„Maisto banko“ akcijoje „Lidl“ pirkėjai paaukojo už beveik 100 tūkst. eurų

28.03.2022 14:00:00 | Vilnius

Lidl

Kovo 25-26 dienomis įvyko kasmet organizuojama „Maisto banko“ labdaros ir paramos fondo maisto rinkimo akcija. Prie akcijos, kaip ir kas kartą, noriai prisidėjo ir prekybos tinklas „Lidl“, kuris kvietė pirkėjus aukoti jau 60-tyje tinklo parduotuvių visoje Lietuvoje. Šios akcijos metu „Lidl“ parduotuvėse surinkta parama – rekordinė ir siekia beveik 100 tūks. eurų.

Akcijos organizatoriai džiaugėsi, kad šios akcijos metu surinktas paramos kiekis – rekordinis ir yra žymiai didesnis nei per pastarąsias dvi paramos akcijas.

„Visuomenė išgirdo nevyriausybinių organizacijų kvietimą padėti sunkiau besiverčiantiems Lietuvos žmonėms ir mūsų šalies priglaustiems ukrainiečiams. Šį savaitgalį buvo surinktas didžiausias maisto kiekis, lyginant su dviem pastaraisiais pandeminiais metais. Karas Ukrainoje supurtė kiekvieną, šios negandos akivaizdoje tapome stipresni, vieningesni, empatiškesni. Kartu darome nuostabius darbus, paremiame ir palaikome tiek vieni kitus, tiek mūsų brolius ir seseris ukrainiečius. Esame be galo dėkingi visiems ir kiekvienam, paaukojusiems maisto produktų nepasiturintiems. O savanoriams žemai lenkiame galvas – už jūsų skirtą laiką, gerą širdį ir nuostabų darbą šios akcijos metu“, – dėkojo „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje parduotuvių lankytojai paaukojo daugiau nei 360 tūkstančių ilgiau negendančių maisto produktų, kurie atiteko 325 nepasiturinčius globojančioms nevyriausybinėms organizacijoms. Rudeninės „Maisto banko“ akcijos metu, renkant maisto produktus nepasiturintiesiems, rekordine parama prisidėjo „Lidl“ parduotuvių pirkėjai. „Lidl“ parduotuvėse vykusios akcijos metu pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už 97 550,98 eurus. Iš viso nupirkta 82 189 ilgai galiojantys maisto produktai. Per dvi dienas trukusią akciją „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota daugiau nei 18 000 kartų

„Maisto banko“ akcijos metu labiausiai paaukoti kampanijai buvo linkę vilniečiai – Nidos g. esančioje „Lidl“ parduotuvėje buvo paaukota daugiausiai kartų, nuo šios parduotuvės, pagal suaukotą paramą, nedaug atsiliko Vilniuje, Žemaitės g. esanti parduotuvė, taip pat Marijampolėje (Žemaitės g.), Kaune (Šiaurės pr.) bei Šilutėje (Tilžės g.) esančios parduotuvės.

„Maisto banko“ akcija vyko visose „Lidl“ parduotuvėse, kurios veikia 24 šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.