„Lidl Lietuva“ kalėdinės dovanos – ne tik darbuotojams, bet ir jų vaikams

21.12.2021 09:30:00 | Vilnius

LIDL dovanos

„Lidl Lietuva“ didžiausių metų švenčių metu tęsia tradiciją pasveikinti visus savo darbuotojus ir jų vaikus vertingomis dovanomis. Jaukią ir palaikančią vidinę atmosferą prekybos tinklas kuria ne tik per šventes, bet ir ištisus metus.

„Gražiausios metų šventės yra puiki proga atsidėkoti darbuotojams ir įvertinti jų dedamas pastangas. Todėl šiemet nusprendėme kiekvienam mūsų komandos nariui įteikti 50 eurų vertės „Lidl“ dovanų korteles, taip pat visą personalą pradžiuginome specialiais prekybos tinklo šventinių produktų rinkiniais. Be to, ypatingas dovanėles gavo ir darbuotojų vaikai iki 15 metų“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Anot jos, puoselėti džiaugsmingą nuotaiką prekybos tinklo kolektyve padeda ir kitos iniciatyvos, pradedamos dar gruodžio mėnesį. „Gruodį organizuojame „Kalėdų kalendoriaus“ žaidimą, kurio metu darbuotojai gali laimėti „iPhone 12“ išmanųjį telefoną. Žaidimo principas yra paprastas – kiekvieną dieną vidinėje įmonės programėlėje kolegos gali atverti po skaitmeninio kalendoriaus langelį, atlikti dienos užduotis ir rinkti taškus. Daugiausiai taškų surinkęs darbuotojas laimės „iPhone 12“ išmanųjį telefoną. Taip pat yra užduočių su mažesniais prizais, kurie darbuotojams atitenka žaidimo eigoje. Be to, į šį žaidimą įtraukiame ne tik darbuotojus, bet ir jų vaikus, kurie gali laimėti jiems skirtų dovanų, pavyzdžiui, pokalbį telefonu su Kalėdų Seneliu“, – teigia S. Savickienė.

Puoselėja kasmetines šventines tradicijas

S. Savickienė priduria, kad nemažai „Lidl“ parduotuvių jau ne vienerius metus laikosi šventinių tradicijų, pavyzdžiui, kuria šiltą atmosferą savo poilsio patalpose, jas puošia ir dekoruoja. Panašių nusistovėjusių tradicijų turi ir atskirų centriniame biure dirbančių departamentų darbuotojai, taip pat besistengiantys savo darbo aplinką paversti kuo jaukesne.

„Gerą nuotaiką parduotuvėse padeda kurti ir jose grojančios kalėdinės dainos, o visus darbuotojus prieš šventes pasiekia gardžios vaišės – arbata ir saldumynai. Be to, jau ne pirmus metus mūsų centrinio biuro komandos nariai glaudžiai bendrauja su vaikų namais ir taip prisideda prie vaikų svajonių išsipildymo“, – sako S. Savickienė.

Ji taip pat primena, kad jau penktus metus iš eilės prekybos tinklas nedirbs per didžiąsias metų šventes – pirmąją Šv. Kalėdų dieną ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją.

„Suprantame, kad šilčiausios metų šventės – proga sustoti ir pasisemti įkvėpimo artėjantiems metams artimųjų apsuptyje. Todėl mūsų darbuotojams suteikiame galimybę šventes sutikti su mylimiausiais savo žmonėmis, o kitomis šventinio laikotarpio dienomis dirbti trumpiau“, – teigia S. Savickienė.

Darbuotojams atsidėkoja nuolatos

S. Savickienė akcentuoja, kad prekybos tinklas ypatingai rūpinasi savo komandos narių gerove ne tik per gražiausias metų šventes.

„Nuo pat mūsų starto Lietuvoje rodome papildomą dėmesį „Lidl Lietuva“ darbuotojams ištisus metus. Tai padaryti padeda ne tik įvairių papildomų naudų suteikimas, bet ir finansinio saugumo užtikrinimas. Siekiame savo kolegoms garantuoti stabilią ir konkurencingą algą, todėl nuo sausio 1 d. visiems darbuotojams padidinsime atlyginimus nuo 5 iki 15 proc.“, – teigia S. Savickienė.

Taip pat palyginus su kitais didžiaisiais prekybos tinklais, „Lidl Lietuva“ vidutinis darbo užmokestis spalį siekė 1662,50 eurus prieš mokesčius ir buvo didžiausias tarp penkių didžiųjų prekybos tinklų, prekiaujančių maisto produktais, rodo naujausi „Rekvizitai.lt“ duomenys. Reguliarų atlyginimų augimą lojaliems „Lidl Lietuva“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams užtikrina ir pakopinė darbo užmokesčio kėlimo sistema, kuri darbo sutartyse yra numatyta keleriems metams į priekį.

Anot jos, įmonė taip pat trečius metus iš eilės draudžia bandomąjį laikotarpį praėjusius komandos narius privačiu sveikatos draudimu. Be to, rūpestį darbuotojų emocine savijauta padeda parodyti neseniai startavusi programa „Gali mumis pasikliauti!“, kurios metu personalo nariai ir jų artimieji gali sulaukti profesionalios pagalbos finansiniais, teisiniais ar psichologiniais klausimais.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 60 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvių 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (15.69 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau