Sezonas atidarytas – parduotuvėse pasirodė pirmieji pavasario šaukliai agurkai ir ridikėliai

22.03.2023 08:00:00 | Vilnius

darzas

Vis labiau jaučiamas pavasaris atneša pokyčius mūsų mityboje. Marinuotas, raugintas ar šaldytas daržoves keičia šviežios. Turintys daržą kieme ar namuose jas gali užsiauginti patys, o kiti leidžiasi į šviežumo medžioklę parduotuvėse. Neabejotinai pirmaisiais pavasario šaukliais tampa trumpavaisiai agurkai ir ridikėliai, kurie ant mūsų stalo išsilaiko bene visą šiltąjį sezoną.

Kaip teigia „Lidl Lietuva“ vaisių ir daržovių ekspertas Ramūnas Žvirblis šiltėjant orams pradeda didėti lietuviškas šviežių daržovių asortimentas. Taip mūsų kraštuose pamėgtus ilgavaisius agurkus keičia trumpavaisiai, pildosi ir ridikėlių, svogūnų laiškų bei salotų lentynos.

„Asortimentą parduotuvėse sudaro virš 150 skirtingų vaisių ir daržovių vienu metu. Šiltuoju sezonu – žymi asortimento dalis atkeliauja iš Lietuvos laukų ir šiltnamių. Stengiamės pirkėjams pasiūlyti vietoje užaugintus produktus. Tokiu būdu tausojama gamta, mažėja transportavimo, prisidedama prie Lietuvos augintojų vystymo. Galiausiai daržovės į lentynas atkeliauja itin šviežios“,  – pasakoja R. Žvirblis.

Saldumo, kietumo ir sultingumo kriterijai

Vaisių ir daržovių ekspertas mini, jog parduotuvėse stengiamasi ne tik dėl šviežumo, bet ir dėl kokybės, todėl lentynose esantys produktai būna perėję gan ilgą patikros mechanizmą. Pagal produkto klasę tikrinama tiek jo išvaizda, tiek ir skonis. Pavyzdžiui pirmos klasės pomidorai turi būti pakankamai kieti ir turėti savo veislei būdingas savybes. Jie negali būti įskilę.

Agurkai tuo tarpu tikrinami ne tik pagal skonį, spalvą ar matomus išorinius defektus. Taip pat svarbus jų tiesumas, kuris pagal esančius reikalavimus negali būti nukrypęs nuo normos. Todėl jeigu atkreipsite dėmesį, parduotuvėse retai kada išvysite lenktus ar kreivus agurkus.

„Reikalavimus atitinkančių tiekėjų produkcija į sandėlį atvyksta kiekvieną dieną, ji yra įdėmiai patikrinama prekių priėmimo kontrolės ekspertų. Priklausomai nuo produkto, tikrinama ne tik šviežumo, bet net saldumo, kietumo, sultingumo, dydžio verčių atitikimas. Nenustačius defektų – produktai keliauja į parduotuves, kuriose taip pat stebima daržovių kokybė“, – sako „Lidl“ vaisių ir daržovių ekspertas.

Sezoninės daržovės ir vaisiai

„Lidl“ atstovas pasakoja, jog parduotuvės asortimentas nuolat prisitaiko prie klientų pirkimo tendencijų, produktų sezoniškumo ir galimybių pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį rinkoje. Pavasaris tradiciškai prasideda nuo trumpavaisių agurkų, ridikėlių, salotų, smidrų ar svogūnų laiškų. Vėliau lentynos pasipildo nebeimportuotais, o jau čia, Lietuvoje išaugintais pomidorais. Vėliau seka uogų: braškių, aviečių, slyvų bei trešnių sezonas, kuris daugeliui ženklina vasaros pradžią.

„Šaltuoju metų laiku didžioji dalis šviežių vaisių ir daržovių yra importuojama, tačiau vos prasidėjus lietuviškų daržovių sezonui, stengiamės pirkėjams pasiūlyti šviežias, lietuviškas daržoves. Atsižvelgiame į  produktų sezoniškumą ir galimybes pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį rinkoje“, – sako „Lidl“ vaisių ir daržovių ekspertas.

Jis taip pat mini, jog geriausias laikas pirkti daržoves ar vaisius pagal sezoną, kadangi taip nusipirksime produktą, kuris bus gardus ir šviežias.

„Geriausias ir skaniausias produktas yra tas, kurio sezonas yra pasiekęs zenitą. Pavyzdžiui: lapkričio mėnesį ispaniški persimonai, gegužės mėnesį lietuviški smidrai, o gruodžio mėnesį – graikiški mandarinai“, – tikina R. Žvirblis.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau