„Lidl Lietuva“ visuomenės akyse: kokias savybes prekybos tinklui priskiria gyventojai

01.04.2021 09:00:00 | Vilnius

Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kokias savybes „Lidl Lietuva“ priskiria dirbantys šalies gyventojai. Anot apklausos rezultatų, respondentai prekybos tinklą mato kaip šiltą, draugišką ir geranorišką darbdavį, o jame dirbančius komandos narius laiko labiau energingais ir susitelkusiais už kitų prekybos tinklų personalą.

„Ši apklausa atskleidė, kad šalies gyventojai mato ir vertina mūsų įmonės indėlį į žmogiškųjų išteklių sritį. Tai – ne tik tokie objektyviai pamatuojami kriterijai kaip konkurencingas atlygis ar papildomos naudos, bet ir draugiškos bei šiltos vidinės atmosferos kūrimas. Suprantame, kad mūsų darbuotojų gerovės užtikrinimas yra vienas pagrindinių sėkmingos veiklos aspektų, tad tikimės, kad tyrimo rezultatai padės ir toliau puoselėti motyvuojančią ir augti skatinančią prekybos tinklo aplinką“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Apklausos dalyviai „Lidl Lietuva“ kaip darbdaviui priskyrė tokias savybes kaip šiltumas, draugiškumas ir geranoriškumas, atskleidė tyrimų bendrovės „Kantar“ atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa.

Prekybos tinklą respondentai asocijavo su tokiomis darbdavio savybėmis kaip bendrumo ir priklausymo kolektyvui jausmas bei paprastumas. Organizacijos darbuotojai, savo ruožtu, nurodė ir paslaugumą, atvirumą bei nuoširdumą.

Galiausiai, dirbantys šalies gyventojai „Lidl Lietuva“ komandos nariams labiau nei kitų šalies prekybos tinklų personalui priskyrė teigiamus emocinius faktorius, ypač energingumą, veiklumą, kompetenciją ir sutelktumo jausmą.

Puoselėjamą atmosferą vertina ir patys darbuotojai

Tyrimas papildomai atskleidė, kaip į prekybos tinklą žiūri ir jame dirbantys darbuotojai. „Lidl Lietuva“ komandos narių akimis „Lidl“ kaip darbovietė yra geranoriška, spontaniška, jaunatviška, gyvybinga ir šilta.

„Tokios apklausos kaip ši rodo, kad mūsų pastangas dėl darbuotojų pastebi ir įvertina ne tik jie patys, bet ir šalies gyventojai. Juk be geriausių darbuotojų ir iki smulkiausių detalių sustyguotos vidinės darbo kultūros, būtų sudėtinga kalbėti apie gerą prekybos tinklo įvaizdį tarp visuomenės atstovų“, – teigia S. Savickienė.

Ji pažymi, kad gerą atmosferą darbe atskleidžia ir kiti aspektai: „Pavyzdžiui, puikią darbuotojų savijautą mūsų organizacijoje atspindi ir įmonėje vis labiau populiarėjanti darbuotojų rekomendacijų programa – kasmet sulaukiame apie 100 esamų darbuotojų rekomendacijų į atviras pozicijas. Tai rodo, kad mūsų personalas nebijo, o atvirkščiai – drąsiai kviečia savo artimuosius, draugus ar pažįstamus prisijungti prie „Lidl Lietuva“ kolektyvo.“

Darbuotojų gerovę laiko svarbiausiu prioritetu

Specialistė pratęsia, kad norint kurti šiltą ir draugišką atmosferą darbovietėje, būtina investuoti į nuolatinį darbuotojų ugdymą ir ilgalaikę ateitį, tačiau nevalia pamiršti ir papildomų motyvacinių priemonių.

„Įmonės viduje kiekvienam darbuotojui sudarome kasmetinį mokymosi planą, padedantį tobulinti esamas kompetencijas, ugdyti naujas. Be to, skatiname komandos narius augti ir siekti karjeros aukštumų, todėl esame įdiegę Talentų valdymo procesą, kurio metu vertiname darbuotojo įgūdžius, potencialą, o pasiekus gerų rezultatų, komandos nariai kyla pareigose, auga ir jų atlyginimas.

Žinoma, darbuotojais rūpinamės ir kitais būdais – draudžiame juos privačiu sveikatos draudimu, sudarome galimybę skiepytis nuo gripo, nepamirštame komandos narių ir jų vaikų per didžiausias metų šventes, kurias jie praleidžia su artimaisiais. Tikime, kad šios ir daugybė kitų kruopščiai suplanuotų priemonių padeda sukurti teigiamą organizacijos mikroklimatą“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė.

Užtikrinant finansinį saugumą, ima rūpėti kiti darbo aspektai

Anot S. Savickienės, dar vienas itin svarbus faktorius, auginantis pozityvią darbo kultūrą ir motyvuotą darbuotoją yra jo darbo įvertinimas. Tai padaryti organizacijai padeda vienas didžiausių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje.

„Siekiame užtikrinti, kad kiekvienas mūsų komandos narys jaustųsi saugiai dėl savo finansinės padėties ir galėtų susikoncentruoti į kitus darbo aspektus – savęs realizaciją, augimą tiek iš asmeninės, tiek iš profesinės pusės. Todėl mūsų darbuotojams siūlome vieną didžiausių atlyginimų tarp didžiųjų šalies prekybos tinklų, kuris, vasario mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenimis, siekia 2176,74 eurus“, – teigia specialistė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,3 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 55 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose –  Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (401.09 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau