„Lidl Lietuva“ jungiasi prie akcijos: rinks automobilių vaistinėles ir perduos Ukrainai

27.06.2023 10:00:00 | Lietuva

Lidl

Prekybos tinklas „Lidl“ jungiasi prie Lietuvoje startavusios pilietinės akcijos, kurios metu bus siekiama surinkti milijoną automobilinių vaistinėlių ir perduoti jas Ukrainai. Lietuvos gyventojai raginami nuo liepos 1 d. neišmesti keičiamų gyventojų ir juridinių asmenų automobilių vaistinėlių ir pristatyti jas į specialius surinkimo punktus visoje šalyje. Tokius punktus „Lidl“ įrengs prie 15-os savo parduotuvių visoje Lietuvoje.

„Jungiamės prie gražios iniciatyvos ir kviečiame prisidėti visus norinčius. „Lidl“ parduotuvėse kasdien apsilanko didelė dalis pirkėjų, mūsų parduotuvės daugeliui yra patogaus susisiekimo vietose, tad tikimės, jog prie jų įrengti automobilių vaistinėlių surinkimo punktai paskatins dar daugiau žmonių prisidėti prie šio akcijos. Atnešti vaistinėles į prie „Lidl“ parduotuvių įrengtus punktus bus galima visą savaitę“, – sako „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Automobilių vaistinėlių surinkimo punktai bus įrengti prie 15-os „Lidl“ parduotuvių visoje Lietuvoje – Vilniuje (Žemaitės g. 16 ir Žirmūnų g. 67), Kaune (Baršausko g. 66A ir Islandijos pl. 30), Klaipėdoje (Taikos pr. 66B), Šiauliuose (Tilžės g. 217), Panevėžyje (J. Basanavičiaus g. 67), Alytuje (Jazminų g. 32A), Marijampolėje (Žemaitės g. 22), Mažeikiuose (Daukšos g. 24A), Jonavoje (Žemaitės g. 3), Utenoje (Basanavičiaus g. 125A), Kėdainiuose (J. Basanavičiaus g. 87B), Telšiuose (Luokės g. 74A) ir Tauragėje (Dariaus ir Girėno g. 48).

Prie šių parduotuvių lauke, vežimėlių surinkimo vietose, bus įrengti vaistinėlių surinkimo punktai – specialūs surinkimo konteineriai, kuriuose visi norintys galės palikti automobilių vaistinėles. Kilus klausimams vaistinėlių surinkimo vietose, prekybos tinklas ragina kreiptis į parduotuvės personalą. Vaistinėlės prie „Lidl“ parduotuvių bus renkamos nuo birželio 27 iki liepos 3 dienos. Visas vaistinėles prekybos tinklas perduos akcijos organizatoriams, asociacijai „Po mažą žingsnį“, kuri su partnerių pagalba perduos vaistinėles Ukrainai.

„Lidl Lietuva“ taip pat paramai perduos ir įmonės tarnybinių automobilių vaistinėles. Daugiau nei 200 automobilių vaistinėlių bus perduotos „Raudonojo Kryžiaus“ organizacijai, kuri šią paramą perduos į Ukrainą. Kiek anksčiau prekybos tinklas „Raudonajam Kryžiui“ jau yra perdavęs kelis tūkstančius automobilių vaistinėlių.

Prekybos tinklas nuolat bendradarbiauja su organizacijomis, kurios teikia paramą Ukrainai – „Maisto banko“ ir „Raudonojo Kryžiaus“ organizacijoms skyrė paramą tiek maisto produktais, tiek ir ne maisto prekėmis. Visa ši parama buvo skiriama karo pabėgėliams, kurie atvyko į Lietuvą. „Schwarz Group“ priklausančios įmonės, taip pat ir „Lidl“, skyrė prekių ir finansinės paramos Ukrainai už 10 milijonų eurų. Dalis šios paramos pasiekė ir Lietuvoje esančius pabėgėlius – „Lidl Lietuva“ pagalbai ukrainiečiams skyrė paramos už 200 tūkst. eurų.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau