„Lidl“ plėtros maratonas: atidaryta parduotuvė Klaipėdoje, po savaitės – atidarymas Alytuje

02.02.2023 07:00:00 | Klaipėda

Lidl

Prekybos tinklas „Lidl“ ir toliau vykdo sparčią plėtrą Lietuvoje. Vasario 2 dieną „Lidl“ atidarė naują parduotuvę Klaipėdoje, Gedminų mikrorajone, adresu Statybininkų pr. 18. Tai bus penktoji prekybos tinklo parduotuvė Klaipėdoje. Kiekvieną dieną parduotuvė pirkėjų lauks nuo 7 iki 22 val. Greta parduotuvės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje įrengtos ir dvi elektromobilių įkrovimo stotelės.

Parduotuvės atidarymo rytas sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo. Dar prieš atidarant parduotuvę jau rikiavosi eilės žmonių, norinčių tapti pirmaisiais parduotuvės lankytojais.

Naujosios parduotuvės salės plotas siekia apie 1400 kv. metrų, joje veikia 11 kasų – 5 iš jų standartinės, o 6 – savitarnos kasos. Patogioje lokacijoje atidaryta parduotuvė lengvai pasiekiama tiek pėsčiomis, tiek viešuoju bei asmeniniu transportu, ji taip pat išsiskiria nestandartine fasado spalva. Atsižvelgiant į Klaipėdos mieste vyraujančią architektūrą, parduotuvės spalva taip pat pritaikyta prie jos ir yra raudonos spalvos.

Parduotuvės atidaryme apsilankęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi ne tik kuriamomis naujomis darbo vietomis bei galimybe miesto gyventojams dar patogiau planuoti savo pirkinius, bet ir puikiai sutvarkyta aplinka greta parduotuvės.

„Noriu pasidžiaugti, kad taip gražiai ir sklandžiai sutvarkyta aplinka ir infrastruktūra, yra kam iš to pasimokyti. Viskas tikrai atrodo labai gražiai. Džiaugiuosi, kad naujos darbo vietos kuriamos Klaipėdoje ir noriu palinkėti kuo didžiausios sėkmės visai naujos parduotuvės komandai – linkiu energijos ir, žinoma, daug pirkėjų“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo V. Grubliauskas.

Atidarant parduotuvę prisidėta ir prie infrastruktūros bei vietos bendruomenės gerovės. Įrengta saugi, šviesoforais reguliuojama pėsčiųjų perėja, kitoje Statybininkų pr. pusėje perkelta ir atnaujinta autobusų stotelė, taip pat įrengtas daugiau nei 150 m ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas. Prisidedant prie vietos bendruomenės gerovės, buvo įrengta nauja, apie 45 vietų, automobilių stovėjimo aikštelė. Naujoji parduotuvė išsiskiria išskirtiniu aplinkos apželdinimu. Prie parduotuvės bus pasodinta daug įvairios žalumos.

Atidarymų maratono pabaiga – Alytuje

Po savaitės „Lidl“ plėtrą šalyje pratęs – vasario 9 dieną dar viena nauja parduotuvė duris atvers Alytuje, adresu Likiškėlių g. 31. Ši parduotuvė bus antroji Alytaus mieste. Elektromobilių stotelių plėtrą tęsiantis prekybos tinklas prie šios parduotuvės įrengė ir elektromobilių įkrovimo stotelę.

Alytuje atidaroma parduotuvė bus standartinė, jos plotas siekia apie 1400 kv. metrų. Nors atidarymo dieną parduotuvė darbą pradės 8 val. ryte, jos darbo laikas bus standartinis – nuo 7 iki 22 val. Patogioje miesto lokacijoje parduotuvę atidarantis prekybos tinklas tikisi, kad parduotuvė bus patogiai pasiekiama ir daugumai pirkėjų bus dar arčiau namų.

Atidarant parduotuvę prekybos tinklas ženkliai prisidėjo prie infrastruktūros gerinimo – Sudvajų gatvėje įrengė naują, iškilią pėsčiųjų perėją su apšvietimų, naujus pėsčiųjų takus, o patogesniam transporto eismui – Sudvajų gatvėje patobulinti susiekimo sprendiniai,

Naujosios parduotuvės atidarymas Alytuje vyks vasario 9 d. 8 val. Atidarymo rytą pirkėjai bus vaišinami gėrimais ir saldumynais.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 67 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau