Alpių virtuvės įkvėptas desertas, kuriam nusileidžia net lietuviškasis tinginys. Tokį tikrai ragausite pirmą kartą

17.07.2023 10:00:00 | Vilnius

Alpių virtuvės įkvėptas desertas

Didingos Alpių viršukalnės keliautojus žavi ne tik pasaką primenančiais vaizdais, bet greta jų besiglaudžiančiu tikru gastronomijos lobynu. Alpių virtuvė įkūnija gyvenimo kalnuose esmę, pasižymi paprastumu bei natūralių, vietinių produktų gausa. Tad jei savo racionui būtent to ir ieškote, dabar puikus metas išbandyti gardžius šio regiono virtuvės receptus. Pradėti galite saldžiai – nuo kalnų įkvėpto ir tradiciniais breceliais pabarstyto deserto, kurio receptu dalijamasi „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Nuo vešlių žalių pievų iki žvarbių ledynų – Alpių regionas gausus ne tik gamtos perlais, bet ir jos suteikiamomis sezoninėmis gėrybėmis. Todėl kalnynų floros ir faunos įkvėpta soti virtuvė pasižymi harmoningu deriniu, kuriame netrūksta rūkytos mėsos, pikantiškų sūrių, kvapnių žolelių bei prieskonių ir garuojančių kepinių.

Gamtos skonių simfonija 

Tyrinėjant Alpių virtuvę, negalima nepaminėti tikro gastronomijos perlo – sūrio, kurį dovanoja kalnų papėdėse ir žaliuojančiose pievose laisvai laikomos karvės ir ožkos. Alpių sūriai yra itin vertinami dėl išskirtinio skonio ir tekstūros. Nesvarbu, ar mėgaujamasi atskirai, ar dedami į kitus patiekalus, regiono sūriai visuomet atsiskleidžia sodriais ir vienas kitą papildančiais skoniais. Fiziškai sunkus piemenų ir ūkininkų darbas kalnų trobelėse visada reikalavo daug energijos, kurios gaunama iš daug baltymų ir angliavandenių turinčio maisto. Todėl Alpių gyventojai neįsivaizduoja savo raciono be sultingų dešrelių, sūdytos, rūkytos ar konservuotos mėsos patiekalų bei žvėrienos. Tokie natūralios mėsos produktai suteikia regiono patiekalams ne tik sotumo, bet ir išskirtinio skonio. Be sūrio ir mėsos Alpių virtuvė garsėja ir plačia kepinių įvairove. Tipiškų šio regiono patiekalų racione atsiranda ir gardžių kepinių, kurie yra itin mėgiami kaip užkandis ar net kaip pagrindinis patiekalas. Vieni populiariausių –  tradiciniai breceliai, kurie atpažįstami iš mazgą primenančios formos. Minkšti viduje, gardžiai apskrudę išorėje, jie yra neatsiejami nuo šventinio ar kasdienio stalo.  

Alpių virtuvėje galima rasti ir įvairių miško gėrybių: laukinių žolelių, grybų ir uogų. Prieskoninės žolelės, tokios kaip čiobreliai, rozmarinai ir šalavijas, suteikia patiekalams ypatingo aromato, o pievos, turtingos prisirpusių uogų, vietiniams dovanoja gardžių uogienių ir padažų. Regiono virtuvė išties išsiskiria sočiais, natūraliais ir maistingais patiekalais, kurių variacijas jau šiandien galite išbandyti ir jūs. 

Alpių kalnų desertas – gardžiau net ir už lietuviškąjį tinginį

Šį kartą „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti Alpių skonius įkūnijantį gaivų sluoksniuotą desertą, kurio lengvo saldumo ir sūrumo derinys maloniai nustebins skonio receptorius. Leiskitės į kulinarinį nuotykį, kur kalnų tradicijos susijungia su moderniomis variacijomis jūsų virtuvėje.

Išskirtiniam vasariškam desertui pasigaminti reikės:

150 g maskarponės sūrio

100 g ožkos sūrio

150 g mažų sūrių brecelių

200 g „Pilos“ grietinėlės

2 a. š. vanilinio cukraus

Pasirinktų uogų pagal skonį

Pasigaminti snieguotus kalnus ir lygumas primenantį desertą – išties paprasta. Pirmiausia susmulkinkite brecelius – maisto smulkintuvu arba rankomis sutrinkite juos iki vidutinio dydžio trupinių. Toliau pasiruoškite dviejų sūrių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu sumaišykite maskarponės ir ožkos sūrį, grietinėlę ir vanilinį cukrų iki vientisos, standžios konsistencijos.

Pasiruošus visas deserto dalis, į skaidrias stiklines sudėkite paruoštą kremą, po to kelioms valandoms patalpinkite šaldytuve, kad kremas šiek tiek sustingtų. Po kurio laiko išėmę iš šaldytuvo, pabarstykite desertą paruoštais trupiniais. Jei mėgstate uogas, desertą galite pagardinti ir jomis. Prie šio deserto puikiai tiktų vasariškos braškės ar vyšnios. Kai viskas paruošta, metas skanauti ir pasinerti į tikrą Alpių regiono skonių jūrą.

Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau