„Lidl Lietuva“ nacionalinio miškasodžio metu pasodino daugiau nei 10 tūkst. medžių

24.04.2023 07:00:00 | Vilnius

Miškasodis

Prekybos tinklas „Lidl“ prisijungė prie balandžio gale vykstančios visuotinės Nacionalinio miškasodžio iniciatyvos – balandžio 21 d. Vilniaus rajone apie 100 „Lidl“ darbuotojų pasodino daugiau nei 10 tūkst. medžių. Tai viena iš kelių „Lidl Lietuva“ iniciatyvų, kuriomis įmonė tausoja medžius ir miškus.

„Medžiai ir miškai yra ypač svarbūs mūsų planetos ekosistemai, klimatui, oro ir vandens kokybei. Negana to, jie suteikia namus daugybei gyvūnų rūšių, o žmonėms – atgaivą ir poilsį. Tad labai džiaugiamės, galėdami prisidėti prie šios ypatingos iniciatyvos – Valstybinės miškų urėdijos organizuojamo Nacionalinio miškasodžio – ir taip padėti plėsti Lietuvos miškus ir gerinti jų būklę. Tikimės, kad savo geru pavyzdžiu užkrėsime ir kitas šalies organizacijas bei Lietuvos gyventojus“, – sako Rasa Didjurgytė, „Lidl Lietuva“ socialinės atsakomybės konsultantė.  

Medelius „Lidl“ komanda sodino Vilniaus rajone, netoli Mickūnų miestelio esančioje Valstybinės miškų urėdijos teritorijoje. Tarp pasodintų medelių – pušys ir eglės.

Išsaugojo apie 70 tūkst. medžių

„Lidl Lietuva“ savo veikloje tausoja medžius įvairiais būdais. Pavyzdžiui, nuo gegužės 1 d. „Lidl“ savaitiniai maisto prekių kainų leidiniai bus pasiekiami tik patogesniu skaitmeniniu formatu – įmonės internetinėje svetainėje, programėlėse „Lidl“ ir „Lidl Plus“ bei nuskenavus parduotuvėse ant leidinių stovo esantį QR kodą.

„Dėl besikeičiančių vartotojų įpročių bei siekio tausoti medžius, popierinio kainų leidinio tiražą jau kuris laikas mažinome. Dar prieš porą metų su tam tikromis išimtimis nustojome jį platinti gyventojų pašto dėžutėse, taip pat spausdinome jį ant plonesnio, perdirbto popieriaus. O nuo gegužės 1 d. jis vartotojams bus pasiekiamas tik skaitmeninėje erdvėje. Taip pat šiemet toliau mažinsime ne maisto prekių spausdintų leidinių apimtį ir tiražą“, – sako R. Didjurgytė.

Iš viso per trejus metus, nuo 2019 iki 2022 m., kainų leidiniams naudojamo popieriaus kiekį „Lidl“ sumažino beveik penkis kartus. Remiantis apytiksliais skaičiavimais, tai padėjo išsaugoti apie 70 tūkst. medžių. Lyginant su 2022-aisiais, 2023 finansiniais metais popieriaus sunaudojimą kainų leidiniams planuojama sumažinti dar 76 proc.

„Taip pat popieriaus išteklius, o kartu ir medžius, tausojame ir kitais būdais. Daugelį įmonės vidaus dokumentų ir sutarčių sudarome bei pasirašome elektroniniu formatu. Mažiname popieriaus naudojimą reklaminiams plakatams ant parduotuvių sienų, vaisių ir daržovių skyriuose įdiegėme skaitmenines kainų etiketes. Taip pat visas popierines ir kartonines pakuotes rūšiuojame bei perduodame perdirbti“, – vardija R. Didjurgytė.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau