„Lidl“ pirkėjai dosniai aukojo „Maisto banko“ akcijai

26.10.2020 13:00:00 | Vilnius

Lidl

Spalio 23-24 dienomis įvyko kasmet organizuojama „Maisto banko“ labdaros ir paramos fondo maisto rinkimo akcija. Kaip ir kiekvieną kartą, prie šios kampanijos noriai prisidėjo ir prekybos tinklas „Lidl“, kuris kvietė pirkėjus aukoti jau 50-tyje tinklo parduotuvių visoje Lietuvoje.

Maisto rinkimo iniciatyva įprastai vykdavo du kartus per metus, tačiau šį pavasarį akcija dėl karantino buvo atšaukta: tai lėmė, kad organizacijų, kurioms „Maisto bankas“ skiria paramą, maisto racionai pasiekė pavojingą ribą. Anot organizatorių, šiemet gyventojų parama buvo reikalinga kaip niekad. Per penktadienį ir šeštadienį šalies parduotuvėse vykusią „Maisto banko” akciją nepasiturinčiųjų maitinimui paaukota įvairiausių produktų už daugiau nei 301 tūkst. eurų.

Rudeninės „Maisto banko“ akcijos metu, renkant maisto produktus nepasiturintiesiems,  ženkliai prisidėjo ir „Lidl“ parduotuvių pirkėjai. 50-tyje „Lidl“ parduotuvių vykusios akcijos metu pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už 55 321 eurą. Iš viso nupirkta 52 189 ilgai galiojantys maisto produktai. Per dvi dienas trukusią akciją „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota beveik 16 tūkst. kartų.

„Maisto banko“ akcijos metu labiausiai paaukoti kampanijai buvo linkę vilniečiai – Nidos g. esančioje „Lidl“ parduotuvėje buvo paaukota daugiausiai kartų, nuo šios parduotuvės, pagal suaukotą paramą, nedaug atsiliko Panevėžyje, J. Basanavičiaus gatvėje esanti parduotuvė, taip pat Plungėje, Kaune (Juozapavičiaus pr.) bei Marijampolėje (Žemaitės g.) esančios parduotuvės.

Rudeninė „Maisto banko“ akcija vyko 65 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, joje dalyvavo 284 nevyriausybinės organizacijos. Surinktas maistas bus dalijamas paketais labiausiai nepasiturinčioms šeimoms ir sunaudotas organizuojant maitinimą socialinėse įstaigose.

„Maisto banko“ akcija vyko 50-tyje „Lidl“ parduotuvių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (275.73 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau