Mažieji Lietuvos tiekėjai vis drąsiau įsitvirtina „Lidl” lentynose

30.12.2020 12:00:00 | Vilnius

Verslui nemažai iššūkių šiemet atnešusi pandemija, kai kuriems mažiems šalies gamintojams tapo galimybe. Norėdamas palaikyti vietinį verslą, prekybos tinklas „Lidl“ dar gegužę pradėjo aktyvų bendradarbiavimą su pandemijos sunkumų paliestais tiekėjais. Metams bėgant į pabaigą, su jais prekybos tinklo užmegztas ryšys nenutrūko, o priešingai – tik sustiprėjo.

„Pirmoje metų pusėje stebėdami šalyje besiklostančią situaciją, supratome, kad turime kaip galėdami prisidėti prie smulkaus verslo palaikymo. Galima sakyti, kad karantinas suveikė kaip katalizatorius ir lėmė, kad per visus metus užmezgėme ryšius su daugiau nei 15 mažųjų šalies gamintojų, dalies jų produkcija atsirado ir nuolatiniame mūsų asortimente. Tai leido ne tik prisidėti prie jų veiklos stabilumo užtikrinimo ir vardo šalyje garsinimo – tuo pat metu išplėtėme ir autentiškų lietuviškų produktų pasirinkimą savo parduotuvėse. Džiaugiamės, kad šios partnerystės tęsiasi ir toliau, pasitinkant jau 2021-uosius“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė.

Bendradarbiauti kviečia ir kitus mažuosius gamintojus

Anot I. Čiužienės, per šiuos metus „Lidl“ ilgalaikį bendradarbiavimą pradėjo su Audriaus Banionio ūkiu, Žagarės pienine, Ilzenbergo dvaru, „Saimeta“, „Kontėna“, „Joalda“, „Kaimišku dūmu“ ir „Petro mėsine“. „Lidl“ asortimente periodiškai pasirodo ir daugiau mažųjų šalies gamintojų produkcijos – taip pat bendradarbiaujama ir su „Roklista“, „FishNet“, „Bear & Boar“, „Ukmegos projektais“ ir kitais. Iš viso prekybos tinklo parduotuvių klientams buvo pasiūlyta beveik 100 lietuviškų produktų – nuo įvairiausių pieno ar mėsos produktų iki saldžių kepinių ar gėrimų. 

„Norime paskatinti ir kitus smulkiuosius šalies tiekėjus, gamintojus ir augintojus nedvejoti ir kreiptis į mus. Visuomet atkreipiame dėmesį į išreikštą norą bendradarbiauti ir apsvarstome galimybes tapti partneriais su kokybišką produkciją gaminančiais vietiniais verslais. Tikimės, kad šiemet užmegztų partnerysčių pavyzdžiai suteiks ryžto atverti naujų patirčių ir galimybių kupinas duris“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė.

Vertina lanksčias partnerystės sąlygas

„Joalda“ vadovas Darius Rimkevičius pasakoja, kad naujai pradėtas bendradarbiavimas su „Lidl“ tapo paskata tobulinant bendrovės gamybos procesus, o prekybos tinklo požiūris į mažuosius gamintojus siunčia signalą, kad svarbus gali būti kiekvienas Lietuvos gamintojas.

„Dėl šio požiūrio laimi ne tik pirkėjai, bet ir maži, tradiciniai verslai, kuriems tokia pagalba reiškia labai daug. Taip pat esame itin dėkingi prekybos tinklui ne tik už pagarbaus santykio puoselėjimą, bet ir už sudarytas lanksčias partnerystės sąlygas. Vertiname tiekėjų atžvilgiu lankstų atsiskaitymo terminą, o sutartyje nėra numatytų sankcijų už tai, jei sutriktų tiekimas. Tai dar kartą rodo, kad „Lidl“ supratimą apie mažųjų gamintojų svarbą šalyje“, – sako D. Rimkevičius.

Partnerystė tapo gelbėjimosi šiaudu

Anot „Saimeta“ vadovės Vitos Stankevičienės, „Lidl“ buvo pirmasis tokio masto partneris, išreiškęs norą bendradarbiauti įmonės produktais. 

„Pirmojo karantino metu išgyvenome ne pačius geriausius laikus, vienu metu teko dirbti vos 40 proc. pajėgumu, palyginus su iki tol palaikytu tempu. Prekybos tinklo „Lidl“ ir mūsų užmegztas ryšys leido ne tik pratęsti darbus, bet ir kibti į juos dar smarkiau, o šią partnerystę – gilinti dar labiau“, – džiaugiasi V. Stankevičienė. 

Abipuse pagarba paremti santykiai

A. Banionio teigimu, jis yra itin dėkingas ne tik už „Lidl“ suteiktą galimybę savo gaminius siūlyti žmonių pasitikėjimą įgijusiame prekybos tinkle, bet ir už nuo pat bendradarbiavimo pradžios rodytą abipuse pagarbą. 

„Jau pirmojo susitikimo su „Lidl“ atstovais metu galėjome jausti, kad jie su mumis bendravo kaip lygūs su lygiais, ieškojo kompromisų įvairiais klausimais ir rodė iniciatyvą toliau megzti dar artimesnius ryšius. Džiaugiamės, kad prekybos tinklas padeda kaip įmanoma sklandžiau vykdyti savo veiklą šiuo stresu ir ekonominiu neaiškumu pasižyminčiu laikotarpiu“, – sako A. Banionis.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.92 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau