Paruošti kepimo mišiniai: kaip sutaupyti laiko ir pinigų?
22.11.2023 | Vilnius
Dėl šiandieninio gyvenimo tempo, kuris ypač padidėja prieš didžiąsias šventes, daugeliui pasiruošimas Kalėdoms atnešą šiek tiek nerimo, kadangi šis laikotarpis asocijuojasi su dovanų paieškomis ir ilgomis valandomis virtuvėje, ypač ruošiant desertus. Tačiau neretai pamirštame, jog Kalėdos tai atokvėpio, ramybės ir buvimo su tais, kuriuos labiausiai mylime metas. Vienas iš būdų kaip per šventes praleisti daugiau laiko su šeima, o ne virtuvėje – naudoti jau paruoštus mišinius desertams, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Mišiniai kepiniams yra itin patogus dalykas, kai nėra laiko gaminti ilgai ruošiamus desertus. Mišinį sudaro sausi milteliai, kurie būna įdėti pagal profesionalų išbandytas receptūras, o nusipirkusiems jau paruoštus miltelius desertui dažniausiai reikia įpilti tik vandens, pieno ar aliejaus ir sudėti sumaišytą masę į kepimo formą bei iškepus mėgautis rezultatu.
Besidomintiems mišiniais ir jų nauda, „Lidl“ ekspertai pataria, kodėl verta rinktis jau paruoštus desertų ar kitų patiekalų mišinius ir nesukti sau galvos ruošiant sudėtingus patiekalus.
Padės žmonėms, kurie nesijaučia gerais kulinarais
Iš anksto paruošti mišiniai gali padėti išvengti apsiskaičiavimo ir kulinarinių nesėkmių: mišiniai jau būna išbandyti profesionalų, kurie pagamino mišinį, turėdami patirties kiek ir kokio ingrediento reikia įdėti. Tai itin aktualu ruošiantis progoms, reikalaujančioms daug gardaus maisto, mišiniai lengvina gyvenimą ir suteikia komfortą.
Jau paruošti mišiniai patiekalo paruošimui padeda ir kaupti žinias, nes padeda suprasti, kokie ingredientai yra svarbūs kepant. Taigi, mišinių naudojimas yra puiki pradžia virtuvės naujokams.
Sutaupys laiko, kurį galėsite skirti mylimiems žmonėms
Dar viena dažna problema ruošiant šventinius patiekalus – ilgas galvojimas, kuo būtų galima nustebinti artimuosius. Mišiniai sutaupo laiką, kurio ir taip trūksta per didžiąsias metų šventes.
Dėl laiko taupymo mišiniai yra naudojami ne tik vartotojų, bet ir viešojo maitinimo įstaigų ar kepyklų, kurios stengiasi pagaminti patiekalus kuo greičiau.
Pigiau nei pirkti atskirus ingredientus
Kadangi mišiniuose visos sudedamosios dalys sujungtos į vieną pakuotę, tai sumažina išlaidas skirtingiems ingredientams. Taip pat padeda sunaudoti tiek produktų, kiek reikia paruošti patiekalą.
O taip pat išvengsite to, jog neapskaičiavę ingredientų galite pasigaminti pernelyg daug maisto ir tuomet galvoti, kur padėti nesuvalgytą maistą.
Norintiems pasigaminti savo ruoštą desertą, nenaudojant mišinių, „Lidl“ ekspertai siūlo išsikepti gardžių šokoladinių sausainių, kurie leis labiau pajusti artėjančių švenčių dvasią.
Minkšti, šventiniai sausainiai su šokolado lašeliais
200 g „Belbake“ šokolado lašelių
220 g „Belbake“ kvietinių miltų
200 g rudojo cukraus
3 vnt kiaušinių trynių
130 g sviesto (kambario temperatūros)
1 v.š. vanilės
3/4 a.š. valgomosios sodos
0.5 a.š. druskos
Į dubenį dėkite sviestą,tuomet suberkite rudąjį cukrų ir suplakite elektriniu plaktuvu 5 - 7 minutes iki purios masės.
Tuomet į dubenį su sviestu berkite druską, dėkite vanilę ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite trynius, plakite apie minutę, suberkitei sodą, miltus ir permaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite šokolado gabaliukus ir dar kartą permaišykite.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi. Paimkite paruoštą tešlą ir formuokite rutuliukus, sudėkite į kepimo formą paliekant didesnius tarpus. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.