Kai puota kainuoja mažai: šį „Superšeštadienį“ – gardi kiaulienos nugarinė ir kone rekordiškai pigūs bananai
17.11.2023 11:00:00 | Vilnius
Jau sena ir pirkėjų itin pamėgta tradicija tapo „Lidl“ „Superšeštadienio“ pasiūlymai, kaskart stebinantys ypatingomis kainomis. Ne išimtis ir šis savaitgalis, kai „Lidl“ ekspertai kviečia pasirepetuoti šventinę vakarienę ir pasigaminti slyvomis įdarytą kiaulienos nugarinę bei gardų bananų pyragą.
Tik šį šeštadienį „Lidl“ parduotuvėse kilogramas kiaulienos nugarinės be kaulų, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos tik 2,99 Eur. Desertų mėgėjai savo jėgas virtuvėje išmėgins su „Belbake“ kvietiniais miltais, kurių 2 kg įsigysite vos už 0,74 Eur. Bananų gerbėjams – geros naujienos: „Lidl Plus“ programėlėje aktyvavus kuponą, kilogramą jų nusipirksite už kone rekordiškai mažą kainą – tik 0,69 Eur.
Šventinės vakarienės repeticija: džiovintomis slyvomis įdaryta kiaulienos nugarinė
Artėjant šventėms neretą užklumpa nerimas, ar pavyks pagaminti tokį patiekalą, kuris bus tobulo skonio, o juo mėgausis kiekvienas. Nenorintiems raudonuoti prieš šeimą ir artimuosius, „Lidl“ ekspertai siūlo surepetuoti šventinę vakarienę ir išsikepti gardžią kiaulienos nugarinę, įdarytą džiovintomis slyvomis.
Jums reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės
200 g džiovintų slyvų
Pusės citrinos sulčių
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. džiovintų žolelių mišinio
1 v. š. medaus
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. druskos
Kiaulienos nugarinę nuplaukite ir nusausinkite. Taip pat nuplaukite džiovintas slyvas, o po to jas nuplikykite verdančiu vandeniu.
Ilgu peiliu per visą mėsos gabalo ilgį padarykite įpjovą. Slyvas po vieną įspauskite į paruoštą mėsoje įpjovą. Slyvų dėkite tiek, kiek telpa.
Šviežiai spaustose citrinų sultyse ištirpinkite medų. Po to suberkite visus prieskonius, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Gautu marinatu apliekite mėsą, įtrinkite jį rankomis. Mėsą palikite 2–3 valandoms, kad marinatas įsigertų.
Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių – jo turėtų užtekti tiek, kad galėtumėte mėsą uždengti ir iš viršaus. Ant kepimo popieriaus dėkite mėsą, užpilkite marinato, jeigu liko. Į kepimo formą ant kepimo popieriaus supilkite stiklinę vandens.
Mėsą apdenkite kepimo popieriumi ir įdėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms. Praėjus šiam laikui, mėsą ištraukite ir atidenkite kepimo popierių bei kepkite dar 15 minučių, kad mėsa gražiai apskrustų. Iškepusiai mėsai leiskite „pailsėti“, ir tuomet supjaustykite. Patiekti galite su keptomis bulvėmis ar kitu garnyru.
Gaivus ir itin skanus bananų pyragas
Savaitgalį sunku įsivaizduoti be gardaus deserto, tad į pagalbą atskuba „Lidl“ ekspertai, kurie siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį bananų pyragą.
Jums reikės:
250 g miltų
200 g sviesto
80 g cukraus
3 kiaušinių
3 bananų
2 a. š. citrinos sulčių
2 a. š. kepimo miltelių
Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir leiskite jam pabūti kambario temperatūroje bent 15 minučių, kad jis suminkštėtų. Nulupkite bananus, sutrinkite juos ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Cukrų su sviestu iki vientisos masės. Į ją įmaišykite bananus ir kiaušinius. Atskirame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius. Tada mišinį suberkite į masę su bananais.
Gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų. Pyrago formą ištepkite sviestu ir į ją sukrėskite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą apie valandą. Ar pyragas iškepė, patikrinkite į jo vidurį įsmeigę medinį pagaliuką – jis neturi būti aplipęs tešla. Skanaus!