„Lidl“ darbuotojams – kvalifikuotos profesionalų konsultacijos nemokamai

11.10.2021 10:00:00 | Vilnius

Nuo finansų valdymo, teisinių klausimų iki psichologo patarimų – „Lidl Lietuva“ darbuotojai ir jų šeimos nariai visas šias paslaugas nuo šiol galės gauti nemokamai. Tai užtikrins nauja įmonės personalui skirta programa „Gali mumis pasikliauti!“.

„Nuolat siekiame užtikrinti visapusišką mūsų darbuotojų gerovę, nes suprantame, kad motyvuotas ir vertinamas darbuotojas – tiesiausias kelias į prekybos tinklo sėkmę ir laimingą klientą. Visada stengiamės girdėti savo komandos narius, todėl nuolat įgyvendiname naujus darbuotojų gerovės užtikrinimo strategijos elementus. Naujausia jos dalis – programa „Gali mumis pasikliauti!“, padėsianti susitvarkyti su įvairiais kasdieniame gyvenime kylančiais iššūkiais“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Nemokamu, 24 val. per parą ir 7 dienas per savaitę veikiančiu numeriu galės skambinti ne tik „Lidl Lietuva“ darbuotojai, bet ir artimiausi jų šeimos nariai bei vaikai iki 25 metų. Jie savo klausimus galės užduoti psichologui, teisininkui ar asmeninių finansų specialistui galės pateikti telefonu anonimiškai.

Padės spręsti asmenines, teisines ar finansines problemas

„Lidl Lietuva“ personalas ir jų artimieji programos „Gali mumis pasikliauti!“ metu, sulauks pagalbos, padėsiančios palengvinti sunkumus asmeniniame gyvenime, pavyzdžiui, konsultantai patars, kaip susitvarkyti su stresu, nerimu, priklausomybėmis ar pagelbės kitose krizinėse situacijose.

Taip pat profesionalūs konsultantai padės sprendžiant finansines ar teisines problemas, patars kaip elgtis praradus kredito kortelę, konsultuos finansinių investicijų, nekilnojamojo turto pardavimo ar pirkimo klausimais bei kt.

„Kasdien ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime priimame įvairius sprendimus – sprendžiame finansinius,  teisinius klausimus ar psichologinius klausimus. Kartais atsakymams rasti neužtenka turimų žinių ir prireikia specialistų konsultacijų, todėl tikime, kad naujoji „Lidl“ programa gerokai palengvins mūsų darbuotojų kasdienybę. Svarbu pabrėžti, kad specialistų teikiamos konsultacijos yra rekomendacinio pobūdžio, sprendimus priimti turi pats žmogus“, – sako S. Savickienė.

Garantuoja darbuotojų finansinį saugumą

„Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė akcentuoja, kad prekybos tinklas nuo pat įmonės starto šalyje užtikrina konkurencingą ir orų organizacijos komandos narių atlyginimą. Jos teigimu, sąžiningas darbo užmokestis – vienas geriausių būdų, padedančių įvertinti darbuotojų pastangas.

„Finansinis saugumas yra būtina sąlyga, norint užtikrinti, kad personalas būtų motyvuotas, jaustųsi gerbiamas ir galėtų save lengviau realizuoti darbovietėje. Remiantis naujausiais rugpjūčio mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenimis, vidutinis darbo užmokestis neatskaičius mokesčių „Lidl Lietuva“ siekia 1896,65 eurus. Palyginus su kitų didžiųjų šalies prekybos tinklų vidutiniais atlygiais, mūsų įmonėje mokamas vidutinis darbo užmokestis yra didžiausias“, – teigia pašnekovė.

Anot jos, „Lidl Lietuva“ finansine darbuotojų situacija rūpinasi ir kitais būdais: „Vien per pirmąjį šių metų pusmetį motyvaciniams priedams skyrėme daugiau kaip 1,1 mln. eurų. Taip pat taikome į lojalumą orientuotą atlygio kėlimo sistemą, kuri lemia, kad ilgesnį laiko tarpą įmonėje praleidęs žmogus uždirba daugiau. Pavyzdžiui, nuo prekybos tinklo starto Lietuvoje mūsų parduotuvių darbuotojų atlyginimas kilo 19 proc., lyginant naujai įsidarbinusį kolegą prieš penkerius metus ir šiandien. Visgi jei šis darbuotojas įmonėje be pertraukos dirba nuo 2017 m., šiandien jis jau yra ketvirtoje pakopoje. Tai reiškia, kad jo atlyginimas, lyginant su karjeros pradžia, yra pakilęs apie 40 proc.“

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose –  Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (5.2 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau