„Lidl“ ir „Nemateko“ partnerystės rezultatai – patobulinti „Pikok“ mėsos gaminiai

10.02.2021 10:00:00 | Vilnius

„Lidl“ nuolat glaudžiai bendradarbiauja su savo partneriais, peržiūri ir tobulina produktų sudėtį tam, kad pirkėjus pasiekianti produkcija būtų kuo aukštesnės kokybės. „Nematekas“, viena didžiausių Lietuvoje mėsos perdirbimo įmonių, gaminantis ir dalį privataus „Lidl“ prekių ženklo „Pikok“ produkcijos, atsakingai ėmėsi šios misijos įgyvendinimo – 2020 metais prekybos tinklo lentynas papildė net 8 „Lidl“ ir „Nemateko“ kartu patobulinti „Pikok“ mėsos gaminiai.

„Lidl Lietuva“ mėsos asortimento vadovas Stasys Gineitis pasakoja, kad prekybos tinklas nuolat vykdo tarptautinius įsipareigojimus ir pasižadėjimus savo klientams dėl nuolatinio produktų kokybės gerinimo. Keli iš jų – druskos ir cukraus mažinimas bei maisto priedų, kurie nėra būtini, pašalinimas arba pakeitimas natūralesnėmis alternatyvomis.

„Tobulindami maisto produktų sudėtį stengiamės prioritetą skirti tiems produktams, kurie yra vartojami kasdien. Klientai daro reikšmingą įtaką, kuriant mūsų privačių prekės ženklų produktus – itin didelį dėmesį skiriame pirkėjų pageidavimams, atsižvelgiame ir į tendencijas visuomenėje. Todėl, išanalizavę asortimente esamus lietuviškus „Pikok“ mėsos gaminius, teikiame pasiūlymus bei rekomendacijas mūsų partneriams, pagal kuriuos kartu galėtume pagerinti jų kokybę“, – sako S. Gineitis.

Produktus stengiasi gerinti nuolatos

Rūta Vaicekauskaitė, „Nematekas“ Naujų produktų kūrimo ir diegimo skyriaus vadovė pasakoja, kad bendrovė deda maksimalias pastangas siekdama užtikrinti visų jos gaminamų produktų kokybę, tačiau pastaruoju metu yra pastebimas ir augantis naujų gaminių su patobulinta sudėtimi poreikis.

„Mes visuomet ieškome būdų, kaip pagerinti mūsų gaminamus produktus ir orientuojamės į natūralesnių priedų, kaip alternatyvų cheminės kilmės priedams, paiešką. Žinoma, tuo pat metu siekiame, kad nenukentėtų nei skoninės, nei funkcinės produktų savybės“, – sako pašnekovė.

Ilgas tobulinimo kelias baigėsi sėkmingai

„Lidl Lietuva“ atstovo teigimu, įmonės partneriai noriai priėmė „Lidl“ iniciatyvas ir ryžosi intensyviam darbui. Anot pašnekovo, produktų tobulinimas yra ilgas procesas ir kelias nuo idėjos iki gaminio su pakeista sudėtimi užtrunka ne vieną mėnesį.

„Iš pradžių konsultavomės su produktų tiekėjais, tarėmės dėl alternatyvų sudėtyse, o jų maisto technologai ruošė naujus pavyzdžius. Šiuos pasiūlymus atsakingai tikrinome, organizavome tiek vidines, tiek vartotojų degustacijas, nes norėjome įsitikinti, kad klientams įprastos skoninės ir išvaizdos savybės liks nepakitusios. Galiausiai, pavyko iš daugumos „Pikok“ asortimento produktų išimti nebūtinus dažiklius, išlaikant vizualinę produkto kokybę bei pakeisti dirbtines kvapiąsias medžiagas natūraliomis, išsaugant gerą produktų skonį“, – sako S. Gineitis.
 
Dirbtinį dažiklį pakeitė natūralūs burokėlių dažai

R. Vaicekauskaitės teigimu, gavus prašymą iš „Lidl Lietuva“ patobulinti dalies asortimento sudėtį, „Nematekas“ noriai ėmėsi šios užduoties ir remdamiesi sukaupta patirtimi kruopščiai gerino „Pikok“ produktų sudėtį. Kadangi įmonė su prekybos tinklu bendradarbiauja jau ne pirmus metus, toks prašymas nebuvo staigmena.

Iš viso buvo patobulinti 8 asortimento produktai – virtoje aukščiausios rūšies dešroje „Baroni“, šaltai rūkytoje aukščiausios rūšies saliami dešroje, griežinėliais, virtose „Hot Dog“ dešrelėse ir virtoje aukščiausios rūšies kiaulienos dešroje buvo pakeistos arba pašalintos dirbtinės kvapiosios medžiagos.

Taip pat šaltai rūkytame pjaustytame skilandyje, virtoje kiaulienos ir vištienos dešroje su tinkleliu bei aukščiausios rūšies vytintoje kumpinėje dešroje nebeliko karmino dažų. Jie buvo pakeisti natūraliais dažikliais, pavyzdžiui, burokėlių dažais, arba pašalinti visai. Galiausiai, aukščiausios rūšies pjaustytoje vytintoje dešroje ne tik nebėra karmino dažų, joje buvo sumažintas ir druskos kiekis.

„Džiaugiamės, kad mums pavyko išlaikyti tą patį produktų skonį, kvapą bei išvaizdą ir šis daugybės pastangų pareikalavęs procesas buvo sėkmingas, o jo rezultatais jau gali įsitikinti ir šalies gyventojai“, – sako „Nematekas“ Naujų produktų kūrimo ir diegimo skyriaus vadovė.

Iki mažiausių detalių sustyguoti gamybos procesai

Anot pašnekovės, „Nematekas“ dirba pagal galiojančius Europos reglamentus ir turi aukščiausią IFS standarto įvertinimą, kuris atspindi griežtą visų gamybinių procesų kontrolę.

Pasak jos, įmonėje taip pat veikia „Navision“ procesų valdymo sistema, kuri padeda papildomai sustyguoti bendrovės vidinę virtuvę. Joje yra fiksuojami ir valdomi visi gamybiniai procesai, pradedant žaliavos, prieskonių, priedų ir pakavimo medžiagų priėmimų ir baigiant produktų išleidimu į rinką.

„Gamybos metu mūsų technologai ir meistrai vertina produktų pjūvio vaizdą, konsistenciją, kvapą ir skonį, o visi technologiniai procesai vyksta pagal kiekvienai gaminių grupei sukurtas kompiuterines programas. Tuomet ženkliname ir pakuojame produktus pagal visus reglamentus, o paruoštos produkcijos sandėlyje esantys gaminiai yra tikrinami matuojant jų dujas, svorį ir vidaus temperatūrą“, – sako R. Vaicekauskaitė.

Atidus rūpestis neaplenkia nė vieno produkto

 „Nematekas“ Naujų produktų kūrimo ir diegimo skyriaus vadovė pažymi, kad „Lidl“ gaminami „Pikok“ asortimento produktai, kaip ir visa įmonės produkcija,  yra atidedami referenciniams pavyzdžiams, kad būtų galima patikrinti, ar jie tinkamai išlaiko nustatytą galiojimo terminą.

„Be to, turime atrinkę specialistų komandą, kuri degustuoja produktus iš visų atitinkamą dieną pagamintų partijų. Tokiu būdu galime garantuoti, kad ir į „Lidl“ parduotuves pristatysime tik vartojimui tinkamus gaminius. Taip pat siekiant įvertinti produktų sudėtį ir jų atitikimą nustatytiems standartams, gaminiams yra atliekami  maisto tyrimai „FoodScan“ maisto produktų analizatoriumi. Galiausiai, tyrimus atliekame ir išorės laboratorijose – nuo žaliavos, prieskonių, priedų, oro, vandens ir ledo tyrimų iki paruoštų gaminių, nuoplovų nuo darbuotojų ar įrenginių patikrų“, – teigia R. Vaicekauskaitė.

Išskirtinis dėmesys – visų prekybos tinklo prekių kokybei

S. Gineitis akcentuoja, kad „Lidl Lietuva“ taiko nuoseklią produktų kokybės užtikrinimo sistemą visiems prekybos tinkle siūlomiems produktams ir griežtai rūpinasi jų kokybe nuo derybų su tiekėjais apie galimą bendradarbiavimą iki kasdienės prekybos.

„Mūsų kokybės nuostatos galioja ne tik „Pikok“ gaminiams, bet ir kitiems „Lidl“ privatiems prekių ženklams – reikalaujame iš partnerių reguliariai tirti produkciją, o paraleliai atliekame tiek laboratorinius analitinius, tiek sensorinius tyrimus, atitinkamai inicijuojame ir procesų patikras tiekėjų gamybos vietose“, – sako „Lidl Lietuva“ mėsos asortimento vadovas.
 

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau