„Lidl“ nuolatinį asortimentą papildė šešių mažųjų šalies gamintojų produkcija

15.10.2020 10:00:00 | Vilnius

Dar šių metų pavasarį prekybos centras „Lidl“ norėdamas paskatinti pirkėjus palaikyti mažuosius Lietuvos gamintojus pradėjo bendradarbiauti su smulkiaisiais šalies verslais. Su vietiniais tiekėjais užmegztas ryšys nuo spalio 12 d. tapo dar glaudesnis, nes šešių prekybos tinklo partnerių gaminamą produkciją „Lidl“ klientai galės rasti nuolatiniame parduotuvių asortimente.

„Lidl Lietuva“ vyriausiosioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė pasakoja, kad prekybos tinklas nuolat stengiasi ne tik plėsti savo lietuviškų gaminių pasiūlą, bet ir padėti šalies gamintojams augti.

„Tikime ir pasitikime smulkiuoju šalies verslu, todėl žengiame dar vieną svarbų žingsnį. Norime bendradarbiauti su vietiniais gamintojais dar artimiau, todėl nuo šiol jų tiekiamus produktus „Lidl“ pirkėjai galės rasti visada. Karantinas suveikė kaip savotiškas katalizatorius, lėmęs artimesnę partnerystę su gausiu skaičiumi Lietuvos tiekėjų. Tokiu būdu sugebėjome įgyvendinti du tikslus – ne tik prisidėjome prie mažųjų gamintojų veiklos stabilumo užtikrinimo bei padėjome jiems tobulėti, bet ir pradėjome siūlyti dar platesnį, unikalių lietuviškų produktų pasirinkimą mūsų klientams“, – sako I. Čiužienė.

Nuolatinį asortimentą praplės autentiški gaminiai

„Lidl“ parduotuvių lankytojai nuo šiol nuolatiniame asortimente galės įsigyti Žagarės pieninėje pagamintos varškės užtepėlės, pusriebės varškės ir grietinės, iš Ilzenbergo dvaro atkeliavusio varškės sūrio su spanguolėmis ir kaimiško natūralaus pieno bei UAB „Kontėna“ pagaminto žemaitiško kastinio.

Taip pat prekybos tinklo klientai parduotuvių lentynose ras Audriaus Banionio ūkio tiekiamos šaltai rūkytos skilandinės dešros, šoninės ir šaltai rūkytų lašinių, UAB „Kaimiškas dūmas“ gaminamos delikatesinės dešros ir UAB „Saimeta“ raugiamos naminės Daujėnų duonos giros.

„Bendradarbiavimas su smulkiaisiais šalies tiekėjais leidžia dar kartą prisiliesti prie dažnai primirštų lietuviškų gaminių, kuriuos dabar galime rasti tik atokesniuose Lietuvos kampeliuose. Tikimės, kad „Lidl“ klientai įvertins ir pamėgs šiuos produktus. Taip pat norime paraginti ir kitus mažuosius šalies gamintojus bei augintojus kreiptis į mus – visuomet apsvarstome galimybes bendradarbiauti su kokybišką produkciją gaminančiais vietos verslais“, – pažymi „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė. 

Santykiai paremti abipuse pagarba

Anot A. Banionio, jis yra dėkingas už „Lidl“ suteiktą galimybę savo gaminius siūlyti žmonių pasitikėjimą pelniusiame prekybos tinkle. Nuo pat bendradarbiavimo su „Lidl“ pradžios, partnerystė buvo paremta abipuse pagarba.

„Jau pirmojo susitikimo su „Lidl“ atstovais metu galėjome jausti, kad jie su mumis bendravo kaip lygūs su lygiais, ieškojo kompromisų įvairiais klausimais ir rodė iniciatyvą toliau megzti dar artimesnius ryšius. Džiaugiamės, kad prekybos tinklo lankytojai mūsų šaltai rūkytus gaminius galės visada rasti „Lidl“ parduotuvėse“, – teigia A. Banionis.

Partnerystė padėjo išvengti įmonės uždarymo

„Saimeta“ vadovė Vita Stankevičienė pasakoja, kad „Lidl“ buvo pirmasis tokio dydžio partneris, išreiškęs norą prekiauti įmonės gaminiais. Anot jos, prekybos tinklo pasiūlymas galimai išgelbėjo įmonę nuo bankroto.

„Karantino metu nedaug trūko, kad būtume visam laikui užvėrę įmonės duris – vienu metu teko dirbti vos 40 proc. pajėgumu. „Lidl“ ištiesta pagalbos ranka leido ne tik atsistoti ant kojų, bet ir toliau siekti glaudesnio bendradarbiavimo, kurio vaisiais galės įsitikinti visos šalies gyventojai, paragaudami nuolatiniame prekybos tinklo asortimente atsidūrusios naminės Daujėnų duonos giros“, – džiaugiasi V. Stankevičienė.

Su „Lidl“ augti tikisi ir toliau

„Kontėna“ direktorė Sandra Riepšienė pratęsia, kad karantino metu su „Lidl“ prasidėjusi partnerystė – vienas pozityviausių šiuo sudėtingu laikotarpiu nutikusių įvykių.

„Itin vertiname „Lidl“ rodomą pasitikėjimą mažaisiais Lietuvos gamintojais – džiugu, kad vienas didžiausių prekybos tinklų šalyje atsisuka ir į smulkųjį verslą ir padeda išgyventi ne tik mums, bet ir kitiems vietiniams tiekėjams. Tikimės, kad kartu su „Lidl“ galėsime augti ir toliau, o nuolatiniame asortimente atsiradusį tikrą, žemaitišką kastinį išbandys visi prekybos tinklo parduotuvių klientai“, – sako S. Riepšienė.
 

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.08 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau