Ankstesnio apmokėjimo galimybe „Lidl“ tiekėjai šiemet pasinaudojo jau daugiau nei 900 kartų

09.06.2023 12:00:00 | Vilnius

Lidl

Septynerius metus Lietuvoje veikiantis prekybos tinklas „Lidl“ nuo pat veiklos pradžios užmezgė tvirtas partnerystes su šalies gamintojais ir užsienio tiekėjais. Viena iš tokios partnerystės stiprinimo priemonių – „Lidl“ sudaryta galimybė tiekėjams ankstinti mokėjimo už prekes terminą, kuri pastaruoju metu tapo itin aktuali.

„Lidl Lietuva“ duomenimis, per pirmuosius penkis 2023 metų mėnesius šia paslauga tiekėjai pasinaudojo jau 950. O iš viso šia paslauga nuo jos sukūrimo tiekėjai pasinaudojo jau daugiau nei 7000 kartų.

„Prieš kelerius metus klientams pristatyta naujovė – realiu laiku veikiantis sąskaitų faktūrų stebėjimo portalas – leidžia tiekėjams bet kuriuo metu matyti pateiktų sąskaitų mokėjimo terminus ir juos paankstinti. Ankstinti galima visų arba tik dalies savo pateiktų sąskaitų mokėjimo terminą. Šis partnerystę stiprinantis sprendimas sudaro tiekėjams galimybę savo nuožiūra valdyti gautinas sumas realiu laiku tais atvejais, kai prireikia apyvartinių lėšų“, – sako „Lidl Lietuva“ administracijos tarnybos vadovė ir valdybos narė Eglė Radžiūnė.

Pasak jos, Lietuvos žemės ūkio produkcijos gamintojai rengiasi aktyviam sezonui, dalis jų susiduria su išaugusiais finansavimo kaštais ar sunkumais užsitikrinti finansavimą veiklos plėtrai. Tad šia paslauga naudojasi vis daugiau tiekėjų – dinamiškų nuolaidų įrankis yra vertinga alternatyva mažiau lanksčiai faktoringo paslaugai ar įkeistu turtu garantuotam skolinimuisi. Galimybė tokiu būdu padidinti įmonės apyvartinį kapitalą ar pagerinti pinigų srautą yra ypač aktuali smulkaus ar vidutinio verslo įmonėms.

Internetiniame portale su kompiuterizuotu sąskaitų faktūrų stebėjimo įrankiu „Lidl Lietuva“ tiekėjai visą parą gali sekti informaciją apie prekių sąskaitas ir jų statusą – ar sąskaita faktūra jau patvirtinta ir perduota apmokėti, kokia numatyta jos apmokėjimo data. Taip pat portalas suteikia galimybę stebėti informaciją apie jau atliktus mokėjimus, pavyzdžiui, kokia suma ir kada buvo pervesta tiekėjui. Šis internetinis portalas tiekėjams siūlo ir kitus funkcionalumus. Vienas jų – piniginių srautų planavimo įrankis, kuris padeda tiekėjams tiksliai įverinti poreikį ankstesniam sąskaitų apmokėjimui.

Dėmesys Lietuvos tiekėjams

Šiuo metu „Lidl“ parduotuvėse iš viso yra apie 700 produktų, kurie yra gaminami Lietuvoje. Daugiau nei pusė lietuviškų produktų yra pieno produktų, duonos gaminių ir kepinių, ledų bei alaus kategorijose. Sezono metu parduotuves pasiekia ir lietuviškos daržovės, salotos bei vaisiai.

„Lidl“ nuolat bendradarbiauja su daugiau nei 230 lietuviškų tiekėjų. Dalis jų produktų į lentynas atkeliauja su savo prekės ženklu, dalis – su „Lidl“ privačiais prekės ženklais. Pavyzdžiui, Lietuvoje yra gaminama dalis privačių prekės ženklų „Pilos“, „Ballino“, „Mano duona“, „Pikok“ ir kt.

Lietuvos gamintojai, bendradarbiaudami su „Lidl“, pasiekia ne tik pirkėjus Lietuvoje, bet kitose šalyse. Vien praėjusiais metais lietuvių gamintojų produkcija buvo eksportuota į 26 šalis, eksporto vertė – 59,829 mln. eurų.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau