„Lidl“ pasiūlymas ilgajam savaitgaliui – kiaulienos mentės kepsnys su pavasariu alsuojančiais raugintais agurkais

28.04.2023 08:00:00 | Vilnius

Kiaulienos kepsniai

Artėjantis ilgasis savaitgalis ne vieną verčia galvoti, ką skanaus patieksime artimiesiems ar draugams. Šiltėjantys orai į mūsų virtuves atneša jau pamėgtus ir per trumpą laiką paruošiamus patiekalus, kurie gali tapti puikia savaitgalio pietų puošmena.

Jau šį šeštadienį „Lidl“ parduotuvėse rasite specialius produktų pasiūlymus, kurie ypač tinka gardiems, nebrangiems, o svarbiausia – labai lengvai paruošiamiems pietums ar vakarienei. „Lidl superšeštadienio“ proga lietuviškų trumpavaisių agurkų kilogramą galėsite įsigyti už 2,77 Eur, o 1 kg kiaulienos mentė kainuos vos už 3,33 Eur. Pirkdami  mocarelos sūrio pakuotę (125 g) ir savo telefone aktyvinę „Lidl Plus“ kuponą, antrąją įsigysite net 40 proc. pigiau. Jau tapo įprasta, kad „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai sufleruoja ir kokį nors gardų patiekalą savaitgaliui.

Superšeštadienio receptas: kiaulienos mentės kepsnys su mocarelos sūriu

Iš šių paprastų ir daugelio mėgiamų ingredientų šįkart siūlome pasigaminti kiaulienos mentės kepsnius su mocarelos sūriu. Prie jų puikiai tinka ir tikri pavasario šaukliai – lengvai paraugti agurkai. Šie patiekalai nereikalauja daug kulinarinių įgūdžių. Be to, neužtruksite virtuvėje, ir visai netrukus galėsite mėgautis pavasariu bei skaniu maistu.

Jums reikės:

500 g kiaulienos mentės

Druskos ir pipirų pagal skonį

4–5 skiltelių česnakų

Šlakelio augalinio aliejaus

1 vidutinio dydžio svogūno

„Milbona“ mocarelos sūrio (125 g pakuotė)

Paruošimas: 

Kiaulienos mentę nuplaukite, gerai nusausinkite ir sudalinkite į maždaug 1–1,5 cm storio pjausnius. Juos gerai išmuškite, kad būtų kuo plonesni. Tuomet kepsnius įtrinkite druska ir pipirais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant stiprios ugnies. Sudėkite mėsą ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškeptą mėsą perkelkite į kepimo indą. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūnus, uždėkite juos ant kepsnių. Ant viršaus dar užtarkuokite ir mocarelos. Į formą įpilkite šiek tiek vandens. 

Taip paruoštą indą su mėsa pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25–30 minučių. Iškepusią mėsą patiekite iš karto.

Prie kepsnio – lengvai paraugti agurkai

Jums reikės:

1 kg agurkų

1 l šilto vandens

2 valgomųjų šaukštų druskos

1 ryšulėlio šviežių krapų

2–3 skiltelių česnako

Juodųjų pipirų žirneliais pagal skonį

Paruošimas:

Švariai nuplaukite agurkus ir sudėkite juos į stiklinį indą. Į indą taip pat sudėkite šviežius krapus, česnako skilteles bei juoduosius pipirus. Šiltame vandenyje ištirpdykite druską, o gautu tirpalu apipilkite agurkus. Palikite juos per naktį – jau kitą dieną galėsite mėgautis lengvai paraugtais agurkais. Jei mėgstate labiau paraugtus agurkus, mišinyje palaikykite juos ilgiau.

Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau