Pirmosios „Lidl“ parduotuvės atidarymas Gargžduose sutraukė minias gargždiškių

14.12.2023 10:00:00 | Gargždai

Lidl Gargžduose

Prekybos tinklas „Lidl“ įžengė į dar vieną Lietuvos miestą – gruodžio 14 dieną parduotuvė duris atvėrė Gargžduose, adresu Dariaus ir Girėno g. 2. Naujosios parduotuvės atidarymas sutraukė minias smalsuolių, norinčių tapti pirmaisiais pirkėjais. Sparčiai besivystančioje miesto dalyje atidarydamas naują parduotuvę, prekybos tinklas prisidėjo ir prie miesto bendruomenei svarbios infrastruktūros gerinimo.

Atidarymo rytą gargždiškiai prie naujosios parduotuvės pradėjo rinktis dar iki atidarymo pradžios, norėdami apžiūrėti pirmąją „Lidl“ parduotuvę mieste, taip pat tapti pirmaisiais pirkėjais. Atidarymo proga klientų laukė specialūs pasiūlymai tiek maisto, tiek ir ne maisto prekėms, naujosios parduotuvės pirkėjai, kurie naudojasi mobiliąja lojalumo programėle „Lidl Plus“, sulaukė ir išskirtinio pasiūlymo – galimybės įsigyti spurgą vos už 1 centą. Taip pat pirmiesiems lankytojams buvo dalinami daugkartiniai, specialiai atidarymui sukurti, pirkinių maišeliai, nemokamai buvo galima pasivaišinti saldumynais, karštais gėrimais.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas džiaugiasi mieste sukurtomis naujomis darbo vietomis bei tuo, kad Gargždai pagaliau sulaukė „Lidl“ ir savo mieste.

„Išties džiugu, kad į Gargždus ateina dar vienas prekybos tinklas, kuris kuria naujas darbo vietas,  taip pat prisideda ir prie miesto infrastruktūros gerinimo. Tikrai žinau, kad miestiečiai laukė, kol „Lidl“ atsidarys, nuolat to teiravosi ir pagaliau sulaukė. Prekybos tinklo vadovams, kolektyvui norėčiau palinkėti sklandaus ir sėkmingo darbo bei kuo aktyviau įsitraukti į bendruomenės gyvenimą. Sveikinu atvykus į Gargždus!“, – kalbėjo Klaipėdos rajono meras.

Naujoji parduotuvė Gargžduose duris atvėrė šalia statomo daugiafunkcio sporto centro, taip pat netoli neseniai atidarytos naujosios autobusų stoties. Parduotuvė bus pasiekiama pėsčiomis daugeliui miesto gyventojų, taip pat patogi apsipirkti ir atvykstantiems viešuoju transportu iš aplinkinių miestelių.

Parduotuvės Gargžduose prekybos salės plotas siekia maždaug 1400 kv. metrų. Parduotuvėje iš viso veikia 11 kasų: 5 įprastinės bei 6 savitarnos, iš kurių 3 – XXL dydžio. Šios kasos puikiai pritaikytos esant didesniems pirkiniams. Parkavimo aikštelėje įrengta šešių vietų elektromobilių įkrovimo stotelė. „Lidl“ parduotuvės Gargžduose darbo laikas – nuo 7 iki 22 valandos.

Prisidedant prie bendruomenės ir miesto gerovės, „Lidl Lietuva“ šalia parduotuvės įrengė pėsčiųjų takus, taip pat perėją per Dariaus ir Girėno gatvę. Prekybos tinklas taip pat sutvarkė infrastruktūrinę susisiekimo dalį greta naujosios parduotuvės.

„Atidarant naujas parduotuves, visada stengiamės prisidėti prie bendruomenės gerovės, gražesnės ir saugesnės aplinkos. „Lidl Lietuva“ taip pat kartu su partneriais finansuoja visos Dariaus ir Girėno g. plėtros projekto rengimą, o dalis darbų atliekama ir šiuo metu. Bus įrengtos naujos nuovažos Dariaus ir Girėno g., taip pat šioje gatvėje bus padidintas eismo juostų skaičius, įrengtos pėsčiųjų perėjos ir saugumo salelės, įgyvendinti kiti eismo sprendiniai, užtikrinantys tiek pėsčiųjų, tiek transporto priemonių eismo saugumą“, – kalbėjo „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Įgyvendinant projektą, Dariaus ir Girėno g. bus pakoreguotas ženklinimas, vienoje gatvės pusėje įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas. Ateityje „Lidl Lietuva“ įrengs ir antrąją perėją Dariaus ir Girėno g. bei atliks gatvės platinimo darbus greta šiuo metu statomo daugiafunkcio sporto centro.

„Lidl Lietuva“ taip pat greta esančiame sklype įrengė 24 vietų automobilių parkavimo aikštelę, kuri skirta bendruomenės ir aplinkinių gyventojų naudojimui, šiame sklype taip pat pasodinti ir šeši medžiai. Dar dvidešimt penkis medžius prekybos tinklas pasodino ir parduotuvės sklype. Statant parduotuvę buvo iškasta nemažai riedulių. Bendraujant su Klaipėdos rajono savivaldybės atstovais, prekybos tinklas įgyvendino idėją – iš dalies rastų riedulių, rastų prie parduotuvės ją statant, suformavo juostą, kuri simbolizuoja ir atkartoja gargždiškiams itin svarbios Minijos upės vingį.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau