Sveikesnė R. Šakalytės-Jakovlevos kebabų versija nepaliks abejingų: mėsą į kitą lygį pakels slaptas ingredientas

14.04.2023 08:00:00 | Vilnius

kebabas

Nors gamta dar nesužaliavo, pirmoji šio sezono TV3 laida „Lidl grilio talentai“ padvelks tikru pavasariu. Užkūrus grilius istorinėje Lietuvos vietoje – netoli Verkių rūmų – laidos vedėjas Vytaras Radzevičius ir du pergalės link pasiruošę eiti dalyviai sužavės tautiečius savo puikiais patiekalais ir dar neragautais skoniais. Šio penktadienio užduotis – paruošti pačius gardžiausius vištienos patiekalus.

Kaip laidoje pasakos V. Radzevičius, tinkamai ant grilio paruošti vištieną – ne pats lengviausias uždavinys. Tam taip pat reikalingas meistriškumas.

„Vištiena – turbūt greičiausiai ant grilio kepantis produktas. O krūtinėles net ir patartina iškepti kuo greičiau, kad jos neperdžiūtų ir netaptų visiškai sausos“, – rinkdamas produktus šios laidos svečiams pasakos laidos vedėjas.

Pirmosios laidos dalyviai – 6 metus ant grilio patiekalus ruošianti TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva ir 30 metų grilinimo patirtį sukaupęs Nerijus Karbauskas.

Kaip pasakos Nerijus, jo noras gaminti gimė iš meilės maistui. Vyras ne tik mėgsta skaniai pavalgyti, bet ir domisi, kas iš kur kilo – nuo Cezario salotų iki „Bolognese“ makaronų. O štai grilinimu jis susidomėjo apsilankęs Sakartvele.

Vyras iki šios dienos prisimena, kaip padovanoję pirmąjį grilį, jį gimtadienio proga nustebino šeimos nariai: „Tada tikriausiai patyriau vieną didžiausių savo gyvenimo ekstazių. O dabar turiu jau tris kamado.“

Neverta stebėtis, kad ir į šias kovas Nerijus eina turėdamas tik vieną tikslą – laimėti. Vyras paruoš savo firminį patiekalą – vištienos mėsainius. Jiems Nerijus iš anksto bus pasiruošęs ir savo paties gamintų slaptų ingredientų – salsą ir marinuotus pipirus. Negana to, visa tai jis bus užauginęs pats!

„Esu išprotėjęs pomidorų augintojas – galėčiau pomidorus valgyti su kečupu ir užsigerti pomidorų sultimis“, – juoksis jis, o laidos žiūrovams atskleis ir tai, kad iš pomidorų gamina ne tik uogienes, bet ir ledus.

Tuo tarpu Renatos meilė maisto gamybai gimė dar vaikystėje. „Turėjau nuostabią močiutę, kuri labai skaniai gamino, tad visas gamybos paslaptis perėmiau iš jos. Na, o dabar, kadangi esu mama, gaminti esu priversta – mano vaikai visuomet laukia mano patiekalų. Didžiausias komplimentas, kai dukros sako, jog nenori eiti į kavines ar picerijas ir vietoje to renkasi mano gamintus patiekalus“, – pasakos Renata.

Viena iš Renatos gyvenimo aistrų yra kelionės, o nuo jų neatskiriamas ir gaminimas gamtoje. Ir nors stodama į grilio kovą Renata kiek jaudinsis, žinoma moteris save drąsins – čia pralaimėti neįmanoma, nes dėl skonio ginčijasi tik kvailiai!

Tiesa, Renata šiemet grilio sezono atidaryti dar nespėjo – šio penktadienio laidos žiūrovai išvys jos pirmąjį kartą. Ir vis dėlto TV laidų vedėjos patiekalo receptas sudomins ne vieną – moteris gamins kebabą su daržovėmis, grūdėta varške ir vištienos kotletukais. O įdomiausia, kad ji savo rankomis iš miltų ir natūralaus jogurto paruoš netgi naminį kebabui skirtą paplotėlį.

„Duonelė kepama tiesiog ant sausos, įkaitintos keptuvės – daugiau nieko nereikia. Tešla savyje ir taip turi aliejaus, todėl užtenka duonelę trumpai pakepti iš vienos ir kitos pusės, ir paplotėlis jau bus paruoštas“, – pasakos Renata.

Moters paruošti vištienos kotletukai turės vieną  paslaptį – harissą: Tai – nuostabus, įvairiausių prieskonių turintis ingredientas, suteikiantis mėsai visai kitą lygį.“

Tiesa, Renatai ne viskas seksis taip, kaip ji buvo planavusi. Pirmą kartą ruošdama šį patiekalą ant grilio, ji turės sunkumų tiek kepant vištieną, tiek ir kebabui skirtą paplotėlį.

Ir vis dėlto, kuris – Nerijus ar Renata – išplėš pergalę? Kurio patiekalas laidos vedėją V. Radzevičių sužavės labiau? Kokiais patarimais su mėsainių mėgėjais pasidalins Nerijus?

Visi atsakymai – jau šį penktadienį.

Pirmoji „Lidl grilio talentų“ laida – šį penktadienį, 17.55 val. per TV3!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau