Ką ragausite per naujus? Šventinio savaitgalio receptų superpigios superidėjos kiekvieno skoniui

29.12.2023 11:00:00 | Vilnius

Ką ragausite per naujus? Šventinio savaitgalio receptų superpigios superidėjos kiekvieno skoniui

Kaip sutiksite Naujus metus, tokie ir likę metai bus. Taip byloja liaudies išmintis, tad tikėti ja ar ne – renkamės kiekvienas. Vis dėlto, ateities prognozuoti negalime, tačiau tikrai galime į 2024-sius žengti itin skaniai. Prie sėkmės jau paskutinį kartą šiais metais prisidėti gali ir išskirtiniai „Lidl“ „Superšeštadienio“ pasiūlymai, kurie leis lengvai ir nebrangiai pasirengti ateinančioms šventėms.

Norintiems papuotauti ar jaukiai pasilepinti gardžia kepta vištiena, „Skonio ženklu“ pažymėtu šviežio viščiuko broilerio kilogramas „Lidl“ parduotuvėse kainuos vos 1,89 Eur.

Skubančiais ar laukiančiais būrio draugų bei artimųjų taip pat pasirūpinta. Tik šį šeštadienį sušių rinkiniai lentynose vos nuo 8,49 Eur. Tai ne tik gera alternatyva norintiems pailsėti nuo mėsiškų patiekalų, bet ir puikus sprendimas taupant laiką ar keliaujant į svečius. Galėsite rinktis įvairių skonių sušių rinkinius nuo 21 vnt. iki 53 vnt., tad alkanų tikrai neliks, o ir naujametės sutiktuvės nusimatys lengvos.

Galiausiai – pusryčiams ar desertui „Superšeštadienis“ siūlo bananus. Aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą šių vaisių kilogramą įsigysite vos už 0,79 Eur. Bananai puikiai tiks tiek šaltiems, tiek ir karštiems užkandžiams, o žiemos nepabūgę – galės pasigaminti ledų desertą iš vos kelių ingredientų.

Kviečiame išbandyti šiuos „Lidl“ ekspertų rekomenduojamus receptus, kurie tikrai prisidės prie gardžios metų pradžios sutikimo.

Šventinė vakarienė su obuoliais bei džiovintais vaisiais įdarytu viščiuku

Tikriausiai nėra nieko skaniau ir šventiškiau, nei ką tik iš orkaitės ištrauktas garuojantis ir kvepiantis keptas viščiukas, kuriuo dalintis bei ragauti gali visas būrys draugų ar artimųjų. Šį kartą siūlome pasigaminti įdarytą viščiuką, nes po švenčių tikriausiai dar liko ir obuolių, ir įvairių džiovintų vaisių, kuriais gardinome pyragus ar silkę.

Jums prireiks:

1 viščiuko broilerio

2 rūgštesnių obuolių

Saujelės džiovintų vaisių ar uogų (slyvos, abrikosai, kriaušės, persikai)

Druskos, pipirų, rozmarino, kmynų

Alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Viščiuką lengvai pamarinuojame druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu. Įtriname kmynais ir paliekame valandai kitai vėsiai pastovėti. Paruošiame įdarą – obuolius pjauname per pusę, išimame kaulelius ir pabadome dantų krapštuku, kad paleistų sultis. Džiovintus vaisius bei uogas porai minučių užpilame šiltu vandeniu. Lengvai pasimarinavusį viščiuką dedame į kepimo popieriumi nuklotą ir lengvai aliejumi pateptą skardą. Įdarome obuoliais bei džiovintais vaisiais ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol maloniai apskrus. Nepamirškite kartas nuo karto apšlakstyti išbėgusiomis sultimis, taip mėsa įgaus dar daugiau skonio.

Patiekalą rekomenduojama ragauti su spanguolių ar bruknių uogiene. Skanaus!

Šventinis bananų ledų desertas

O kas sakė, kad žiemą ledų niekas nevalgo? Nustebinkite savo mažuosius lengvu ir burnoje tirpstančiu bananų ledų desertu, kuriam reikės vos kelių ingredientų.

Jums reikės:

3-4 prinokusių bananų

120 ml. pieno (gali būti ir augalinis)

Vanilinio cukraus

Gaminimas:

Gaminant ledus reikia žinoti vieną triuką, kuris yra visa šio deserto paslaptis: prieš maišant bananus su pienu juos bent vieną valandą reikia pašaldyti šaldiklyje. Vaisius tereikia nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėjus į maišelį palikti sustingti. Sustingusius bananus dedame į maišytuvą, pilame pieną ir išplakame iki vientisos masės. Beriame žiupsnelį vanilinio cukraus ir dar kartą permaišome. Gautą masę dedame atgal į šaldiklį gerai valandai, kad ledai įgautų tikrąją formą.

Paruoštus ledus serviruojame, stebiname artimuosius ir pasitinkame Naujus metus su gardžiu ir netikėtų bananų nuotykiu. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau