Naujiena „Lidl“ asortimente – daugkartiniai maišeliai vaisiams ir daržovėms

28.04.2020 10:00:00 | Vilnius

Daugkartiniai maišeliai

Metų pradžioje plastiko mažinimo strategiją pristačiusi „Lidl Lietuva“ ir toliau žengia žingsnius tvaresnės aplinkos link. Nuo šios savaitės prekybos tinkle pirkėjai galės įsigyti naujovę – daugkartinius maišelius, skirtus susidėti daržovėms, vaisiams ir biriems produktams. Šiuos maišelius bus galima naudoti kaip alternatyvą vienkartiniams plastikiniams maišeliams, paprastai naudojamiems susidėti šiems produktams.

Naujuosius daugkartinius maišelius vaisiams ir daržovėms bus galima įsigyti visose „Lidl“ parduotuvėse. Dviejų maišelių pakuotės kaina sieks 0.99 euro. Šie maišeliai, primenantys tinklinę medžiagą, pagaminti iš poliesterio ir yra tinkami perdirbti. Daugkartiniai maišeliai pagaminti taip, kad juos būtų patogu prižiūrėti – maišeliai yra pritaikyti plovimui ir daugkartiniam skalbimui. Tiesa, vienkartiniai plastikiniai maišeliai prekybos tinkle taip pat išliks, jie ir toliau bus nemokami, tačiau pirkėjai raginami išmėginti daugkartinius maišelius, kurie leis ženkliai sumažinti sunaudojamo plastiko kiekį.

Vasario mėnesį „Lidl“ taip pat tapo pirmuoju iš didžiųjų prekybos tinklų šalyje, visiškai atsisakiusiu vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių. Šiuos pakeitė popieriniai arba daugkartiniai maišeliai. Sprendimas atsisakyti vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių leis plastiko kiekį kasmet sumažinti daugiau kaip 90 tonų. Šiemet prekybos tinklą „Lidl“ Lietuvos gyventojai taip pat pripažino tvariausiu prekės ženklu šalyje. Tai parodė didžiausias nepriklausomas Europos prekių ženklų prestižinis tvarumo indeksas „Sustainable Brand Index™️“.

„Mūsų plastiko mažinimo kampanijos „Banginio dydžio dėkui“ tikslas – priminti apie plastiko gamtai daromą žalą ir paskatinti pirkėjus rinktis gamtai draugiškesnes alternatyvas. Vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių atsisakymas buvo tik vienas iš pirmųjų „Lidl Lietuva“ žingsnių, kuriuo siekiame sumažinti plastiko daromą žalą“, – teigia „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine.

Plastiko mažinimo strategiją vykdanti „Lidl Lietuva“ taip pat planuoja iki 2025 m. pabaigos plastikinių pakuočių kiekį sumažinti 20 proc. bei siekia, jog visos prekybos tinklo privačių prekės ženklų gaminių plastiko pakuotės iki 2025 m. pabaigos būtų 100 proc. tinkamos perdirbimui.

Prieš atsisakant vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių, „Lidl Lietuva“ 2019 metų vasarą iš prekybos išėmė vienkartinius plastiko gaminius, tokius kaip vienkartiniai indai, įrankiai ir šiaudeliai, bei pakeitė šiuos gaminius atitikmenimis iš alternatyvių ir perdirbamų medžiagų. Praėjusį rudenį „Lidl“ taip pat sumažino trylikos šviežios mėsos produktų pakuotes. Priklausomai nuo pakuotės, plastiko buvo sumažinta nuo 8 % iki 47 %. Pavyzdžiui, smulkintos kiaulienos mentės ir jautienos mėsos pakuotėje buvo sumažinta 47 % plastiko, o kiaulienos nugarinės be kaulo pakuotėje – 45 %. Visi „Lidl“ siūlomi šviežios mėsos produktai yra vakuuminėje arba modifikuotos atmosferos pakuotėje, kuri padeda užtikrinti produkto saugą iki suvartojimo, prailgina galiojimo laikotarpį nenaudojant papildomų konservantų ir taip pat padeda mažinti maisto švaistymą. Ateityje „Lidl Lietuva“ planuoja pristatyti ir daugiau panašių, aplinkai draugiškų, sprendimų.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 49 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.55 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau