„Lidl“ taromatų projektas fiksuoja naujus rekordus – iš viso vaikams surinkta per 250 tūkst. eurų

14.10.2021 09:00:00 | Vilnius

Prieš beveik ketverius metus „Lidl Lietuva“ inicijuoto socialinio projekto „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ metu pirkėjai ir prekybos tinklas jau paaukojo daugiau kaip 250 tūkst. eurų. Trečiasis šių metų ketvirtis buvo dosniausias per visą projekto istoriją, taip pat jo metu užfiksuotas ir rekordinis mėnesis – vien per liepą „Lidl“ ir pirkėjai vaikų dienos centrams surinko beveik 11 tūkst. eurų.

„Lidl“ socialinio projekto metu taromatais besinaudojantys prekybos tinklo lankytojai gali už depozitą gautą sumą paaukoti vaikų dienos centrams, o ją prekybos tinklas padvigubina. Šią paramą  „Lidl Lietuva“ išdalija vaikų dienos centrus prižiūrinčioms organizacijoms –  „Gelbėkit vaikus“, „Caritas“ bei Maltos ordino pagalbos tarnyba.

„Prieš beveik ketverius metus startavęs projektas parodė, kad Lietuvoje gyvena daugybė žmonių, kuriems rūpi šalies ateitis. Džiaugiamės, kad per nepilnus ketverius metus peržengėme simbolinę ribą – surinkome daugiau kaip ketvirtį milijono eurų. Tikimės, kad ištiesti pagalbos ranką ir spustelėti „Aukoti“ ryšis vis daugiau „Lidl“ pirkėjų, o ateityje turėsime dar ne vieną progą didžiuotis empatiškais ir dosniais šalies gyventojais“, – sako „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Byloja apie permainas lietuvių aukojimo kultūroje

Pasak daugiau kaip 30 „Caritas“ vaikų dienos centrų veiklą koordinuojančio  Lietuvos „Caritas“ generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, „Lidl“ ir prekybos tinklo pirkėjų suteikiama parama kasdien padeda spręsti daugybę iššūkių, su kuriais susiduria vaikai ir jų artimieji.

„Šis bendradarbiavimas atveria mums naujas duris ir padeda įveikti įvairius finansinius iššūkius. Tai itin vertina ir patys vaikai bei vaikų dienos centrų darbuotojai, jaučiantys visų gyventojų palaikymą ir per atstumą. Džiugu, kad visuomenė vis aktyviau prisideda prie raginimų padėti įvairius sunkumus patiriantiems mūsų visuomenės mažiausiems. Beabejo, kad būtent liepos mėnesį pasiektas rekordas džiugina – tai rodo, jog lietuvių aukojimo kultūra keičiasi,  dalijamės atjauta, finansine parama ir rūpesčiu vieni kitais ne tik Kalėdų laikotarpiu“, – sako D. Bukeikaitė.

Organizacijomis pasitiki šimtu procentu

Anot Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinės sekretorės Dalios Kedavičienės, maltiečiai yra dėkingi tiek prekybos tinklui, tiek visos šalies gyventojams, prisidedantiems prie socialinių problemų sprendimo Lietuvoje.

„Tai yra  partnerystė, padedanti užtikrinti mūsų veiklos tęstinumą kiekvieną metų ketvirtį. Mums suteikiama parama leidžia nepertraukiamai rūpintis vaikų dienos centruose besilankančiais vaikais. Be to, šias lėšas galime išleisti ten, kur to labiausiai reikia – ar tai bebūtų įspūdžių kupinos vaikų kelionės prie jūros, ar svarbūs remonto darbai, ar vaikų maitinimas. Tai rodo visapusišką prekybos tinklo pasitikėjimą“, – sako D. Kedavičienė.

Lietuvos rytojumi rūpinamės šiandien

Pasak „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės Rasos Dičpetrienės, nors pandemijos padarinius vis dar jaučia didžioji dalis visuomenės, į nesaugiausią situaciją yra patekę patys socialiai pažeidžiamiausi jos nariai – sunkiai besiverčiančios šeimos ir jų vaikai.

„Sisteminga ir periodinė „Lidl“ parama jau ne vienerius metus padeda mums padėti tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai. Tikimės, kad šis bendradarbiavimas tęsis dar ilgus metus, o gyventojai ir toliau rinksis ištiesti pagalbos ranką Lietuvos vaikams. Tai – itin svarbu, nes užtikrindami saugią aplinką vaikams šiandien, rūpinamės visos Lietuvos rytojumi“, – sako R. Dičpetrienė. 

Paaukota per ketvirtį milijono

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl“ taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „Aukoti“. Surinktą sumą „Lidl Lietuva“ padvigubina ir perveda vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms – Maltos ordino pagalbos tarnybai, „Gelbėkit vaikus“ ir Lietuvos „Caritui“.

Trečiasis 2021 m. ketvirtis buvo dosniausias per visą projekto istoriją. Jo metu „Lidl“ su pirkėjais paaukojo 24 595 eurus. Taip pat užfiksuotas ir rekordinis mėnesis – vien per liepą prekybos tinklas su pirkėjais kartu surinko 10 926 eurus paramos.

Per pirmuosius projekto metus vaikams buvo paaukota 41 878 eurai, o per antruosius – 59 002 eurai. Pernai vaikų dienos centrams skirta suma buvo didžiausia ir siekė net 75 873 eurus. Iš viso per daugiau nei trejus metus vaikų dienos centrams paremti buvo surinkti 252 636 eurai.

Ši suma lygiomis dalimis išdalinta minėtoms organizacijoms. Jos šias lėšas panaudojo būtiniausioms reikmėms: nuo gyvybiškai svarbių remonto darbų iki savanorių, socialinių darbuotojų bei užimtumo specialistų mokymo ir kt.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (5.69 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau