirba parduotuvėse ir logistikos centre

21.12.2023 09:00:00 | Vilnius

Lidl darbuotojai

Artėjant didžiausioms metų šventėms, o prekybos tinklams sulaukiant vis didesnių pirkėjų srautų, „Lidl“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams padeda prie jų prisijungiantys kolegos iš administracijos. Tokia kasmetinė iniciatyva ne tik padeda atlikti kasdienes užduotis, kuria vieningą atmosferą bei komandiškumo jausmą tarp organizacijos darbuotojų, bet ir leidžia geriau pažinti įmonėje veikiančius procesus.

Administracijos darbuotojai, pavyzdžiui, pirkimų ekspertai, teisininkai, rinkodaros ir komunikacijos specialistai, informacinių technologijų komanda ir kiti specialistai, yra kviečiami bent vieną dieną šventiniu periodu padirbėti parduotuvėje ar logistikos centre. Iš viso beveik 140 kolegų išbandys darbą parduotuvėje ar logistikos centre.  

Pasak „Lidl Lietuva“ valdybos narės ir personalo vadovės Sandros Savickienės, tokia galimybė leidžia iš arti pamatyti visą prekybos tinklo veikimo grandinę ir padeda suprasti, kaip veikia parduotuvių ir logistikos centro procesai.

„Parduotuvės bei logistikos centrai – neabejotinai svarbiausios mūsų veiklos ašys, lemiančios visą įmonės veiklą. Šiuo intensyviu laikotarpiu tiek parduotuvėse, tiek logistikos centre tikrai yra kuo padėti – papildomos rankos visuomet naudingos. Be to, praktikos diena naudinga ir tuo, kad leidžia dar geriau suprasti, kaip veikia mūsų nuolat kuriami ir tobulinami procesai“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ atstovės teigimu, administracijos darbuotojų pagalba parduotuvėse ir logistikos centre – puiki galimybė kurti vieningą įmonės atmosferą, pabendrauti su kolegomis.

Galimybė susipažinti su veikla iš arčiau – ne tik šventiniu laikotarpiu

S. Savickienė sako, kad šventinis laikotarpis – ne vienintelė galimybė administracijos darbuotojams išbandyti darbą parduotuvėse ar logistikos centre. Tokią progą turi kiekvienas komandos narys, vos pradėjęs dirbti organizacijoje.

„Tokia praktika itin naudinga naujokams – jie gali susipažinti su visais įmonės procesais ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Administracijos darbuotojai nuolat tobulina įmonės procesus, todėl pamatyti, kaip jie veikia realybėje – labai naudinga. Nauji kolegos gali keletą pirmų darbo dienų praleisti parduotuvėse ir logistikos centre“, – sako S. Savickienė.

S. Savickienės teigimu, per praktikos dieną parduotuvėje, naujas komandos narys gali iš arti susipažinti su prekių krovos darbais, maisto prekių šviežumo bei kokybės užtikrinimo procesu, tvarkos palaikymu bei darbu kepykloje.

Darbuotojų laukia ir daugiau gerų žinių

Šventinis laikotarpis įmonėje – ypatingas. Jo metu, „Lidl Lietuva“ skiria papildomą dėmesį visai darbuotojų komandai, atsidėkoja už įdėtas pastangas.

„Tradiciškai kasmet komandos narius sveikiname su artėjančiomis didžiausiomis metų šventėmis. Šiemet visiems darbuotojams įteikėme saldžias dovanas iš šventinio mūsų asortimento, taip pat padovanojome 100 eurų vertės „Lidl“ korteles apsipirkimui. Nepamirštame ir artimųjų – darbuotojų vaikai iki 15 metų sulaukė saldžių staigmenų ir žaidimų“, – sako S. Savickienė.

Šventėms praėjus, darbuotojų lauks ir dar viena gera žinia. Siekdama išlaikyti lyderystę rinkoje, „Lidl Lietuva“ nuo sausio 1 d. didins parduotuvių ir logistikos centro darbuotojų atlyginimus, darbo užmokestis jiems augs nuo 4 iki 9 procentų. Atlyginimai šiems darbuotojams augs jau trejus metus iš eilės.

Įmonė rūpinasi ir kitų darbuotojų darbo užmokesčio augimu. Pavyzdžiui, šį rugsėjį didėjo administracijos komandos narių atlyginimai.

„Lidl Lietuva“ darbuotojų gerove rūpinasi ne tik šventiniu laikotarpiu, tačiau kasdien – suteikia sąlygas, kad kiekvienas kolektyvo narys jaustųsi finansiškai stabilus. Rekvizitai.lt duomenimis, įmonės siūlomas vidutinis visų darbuotojų atlyginimas šių metų spalį siekė 1952,05 eurus neatskaičius mokesčių ir buvo didžiausias tarp penkių didžiųjų tinklų Lietuvoje, prekiaujančių maisto produktais. Pasak S. Savickienės, apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį, „Lidl Lietuva“ remiasi visą kalendorinį mėnesį įmonėje išdirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis.

„Lidl Lietuva“ pasirūpins ir ne tik materialiomis dovanomis – švenčių dienomis bei jų išvakarėse parduotuvės dirbs trumpiau, kad darbuotojai galėtų kuo daugiau laiko praleisti su savo artimaisiais. Pirmąją šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, ir Naujųjų metų dieną, sausio 1-ąją, „Lidl“ parduotuvės nedirbs. Parduotuvių darbo laikas trumpės ir kitomis šventinio laikotarpio dienomis – Šv. Kūčių vakarą, antrąją Šv. Kalėdų dieną ir Naujųjų metų išvakarėse.

„Lidl Lietuva“ savo darbuotojams siūlo ir kitas papildomas naudas: draudžia papildomu sveikatos draudimu, kasmet rudenį sudaro sąlygas darbuotojams ir jų vaikams iki 14 metų nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, skiria vitaminų ir maisto papildų rinkinius. Įmonė taip pat suteikia galimybę pasinaudoti specialistų pagalba – esant poreikiui, darbuotojai ir jų šeimos nariai gali gauti nemokamas ir anonimines konsultacijas teisiniais, asmeniniais ar finansiniais klausimais.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,7 tūkst. darbuotojų, šalyje veikia 72 prekybos tinklo parduotuvė 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau