Nauja „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Klaipėdoje

25.03.2021 10:00:00 | Vilnius

Plėtrą šalyje tęsiantis prekybos tinklas „Lidl“ atidarė antrą naują parduotuvę šiais metais. Kovo 25 dieną 55-oji prekybos tinklo parduotuvė duris atvėrė Klaipėdoje, adresu Liepojos g. 3. Tai jau ketvirtoji „Lidl“ parduotuvė Klaipėdoje. Ji kiekvieną dieną dirbs įprastu darbo laiku nuo 8 iki 23 valandos. Atidarymo dieną „Lidl“ ypatingą dėmesį skyrė saugiam apsipirkimui bei sugriežtintų reikalavimų laikymuisi.

Atidarymo dieną pirkėjų srautų reguliavimui buvo pasitelkti papildomi apsaugos darbuotojai, papildomai dezinfekuojamos vežimėlių rankenos bei parduotuvės paviršiai, pirkėjai informuojami apie saugumo reikalavimų laikymąsi. Taip pat nemokamai dalinamos apsauginės veido kaukės.

Greitam apsipirkimui – savitarnos kasos

Naujosios parduotuvės prekybos salės plotas siekia apie 1300 kv. metrų, parduotuvėje viso veiks 11 kasų. Ši „Lidl“ parduotuvė yra pirmoji Klaipėdoje, kurioje veiks ir savitarnos kasos – jų įrengta 6. Savitarnos kasose įdiegta aiški paieškos sistema, kuri leidžia nesunkiai sistemoje susirasti perkamus vaisius, daržoves, kepinius ar riešutus. Pirkėjai taip pat galės naudotis ir 5 standartinėmis kasomis.

Naujoji parduotuvė dirbs įprastu darbo laiku nuo 8 iki 23 valandos. Parduotuvės personalą sudaro apie 30 darbuotojų. Vienus aukščiausių vidutinių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje mokančio „Lidl“ vidutinis visų darbuotojų atlyginimas, „Rekvizitai.lt“ 2021 m. sausio duomenimis siekė 1595,51 eurus neatskaičius mokesčių.

Įsikūrė išskirtinėje vietoje

Naujoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė išskirtinėje vietoje – gamtos apsuptoje Liepojos g. Greta parduotuvės driekiasi miškas, o visai netoli, toje pačioje gatvėje, telkšo Svijanės (dar vadinamas Mumlaukio) ežeras. Parduotuvė buvo suprojektuota vietoj anksčiau šioje vietoje veikusio viešbučio „Parkas“, kuris jau keletą metų buvo nenaudojamas pagal paskirtį.

Statant parduotuvę buvo atsižvelgta ir į miesto architektūroje vyraujančias spalvas bei architektūrinius sprendimus. Buvo atsisakyta standartinio fasado sprendimų bei prisitaikyta prie Klaipėdos architektūroje vyraujančios raudonos spalvos – parduotuvės fasadui pritaikyta raudona spalva su klinkerio elementais.

Prisidėta prie miesto infrastruktūros gerinimo

„Lidl“ parduotuvės atidarymas prisidėjo ir prie Klaipėdos miesto infrastruktūros gerinimo. Netoli naujosios parduotuvės prekybos tinklas įrengė papildomą stovėjimo aikštelę, kuria galės naudotis prie greta parduotuvės esančio Svijanės ežero atvykę lankytojai. Suderinus su miesto savivaldybe, aplinkinių gyventojų ir ežero lankytojų patogumui buvo įrengta 63 automobilius talpinanti automobilių stovėjimo aikštelė su elektromobilių įkrovimo stotele.  Taip pat atnaujinta ir padidinta esama automobilių stovėjimo aikštelė šalia Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono, kurioje įrengta apie 50 automobilių stovėjimo vietų.

Liepojos g. atkarpoje atlikti kapitalinio remonto darbai, užtikrinantys patogesnį vietos gyventojų susisiekimą. Saugiam pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimui įrengtas 536 kv. m. pėsčiųjų ir 467 kv.m dviračių takas bei  nauja, iškilioji perėja su padidinto matomumo apšveitimu.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 55 prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.72 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau