„Lidl“ iššūkis: visą savaitę vien itališki patiekalai – įmanoma?

06.02.2023 09:00:00 | Vilnius

italim

Fokačija, rizotas, pesto ir ravioliai. Jei šie pasaulinės gastronomijos burtažodžiai ne tik girdėti, bet ir ragauti, galima jus vadinti tikru itališkos virtuvės žinovu. Itališka virtuvė – populiariausia virtuvė pasaulyje, tad nenuostabu, kad ir savo kasdienybės jau seniai nebeįsivaizduojame be makaronų, picų ar itališkų padažų. Prekybos tinklas „Lidl“ meta gardų iššūkį ir siūlo visą savaitę skanauti šviežius, kokybiškus ir nebrangius itališkos virtuvės šedevrus ir taip susipažinti su užburiančiais skoniais iš skirtingų regionų.

Sakoma, kad genialumas slypi paprastume. Atrodo, kad šis posakis yra skirtas apibūdinti būtent Italijos virtuvei, nes itališko maisto paslaptis paprasta: švieži ir kokybiški produktai, sotūs ir gana lengvai pagaminami bei kiekvieno kišenei prieinami patiekalai. Patiekalų gausai įtakos turi net 20 skirtingų Italijos regionų, tad patiekalų įvairovė tokia, kad gali pradžiuginti net ir išrankiausio valgytojo skonį.

Išragauti daugelį itališkos virtuvės delikatesų galima keliaujant į pačią šalį, tačiau galima ir paprasčiau – tiesiog nukeliauti į artimiausią „Lidl“ parduotuvę. Jau nuo pirmadienio čia prasideda pirkėjų itin mėgstama itališko maisto savaitė, kurioje su nebrangiais, bet itin kokybiškais prekės ženklo „Italiamo“ produktais visą savaitę ragauti skirtingų Italijos regionų skonių bus įdomu ir malonu.

Savaitės pradžiai – romietiška klasika

Dėl savo universalumo ir receptų gausos, makaronų patiekalai niekada nenusibosta. Visgi, pasukti galvą, kokios rūšies makaronus išsirinkti parduotuvėje, tikrai reikės, nes „Lidl“ asortimente rasite ir spalvotų makaronų „Tris di Fusilli“ (500 g už 1,99 Eur), ir šviežių makaronų su pesto įdaru (250 g – 1,99 Eur). Tiems, kas dievina tradicinius spagečių patiekalus, kviečiame pasidairyti po Lacijo regiono receptus ir savo virtuvėje pasigaminti tikrą Romos miesto klasiką – sūrio ir pipirų makaronus „Cacio e Pepe“. Tam „Lidl“ parduotuvėje ieškokite: ilgųjų makaronų „Spaghettoni“ (500 g už 1,79 Eur), parmezano sūrio, sviesto ir pipirų. Švelniai aštrūs makaronai sviesto ir pipirų padaže, pabarstyti parmezano sūriu jau po pirmo kąsnio jus nukels į romantiškas Romos gatveles.

Neapolietiškas picadienis

Kartais savaitės pradžioje gardi itališka pica yra viskas, ko reikia. Dar XVIII a. Italijos pietuose, Neapolyje, išgarsėjusi sūrio ir pomidorų padažo pica netruko paplisti ir visame pasaulyje. Jos gamyba išsiskiria ne tik savo unikalumu, bet ir tuo, kad iškepusi ji savyje talpina ir tešlos traškumą, ir sūrio tąsumą. Tad uodžiant gardų tradicinės picos kvapą ir mėgaujantis traškiu jos gabalėliu, net ir antradienį galite trumpam atsidurti saulėtame Neapolyje. O tam „Lidl“ parduotuvėse jau dabar ieškokite įvairių skonių šaldytų „Italiamo“ picų (350/400 g tik už 3,49 Eur). Mėgstantiems originalesnius potyrius, siūlome išbandyti dar vieną neapolietišką šedevrą – perlenktą picą „Calzone“ su tradiciniu sūrio ir pomidorų padažu (250 g už 2,99 Eur).

Trečiadienis, kai norisi šiltai ir skaniai

Kai savaitės viduryje jau esame pasiilgę komfortiškų skonių, žvarbus trečiadienis gali tapti sriubos diena, kuriai puikiai tiks itališka daržovių sriuba „Minestronė“. Ši sriuba yra kildinama iš Italijos šiaurės ir turi turtingą istoriją, siekiančią šimtus metų atgal, kai Italijoje pradėta auginti vis daugiau daržovių. Tradiciškai sriuba buvo verdama iš sezoninių daržovių likučių ir žalumynų. Tačiau norint pajusti tikrai sodrų skonį, „Lidl“ parduotuvės šaldytuve ieškokite įvairių šaldytų daržovių rinkinio „Minestrone“ (1 kg tik už 2,59 Eur), kuris, išvirtas karštame sultinyje, itališkais skoniais sušildys ir gomurį, ir širdį.

Mažajam penktadieniui – sodrūs šiaurietiški skoniai

Rizotas – tirštas ir kvapnus tradicinis itališkas valgis kilęs iš šiaurės Italijos, Lombardijos regiono. Rašytiniuose šaltiniuose užfiksuotas nuo XIX a. pradžios, o pradėtas valgyti tikriausiai nuo dar seniau, šis patiekalas gaminamas ryžius derinant su grybais, daržovėmis, mėsa, žuvimi ar jūros gėrybėmis. Nors kantrybės verdant ryžius prireiks, rizotas su ilgagrūdžiais „Italiamo“ ryžiais (1 kg – 3,99 Eur) ir jūros gėrybėmis (300 g už 3,99 Eur) gali tapti tikrai prabangia, tačiau nebrangia ketvirtadienio stalo puošmena, kurios skonis tiesiog pakylės. Žuvies sultinyje išvirę ryžius, sumaišę juos su keptomis jūros gėrybėmis bei apibarstę žalumynais ir parmezano sūriu, kaipmat pajusite pajūrio gaivos dvelksmą.

Spalvinga aperityvo valanda penktadienį

Penktadienio popietė visoje Italijoje reiškia aperityvo laiką, kuris yra itin gerbiamas itališkos kultūros ritualas. Aperityvo metu, dažniausiai kavinėse, mėgaujamasi lengvais užkandžiais, kaip sūrūs sausainiai, alyvuogės ar riešutai. Tad kaip tikri italai penktadienį leiskite sau atsipalaiduoti ir gardžiai pasimėgauti gyvenimu. Spalvingą užkandžių lėkštę lengvai paruošite su „Lidl“ produkcija, kurioje: vytintas kumpis „Prosciutto Crudo“ (100 g už 2,49 Eur), saulėje džiovinti pomidorai (100 g už 1,99 Eur), žaliosios alyvuogės (720 g – 2,59 Eur), o kur dar neišskiriamas šviežio pesto padažo (90 g tik už 1,19 Eur) ir sūrio „Mocarela di Bufala Campana“ (125 g už 1,99 Eur) duetas. Beliks tik pasikviesti svečių!

Savaitgalis la dolce vita stiliumi

Savaitgalį pasilikite saldiems malonumams, kurių itališkoje virtuvėje tikrai netrūksta. Apjunkite visus per savaitę apkeliautus regionus ir pasimėgaukite gardumynais iš skirtingų Italijos kampelių. „Lidl“ parduotuvės lentynose dairykitės XVI a. Toskanoje karalių pamėgtų džiūvėsėlių „Cantuccini” (300 g tik už 2,29 Eur) ir itališkų desertų karaliumi tituluojamo – tiramisu deserto (2x80 g už 1,79 Eur), XX a. kilusio iš nedidelio restorano Treviso mieste. Savaitgalio pabaigą dedikuokite puodeliui geros itališkos kavos „Espresso“ (250 g – 2,99 Eur) ir šaukštais kabinkite iš Florencijos kildinamus sodrius amareto skonio ledus (200 g tik už 1,49 Eur). Nors savaitė ir baigsis, tegul itališki skoniai ir tikra la dolce vita (liet. saldus gyvenimas) virtuvėje pasilieka dar ilgam.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau