„Maisto banko“ akcijoje „Lidl“ pirkėjai džiugino aktyvumu

11.10.2021 12:00:00 | Vilnius

LIDL

Spalio 8-9 dienomis įvyko kasmet organizuojama „Maisto banko“ labdaros ir paramos fondo maisto rinkimo akcija. Prie akcijos, kaip ir kas kartą, noriai prisidėjo ir prekybos tinklas „Lidl“, kuris kvietė pirkėjus aukoti jau 59-iose tinklo parduotuvėse visoje Lietuvoje.

Akcijos organizatoriai neslepia, kad lyginant su pavasarį vykusia akcija, rudeninės rinkliavos rezultatas yra mažesnis. „Dar prieš renginį girdėjome prekybininkų žinutes apie stipriai sumažėjusius pirkėjų srautus, savaitgalį tuo įsitikino ir mūsų savanoriai“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius. „Nepaisant to, labai džiaugiamės, kad esant sudėtingoms pandeminėms sąlygoms renginys įvyko, esame be galo dėkingi kiekvienam neabejingam ir pagalbos ranką ištiesusiam žmogui, o taip pat žemai lenkiame galvas prieš beveik penkis tūkstančius skirtingų miestų savanorių, kurie brangų savo savaitgalio laiką skyrė darbui „Maisto banko“ akcijoje“.

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje parduotuvių lankytojai paaukojo daugiau nei 216 tūkstančių ilgiau negendančių maisto produktų, kurie atiteko 304 nepasiturinčius globojančioms nevyriausybinėms organizacijoms. Rudeninės „Maisto banko“ akcijos metu, renkant maisto produktus nepasiturintiesiems,  ženkliai prisidėjo „Lidl“ parduotuvių pirkėjai. „Lidl“ parduotuvėse vykusios akcijos metu pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už 40 895,53 eurus. Iš viso nupirkta 43 759 ilgai galiojantys maisto produktai. Per dvi dienas trukusią akciją „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota beveik 13 700 kartų.

„Maisto banko“ akcijos metu labiausiai paaukoti kampanijai buvo linkę vilniečiai – Nidos g. esančioje „Lidl“ parduotuvėje buvo paaukota daugiausiai kartų, nuo šios parduotuvės, pagal suaukotą paramą, nedaug atsiliko Vilniuje, Justiniškių g. esanti parduotuvė, taip pat Marijampolėje (Žemaitės g.), Panevėžyje (J. Basanavičiaus g.) bei sostinėje (Sausio 13-osios g.) esančios parduotuvės.

Prekybos tinkluose, tarp jų ir „Lidl“, vykstančios akcijos metu surinktą paramą „Maisto bankas“ perduos daugiau nei trims šimtams socialinių organizacijų, kurios gautus produktus suskirstys į maisto davinius ir juos išdalins paramos gavėjams. Tarp „Maisto banko“ partnerių – įvairios labdaros valgyklos, ne tik reabilitacijos, bet ir socialinių paslaugų ar vaikų dienos centrai, senelių namai, neįgaliųjų ar gausių šeimų asociacijos, tokios visuomeninės organizacijos kaip „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba ar „Gelbėkit vaikus“.

„Maisto banko“ akcija vyko visose „Lidl“ parduotuvėse, kurios veikia 23 šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.83 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau