Dar tikrai suspėsite: šventiniai patiekalai – už mažą kainą

22.12.2023 11:00:00 | Vilnius

Dar tikrai suspėsite: šventiniai patiekalai – už mažą kainą

Šventės – jau visiškai šalia, ir pradedate galvoti, kuo nustebinsite savo artimuosius ir draugus. Tam į pagalbą atskuba „Lidl“, kurie šįkart turi paruošę net dviejų dienų trukmės – penktadienio ir šeštadienio – „Superpasiūlymus“. Šių idėjų jums pakaks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms.

Šį penktadienį „Lidl“ siūlo pradėti ruoštis Kūčioms ir įsigyti šviežios atlantinės lašišos filė, kilogramas kurios, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos vos 10,99 Eur. Tuo metu per Kalėdas pradžiuginkite svečius tikra švenčių klasika – kalakutu, kurio kilogramas kainuos tik 3,33 Eur. Kadangi jo svoris būna tarp 3-5 kilogramų, už mažą kainą kalakutu galėsite pavaišinti net iki 10 asmenų. Jį pagardinsite, o taip pat desertui panaudosite persimonus, kurių vieną įsigysite vos už 0,55 Eur.

Šį prieššventinį savaitgalį, pasitelkus „Superpasiūlymus“, „Lidl“ ekspertai kviečia Kūčioms pasigaminti šildančios lašišos, o Kalėdas pasitikti ryškiaspalve persimonų glazūra papuoštu keptu kalakutu.

Šildantis lašišos receptas

Kūčios – neįsivaizduojamos be žuvies, tad kviečiame išmėginti šildančios lašišos receptą. Jam prireiks:

600 g šviežios atlantinės lašišos filė

Marinatui:
Tarkuoto arba malto imbiero
1 citrinos
1 česnako galvutės
1 v. š. acto
½ stiklinės baltojo vyno
Druskos, pipirų, cukraus pagal skonį

Lašišos filė supjaustykite į keturis vienodo dydžio gabalėlius. Tuomet paruoškite marinatą.

Nulupkite imbierą, citriną ir česnako galvutę. Viską sutarkuokite smulkia tarka. Tada įpilkite šaukštą acto bei pusę stiklinės baltojo vyno, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir viską sumaišykite į vientisą masę. Gautu mišiniu užtepkite lašišos gabalėlius ir palikite porai valandų šaldytuve. 

Lašišai pastovėjus suvyniokite žuvį į foliją kartu su paruoštu marinatu ir kepkite apie 10-15 minučių. Patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Kalėdinis kalakutas su persimonų glazūra

Kalėdos – šventė šviesi, todėl jai šviesos ir ryškių spalvų suteikite iškepę gardų kalakutą, papuoštą persimonų glazūra. Patiekalui reikės:

1 šviežio kalakuto

2 v. š. aliejaus

2 persimonų

Glazūrai:

1 persimono

1 svogūno

2–3 skiltelių česnakų

2 v. š. baltojo cukraus

1 v. š ryžių acto

Žiupsnelio kardamono ir pipirų

1 stiklinės vandens

2 v. š. terijakio padažo

Ant kalakuto supilkite aliejų, užberkite druskos ir gerai įtrinkite. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Nulupkite glazūrai skirtus persimonus. Tada juos, taip pat svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kol svogūnai suminkštės.

Į keptuvę įberkite cukraus ir maišydami kaitinkite, kol cukrus karamelizuosis. Tuomet įpilkite ryžių acto ir gerai išmaišykite.

Į keptuvę suberkite prieskonius, įpilkite stiklinę vandens ir terijakio padažo. Viską užvirinkite ir pavirkite apie 2–3 minutes. Galiausiai, viską sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.

Iš orkaitės ištraukite kalakutą, aptepkite glazūra ir toliau kepkite dar valandą, kas 5–7 minutes patepdami likusia glazūra ir riebalais, kurie išsiskirs kepimo metu.

Likus 10–15 min iki kepimo pabaigos skiltelėmis supjaustykite persimoną ir įdėkite kepti kartu su kalakutu. Patiekalui iškepus, kalakutą įdėkite į serviravimo lėkštę ir aplink išdėliokite iškeptas persimono skilteles. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau