Prie „Maisto banko“ akcijos jungiasi rekordinis skaičius „Lidl“ parduotuvių: tikisi aktyvaus pirkėjų indėlio

07.10.2021 08:00:00 | Vilnius

Lidl

Spalio 8-9 dienomis visos Lietuvos gyventojai turės galimybę paaukoti „Maisto banko“ rengiamoje akcijoje, prie kurios jungiasi didžiausias iki šiol skaičius „Lidl“ parduotuvių. Jose prekybos tinklo klientai turės progą padėti labiausiai pažeidžiamos visuomenės grupėms. Šiemet pirkėjai bus kviečiami aukoti ne tik maisto produktų, bet ir prisidėti prie labdaros ir paramos fondo veiklos pinigine 3 eurų vertės auka, skambinant trumpuoju numeriu 1343.

„Norėdami paskatinti šalies gyventojus padėti tiems, kuriems ištiestos pagalbos rankos reikia labiausiai, kaip ir kas kartą, prisidėsime prie „Maisto banko“ inicijuojamos akcijos ir kviesime aukoti būtiniausius maisto produktus. Dar šį pavasarį vykusios akcijos metu, „Lidl“ pirkėjai paaukojo maisto už beveik 56 tūkst. eurų. Kadangi rudenį prie labdaros ir paramos fondo organizuojamos iniciatyvos prisidės rekordinis skaičius, t.y. net 59-ios „Lidl“ parduotuvės, tikimės pasiekti dar daugiau žmonių, kurie stokojančius šalies gyventojus parems taip pat aktyviai“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Tiek „Lidl“, tiek kituose šalies prekybos tinkluose vykstančios akcijos metu maistą rinks daugiau kaip 300 socialinių organizacijų, „Maisto banko“ partnerių, kurie specialius maisto davinius išdalins paramos gavėjams: mažas pajamas gaunančioms šeimoms ir asmenims, darbo netekusiems žmonėms, neįgaliems ar pagyvenusiems žmonėms, benamiams ir kt.

„Maisto bankas“ bendradarbiauja su įvairiomis labdaros valgyklomis, senelių namais, reabilitacijos, socialinių paslaugų ar vaikų dienos centrais, neįgaliųjų ir gausių šeimų asociacijomis, visuomeninėmis organizacijomis, pavyzdžiui, „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba, Raudonasis kryžius, „Gelbėkit vaikus“ bei dar daugiau.

Kviečia padėti ištiesti pagalbos ranką

Pasak „Maisto banko“ direktoriaus Simono Gurevičiaus, šios maisto rinkimo akcijos metu labdaros ir paramos fondas bandys atkreipti gyventojų dėmesį į ilgą ir daug pastangų reikalaujantį procesą, kuriame dalyvauja „Maisto banko“ savanoriai ir darbuotojai.

„Šį rudenį ant mūsų akcijos skrajučių žmonės išvys naujai suformuotą kvietimą: „Padėk mums ištiesti pagalbos ranką“. Tokios žinutės tikslas – priminti žmonėms, kad jei šalies gyventojai labiausiai socialiai pažeidžiamoms asmenų grupėms aukoja maistą, „Maisto banko“ savanoriai aukoja brangų savo laiką. Vieni mūsų komandos nariai parduotuvėse kviečia žmones prisidėti maistu, kiti veža surinktus produktus į jo saugojimo vietas, treti maistą pakuoja į lauknešėlius, dalina juos specialiuose punktuose, gamina valgį vietoje ar išvežioja stokojantiems po namus“, – sako S. Gurevičius.

Jo teigimu, šis procesas – ilgas ir varginantis, todėl jis gali sklandžiai vykti tik tuo atveju, jei kiekviename etape vieni kitiems ištiesime pagalbos ranką: „Tikimės, kad spalio 8-9 dienomis vyksiančioje „Maisto banko“ akcijoje žmonės gausiai prisidės prie sunkiomis sąlygomis besiverčiančių žmonių gerovės užtikrinimo. Aukojimas yra puiki galimybė Lietuvą paversti geresne šalimi kiekvienam jos gyventojui. Džiaugiamės, kad tarp mūsų partnerių yra ir „Lidl“ bei tikime, kad prekybos tinklo parduotuvių lankytojai svariai prisidės prie pasisekusios iniciatyvos.“

S. Gurevičius priduria, kad akcijos metu bus galima aukoti ne tik maisto: „Skambindami trumpuoju numeriu 1343 gyventojai gali prisidėti ir pinigine 3 eurų vertės auka, kurią „Maisto bankas“ naudos kovai su maisto švaistymu. Ši parama padeda mums padengti maisto surinkimo, vežimo ir paskirstymo kaštus, kurie, norint padėti sunkiai besiverčiantiems šalies gyventojams, yra neišvengiami. Šį trumpąjį numerį visose „Lidl“ parduotuvėse primins ir savanorių dalijamos skrajutės.“

Apie maisto poreikį papasakos savanoriai

Anot „Maisto banko“ direktoriaus, kadangi akcijoje dalyvauja skirtingomis pažeidžiamomis socialinėmis grupėmis besirūpinančios organizacijos, gyventojai turėtų drąsiai klausti parduotuvėse esančių savanorių, kokio maisto labiausiai reikia atitinkamai organizacijai.

„Parduotuvėse paramą renka daugybė nevyriausybinių organizacijų, kurių poreikiai maistui, pagal jų tikslinę auditoriją, yra labai skirtingi. Tam tikrų produktų prašo senjorų globos namai, kitoks maistas reikalingas vaikus globojančioms šeimynoms. Todėl akcijos metu galite atkreipti dėmesį į kiekvienoje parduotuvėje esančius maisto surinkimo punktus ir juose kabančias lenteles, kuriose bus nurodytas organizacijos, kuriai savanoriai renka maistą, pavadinimas. Nebijokite prieiti ir paklausti, kokių produktų labiausiai reikia atitinkamai organizacijai“, – sako S. Gurevičius.

Pernai paaukota daugiau nei 56 tūkst. maisto produktų

Šiemet pavasarį 55-iose „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota daugiau kaip 56 tūkst. ilgai galiojančių maisto produktų, kurių vertė siekė daugiau kaip 55 tūkst. eurų.

Šį rudenį atiduoti maisto produktus labdaros ir paramos fondui bus galima spalio 8 d., penktadienį, 15–20 val. ir spalio 9 d., šeštadienį, 10–20 val. Aukoti „Maisto bankui“ bus galima visose 59-iose „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje.

Šiuo metu „Lidl“ parduotuvės veikia 23 šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (4.9 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau