I. Bernotaitytė prabilo apie savo mitybą: atskleidė receptą, kuris taps kiekvieno vegetaro svajone

21.04.2023 07:00:00 | Vilnius

igle

Grilis jau seniai nebėra skirtas vien tik mėsos patiekalams – būtent tą įrodys ir šio penktadienio TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ dalyviai. Nuo sūrių patiekalų iki pačių saldžiausių – šiandien tikrą skonių šventę čirškindami mėgstamiausius produktus sugeba susikurti ir vegetarai. O šįkart jie ypatingai nustebins ir laidos vedėją.

Vegetariška šventė šįkart įvyks V. Radzevičiaus numylėtoje Merkinėje, garsia ne tik savo istorija, bet ir kraštovaizdžiu, upėmis bei gastronomija.

Anot jo, tie laikai, kai ant grilio buvo ruošiama tik mėsa, jau seniai praeityje. Tą patvirtins ir šios laidos dalyviai – pirmą kartą ant grilio pasiruošusi gaminti dainininkė Iglė Bernotaitytė ir 5 metų grilinimo patirtį sukaupęs renginių vedėjas Evaldas Ragelis.

„Yra pasakymas – valgyk, kad gyventum, arba gyvenk, kad valgytum. Man tikrai tiktų pastarasis. Net ir išvykęs į kelionę, vietoje to, kad kažką nusipirkčiau, aš geriau išeisiu skaniai pavalgyti. Maistas man – atrakcija“, – pasakos jis.

Evaldas įprato gaminti ne tik savo šeimai, bet ir draugams įvairių švenčių metu. O gimus sūnui, jo kulinariniai bandymai įgijo naują prasmę.

„Gimus vaikui, mūsų racionas pasikeitė. Ne tik atsirado daugiau sveiko maisto, bet ir maisto gaminimas užtrunka ilgiau, kadangi pats vaikas mėgsta žiūrėti, kaip kas vyksta. Sūnui reikia viską papasakoti, o taip pat jis mėgsta visko paragauti. Galbūt jis yra augantis maisto kritikas arba vertintojas – dėl to verta stengtis“, – atviraus vyras.

Laidoje E. Ragelis kaip reikiant nustebins žiūrovus – gamins dviejų skonių „Dutch baby“ blynus mažose keptuvėlėse. Kuri blynelių versija ypač nustebins V. Radzevičių?

Tuo tarpu pirmą kartą ant grilio gaminti pasiruošusi Iglė, žiūrovams papasakos ir apie savo mitybos įpročius. Viskas prasidėjo nuo to, kai prieš kelis metus mergina spontaniškai tapo vegetare – būtent tada užgimė ir jos meilė maisto gamybai. Tiesa, rasti vegetarams tinkamų patiekalų, iš pradžių nebuvo taip paprasta. Iglė prisipažins, jog pirmąjį savo, kaip vegetarės mėnesį, ji valgė beveik vien tik sūrį! 

O štai šiandien ji galėtų pasigirti ne vienu gardžiu vegetarišku patiekalu. „Mano firminis patiekalas, dėl kurio alpstu, yra makaronai su kreminiu paprikų padažu. Juos galėčiau valgyti kiekvieną mielą dieną. Pasidariusi šį padažą, jį visuomet dar užsišaldau, kad būtų ir kitiems kartams“, – apie savo ir mylimojo Tado Juodsnukio mitybos įpročius pasakos Iglė.

Tačiau tai – ne vieninteliai žinomos dainininkės mitybos įpročiai. Nors įprastai ji valgo visa tai, kas jai patinka, Iglė laikosi protarpinio badavimo. „Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, 12 valandų valgau, o 12 – ne. Tokiu būdu leidžiu savo skrandžiui pailsėti“, – pasakos ji.

Šio penktadienio laidoje I. Bernotaitytė žiūrovus nustebins patiekalu, kuris neabejotinai sužavės visus vegetarus. Tai – trims sūriais įdaryti pievagrybiai.

Pirmiausiai Iglė viename indelyje sumaišys visas 3 skirtingas sūrių rūšis – rikotą, parmezaną ir mocarelą – kurias pagardins pipirais ir druska. Įdarytų grybų viršūnėles Iglė papuoš pomidorų skiltelėmis, o tuomet 10 minučių patiekalą pakeps ant grilio.

Anot jos, svarbiausia grybų neperkepti. „Man grybai labai patinka, nors ir sakoma, kad juos virškinti – sunku“, – pasakos ji, o Vytaras pridės, kad grybai – puikus baltymų šaltinis.

Kol patiekalas keps, dainininkė paruoš specialų padažą. Pastarajam Iglė sutrins česnaką, migdolus ir baziliką. Pridėjusi likusį parmezaną, ji įpils dar kiek vandens ir aliejaus, o vėliau, viską sumaišiusi, padažą užlies ant iškepusių grybų.

Kaip ant grilio paruošti saldžius blynelius? Kurio patiekalas – Iglės ar Evaldo – laidos vedėją nustebins labiau? Kas taps nugalėtoju? Visa tai – jau šiandien.

„Lidl grilio talentai“ – penktadienį, 17.55 val. per TV3!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau