„Lidl“ ir Jūrų muziejaus dovana – 300 bilietų vaikams į muziejų ir delfinariumą

21.07.2023 10:00:00 | Vilnius

Lietuvos jūrų muziejus

Siekdama turiningesnio vaikų iš socialinės rizikos šeimų laisvalaikio „Lidl Lietuva” kartu su Lietuvos jūrų muziejumi suteikė organizacijoms Lietuvos Caritas, „Gelbėkit vaikus” ir Maltos ordino pagalbos tarnybai 300 bilietų į jūrų muziejų ir delfinariumą. Bilietai buvo skirti vaikams iš šių organizacijų valdomų vaikų dienos centrų. Taip pat „Lidl Lietuva“ vykdomo projekto „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ metu vaikų dienos centrams jau surinkta daugiau kaip 446 tūkst. eurų.

„Jau šeštus metus bendradarbiaudami su vaikų dienos centrais žinome, kad didžiausias centrų iššūkis vasaros atostogų metu – užtikrinti vaikams turiningą laisvalaikį. Dėl to šiemet šalia tradicinės taromatuose surenkamos ir mūsų padvigubinamos paramos nusprendėme suorganizuoti galimybę 300 vaikų apsilankyti Lietuvos jūrų muziejuje ir delfinariume bei iš arčiau susipažinti su vandenynais ir jų gyvūnija“, – sako „Lidl Lietuva“ socialinės atsakomybės konsultantė Rasa Didjurgytė.

Vasaros metu jau apsilankė ar planuoja apsilankyti vaikai iš dienos centrų, kuriuos prižiūri labdaros organizacijos Maltos ordino pagalbos tarnyba (maltiečiai), „Gelbėkit vaikus“ ir Lietuvos Caritas.

„Jau beveik 100 mūsų dienos centrų vaikų apsilankė Jūrų muziejuje, tarp jų ir 30 ukrainiečių vaikų grupė. Vaikams Jūrų muziejus, gyvūnijos įvairovė, delfinai ir pati jūra paliko pačius didžiausius įspūdžius. Jie parsivežė daugybę neįkainojamų emocijų. Tad dėkojame „Lidl Lietuva“ ir Jūrų muziejui už bilietus ir puikią apsilankymų organizaciją“, – sako Deimantė Bukeikaitė, Lietuvos Caritas generalinė sekretorė.

„Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė teigia, kad kiekvienam vaikui yra labai svarbu tyrinėjimas, pažinimas ir pasaulio pajautimas.

„Viena yra perskaityti knygoje ar pamatyti televizoriaus ekrane, tačiau visai kas kita – pamatyti gyvai. Nesuklysiu teigdama, kad Jūrų muziejus yra it vasaros atostogų simbolis. Deja, bet ne visiems vaikams, ypatingai tolėliau nuo pajūrio ir sudėtingiau gyvenantiems, pasiekiama svajonė. Dėkoju ir labai džiaugiuosi, kad „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejaus dėka organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamų vaikų dienos centrų vaikų svajonė išsipildė“, – sako R. Dičpetrienė.

Maltiečių programų vaikams ir jaunimui vadovas Gražvydas Pavalkis pasakoja, kad vaikai iš organizacijos globojamų trijų dienos centrų ir paauglių dienos namų Kaune Jūrų muziejuje lankysis rugpjūčio mėnesį.

„Kasmet iš „Lidl“ ir pirkėjų surinktų lėšų organizuojame dalies vaikų centrų atostogas pajūryje, tad šiemet bus puiki galimybė praturtinti atostogas ir apsilankymu Jūrų muziejuje. Vaikai šią galimybę džiaugsmingai sutiko, tad esame už ją dėkingi organizatoriams“, – sako G. Pavalkis.   

Vaikams surinkta 446 tūkst. eurų paramos

„Lidl Lietuva“ jau šeštus metus įgyvendina socialinį projektą „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ – taromatais besinaudojantys prekybos tinklo lankytojai gali už depozitą gautą sumą paaukoti vaikų dienos centrams, kurią prekybos tinklas „Lidl“ padvigubina ir lygiomis dalimis išdalija vaikų dienos centrus prižiūrinčioms organizacijoms – „Gelbėkit vaikus“, Lietuvos Caritas bei maltiečiams. Nuo projekto pradžios „Lidl“ kartu su pirkėjais jau paaukojo daugiau nei 446 tūkst. eurų.

„Vien per antrąjį šių metų ketvirtį pirkėjai kartu su „Lidl“ vaikų dienos centrams paaukojo 26 tūkst. eurų. Gyventojų geranoriškumo dėka vaikų dienos centrus prižiūrinčios organizacijos gali pasirūpinti šviesesne daugelio Lietuvos vaikų ateitimi užtikrinant jiems paramą, saugią aplinką ir kokybišką laisvalaikį, plečiant savo paslaugas vyresniems ar specialius poreikius turintiems vaikams, rūpinantis ukrainiečių vaikų integracija“, – sako R. Didjurgytė.

Projekto metu surinktas lėšas vaikų dienos centrai naudoja patalpų išlaikymui ir rekonstravimui, vaikų maitinimui, ugdymo ir poilsio stovykloms, darbuotojų tobulėjimui, sveikatos priežiūros paslaugoms, psichologinei pagalbai. Taip pat  –  paslaugų plėtrai, kuri padeda užtikrinti vaikų dienos centrų prieinamumą kuo platesniam ratui vaikų.

Paaukoti vaikų dienos centrams galima visose 69-iose „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvėse Lietuvoje, kurios veikia 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau