Tvarka ir triukai: kaip langų plovimą paversti pramoga

09.02.2023 08:00:00 | Vilnius

tvarka

Artėjantis pavasaris džiugina viltimi, kad netrukus galėsime vėl džiaugtis saulės spinduliais ir leisti daugiau laiko lauke. Visgi, iki tol saulės spinduliai namų languose mums dažniau primena apie ant lentynos nugulusias dulkes ar nešvarius langus. Tad norint grožėtis atgimstančia gamta, tai daryti daug maloniau švariuose ir po žiemos miego bundančiuose namuose.

Nors mintys apie šiltesnes ir ilgiau nei penkias valandas per mėnesį saulę matančias dienas gali džiuginti, plovimas, siurbimas, dulkių valymas gali aptemdyti pavasario laukimo džiugesį. Vis dėlto namų ruošą galima palengvinti, paverčiant ją aktyvia savaitgalio pramoga. Dalinamės  penkiais „Lidl“ ekspertų siūlomais triukais, kurie pravers ne tik sezono generalinei tvarkai, bet ir padės sutaupyti.

Tinklalaidės – sužinoti kažką naujo net ir su šluota rankoje

Tinklalaidžių įrašai suteikia mums naudingų žinių arba tiesiog pramogą, tačiau atima nemažai laiko. Dėl to dažnas linkęs jų klausyti automobilyje, bėgiodamas ar tiesiog leisdamas laiką gamtoje. Tačiau tinklalaidės taip pat gali kokybiškai, linksmai ar tiesiog įdomiai užpildyti laiką, kol tvarkote namus. Atrasti pačias įvairiausias, sau įdomias temas: nuo Lietuvos aviacijos istorijos iki… tų pačių triukų ir patarimų, kaip langų plovimą paversti pramoga.

Žingsniai ir kalorijos

Sportas sportui nelygu, todėl judėjimas su šluota, laipiojimas nuo palangės ant palangės, pritūpimai, kilnojant seniai valytus sofos užkaborius, yra ne kas kita, kaip visai nebloga funkcinio sporto treniruotė. Žinoma, tai priklauso nuo požiūrio bei nusiteikimo. Chalatą, šlepetes ar naminius rūbus prieš generalinę tvarką pakeiskite sportine apranga. Jei turite išmanųjį laikrodį, telefoną ar kitą prietaisą, įsijunkite mėgstamą garso takelį ir pirmyn! Sporto salę dienai iškeitę į paprasčiausią kambarių tvarkymą, turėsite neįprastą, bet savaip šaunią treniruotę.

Komandinis darbas

Vienas lauke – ne karys, todėl dalintis ne tik verta, bet ir būtina. Tvarkymasis gali tapti smagia pramoga visai šeimai. Nesvarbu, kokius darbus nutarsite pasidalinti, svarbiausia, kaip tai darysite. Pasak „Lidl“ ekspertų, komandas galima skirstyti pagal spalvas (pvz. „Raudonųjų“ ir „Mėlynųjų“), varžytis laikui arba atliktų užduočių kiekiui. Nepamirškite, kad varžybose dalyviai apdovanojami prizais: tai gali būti vakarienė su pica ir filmukais, ar visos šeimos išvyka į gamtą.

Šluota ir knyga – suderinama

Knygas skaityti mėgstame, tačiau tam paprastai reikia laiko, nusiteikimo, ramybės bei tylos. O jeigu spausdintą knygą pakeistume garsinę? Ši forma pakeitė ne tik skaityti negalinčių, bet tam dažnai ir laiko neturinčių galimybes bei įpročius. Juk namų tvarkymas yra gana monotoniškas, daug protinės veiklos nereikalaujantis procesas, todėl tuo metu pasimėgauti geru romanu, detektyvu ar asmenybę lavinančiu kūriniu kempinė netrukdo. Šiais laikais Lietuvoje garso knygų pasirinkimas tikrai platus, todėl namų ruoša ne tik prabėgs akimirksniu, bet vienu šūviu nušausite du zuikius.

Dovana sau yra geriausia dovana

Taip, švariuose languose žaidžiantys saulės spinduliai jau savaime džiugina, tačiau pareiga namams ir buičiai gali būti papildomai apdovanota. Ekspertai pataria kelis didesnius įveiktus buities darbus įprasminti dovana sau. Ar tai būtų karšto šokolado puodelis, ar bilietas į kiną – kai žinai, kad už vargus bus atlyginta, darbai einasi ir sklandžiau, ir greičiau.

Dovanoti sau ar kitiems yra lengviau, kai tai dovanai yra sutaupoma. Čia taip pat gali pasitarnauti ir gudrus švaros priemonių pasirinkimas. Daugelyje jų, ar tai būtų universalūs valikliai, ar indų plovikliai, ar kapsulės – sudėtinės medžiagos yra panašios. Todėl renkantis švaros priemones, patartina atkreipti dėmesį į privačiu prekės ženklu pažymėtas prekes, kurios dažnai yra pigesnės nei gerai žinomų gamintojų.

Jei planuojate generalinę tvarką ir nutarsite išbandyti vieną ar kitą paminėtą triuką, švaros priemonių jau dabar galite įsigyti visose „Lidl“ parduotuvėse. Nuo vasario 9 d. čia vyksta švaros festivalis, kuriame rasite visų būtiniausių švaros prekių už draugišką kainą. O norinčių išsamiau susipažinti bei išsirinkti pavasarinei talkai būtinas priemones lauks „Lidl“ švaros katalogas. Nuo ekspertų patarimų iki taupymo triukų bei pagalbos renkantis prekes iki išskirtinių pasiūlymų bei nuolaidų  – viską galima rasti elektroninėje katalogo nuorodoje čia.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau