„Lidl Lietuva“ privačiam sveikatos draudimui jau išleido 400 tūkst. eurų, darbuotojus draus ir kitąmet

15.12.2020 09:00:00 | Vilnius

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ nuolat stengiasi rūpintis ne tik savo komandos narių finansine gerove, bet ir užtikrinti kitas, papildomas naudas, padedančias išlaikyti motyvaciją darbe. Viena iš jų – papildomas privatus sveikatos draudimas, kuriuo „Lidl“ darbuotojai yra draudžiami nuo 2019 m. Organizacijos nariams vis labiau vertinant šią naudą, įmonė nusprendė ne tik ją pratęsti, bet ir praplėsti galimų paslaugų spektrą.

„Rūpestį mūsų darbuotojais išreiškiame siūlydami ne tik vieną didžiausių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje, bet ir rodydami išskirtinį dėmesį jų sveikatai. Jau trečius metus iš eilės atsidėkosime „Lidl Lietuva“ komandos nariams ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų, drausime juos privačiu sveikatos draudimu“, – sako Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ personalo vadovė.

Kitąmet – dar platesnis paslaugų spektras ir pagalba COVID-19 ligos atveju

S. Savickienės teigimu, apdraustieji privačiu sveikatos draudimu gali iš karto kreiptis į reikiamus gydytojus-specialistus, vos tik pajunta negalavimo simptomus – tai padeda taupyti laiką ir greičiau gauti kvalifikuotą pagalbą.

„Savo draudimo pakete darbuotojams siūlome neribotą ambulatorinį gydymą, kuriam nėra jokio nustatyto limito. Tai reiškia, kad darbuotojai gali be jokių apribojimų lankytis privačiose klinikose, kuriose jie bus aptarnaujami greičiau ir patogiau, nes nereikės laukti eilėse. Taip pat skiriame tam tikrą sumą stacionariam gydymui ir receptiniams bei nereceptiniams vaistams, maisto papildams, vitaminams“, – sako pašnekovė.

Anot jos, nuo 2021 m. privačiu sveikatos draudimu draudžiamų darbuotojų laukia ir keletas naujovių: „Nuo kitų metų mūsų komandos nariai galės išnaudoti tam tikrą sumą reabilitacijos paslaugoms, taip pat didinsime vaistams, maisto papildams ir vitaminams skiriamą lėšų kiekį. Be to, esame numatę ir papildomas išmokas įvairių kritinių ligų atveju, pavyzdžiui, darbuotojui patekus į ligoninę dėl COVID-19 viruso.“

Privatų sveikatos draudimą vertina vis labiau

Pasak „Lidl Lietuva“ personalo vadovės, per pirmuosius tris šių metų ketvirčius įmonės darbuotojai privataus sveikatos draudimo suteikiamomis paslaugomis pasinaudojo jau 7,2 tūkst. kartų. Lyginant su praėjusiais metais, šis skaičius išaugo 2 tūkst. kartų.

„Džiaugiamės, kad draudimas tampa tam tikru postūmiu dar labiau rūpintis savo sveikata, nes darbuotojai vis dažniau naudojasi visomis įmanomomis paslaugomis. Šio sprendimo aktualumas pastebimas ir darbo rinkoje – galimybę būti apdraustiems privačiu sveikatos draudimu vertina ir kandidatai“, – teigia „Lidl“ atstovė.

Pasak jos, per šiuos ir praėjusius metus privataus sveikatos draudimo paslaugoms teikti įmonė iš viso išleido apie 400 tūkst. eurų.

Pandemija paskatino sveikata rūpintis labiau

Personalo vadovė akcentuoja, kad pirmojo karantino metu privataus sveikatos draudimo paslaugas darbuotojai pradėjo vertinti dar labiau, o jomis naudotis – dar dažniau. Anot jos, panašaus efekto sulaukta ir paskelbus antrąjį karantiną.

„Visi apdraustieji „Lidl“ darbuotojai gali naudotis vaistinių paslaugomis ir asmeninėms reikmėms įsigyti būtiniausių apsaugos priemonių – medicininių kaukių, pirštinių, rankų dezinfekcinio skysčio, o jų išlaidas mes kompensuojame. Be to, mūsų personalas visada gali telefonu konsultuotis privačiose klinikose, jei jų lankymas yra apribotas“, – sako S. Savickienė.

Jos teigimu, karantino metu ypač išaugo ir psichologinei sveikatai skiriamas dėmesys: „Stengiamės, kad mūsų darbuotojai gautų visą jiems reikalingą palaikymą ir nors psichiatrų bei psichoterapeutų paslaugomis jie galėjo naudotis ir prieš pandemiją, dabar jie gali jas vykdyti nuotoliniu būdu. Pastebėjome, kad išaugo susidomėjimas ir šiomis paslaugoms.“

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (399.82 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau