„Lidl Lietuva“ plėtra: darbuotojų skaičius perkopė 2500

27.07.2021 08:00:00 | Vilnius

Prekybos tinklo „Lidl Lietuva“ darbo vietų skaičius sausio–birželio mėn. išaugo 7 proc. ir perkopė 2500 darbuotojų skaičiaus ribą. Besiruošdama naujų parduotuvių atidarymui ir esamų kolektyvų papildymui, „Lidl Lietuva“ ketina samdyti dar daugiau nei 200 darbuotojų.

Darbuotojų plėtrą daugiausia lėmė naujų „Lidl“ parduotuvių atidarymas ir dabartinio kolektyvo plėtra parduotuvėse bei prie Kauno esančiame logistikos centre.

„Toks augimo tempas džiugina, tačiau tuo pačiu kelia iššūkių, nes norėdami pritraukti ir išlaikyti gerus darbuotojus, darbdaviai turi įdėti papildomų pastangų. Dėl to nuolat peržiūrime savo papildomų naudų paketą ir atlyginimų dydžius“, – sako Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Nuo „Lidl“ starto Lietuvoje prekybos tinklo parduotuvių darbuotojų atlyginimas kilo 19 proc., lyginant naujai įsidarbinusį kolegą prieš penkerius metus ir šiandien.

Reguliarų esamų darbuotojų atlyginimų augimą garantuoja kiekvienoje „Lidl Lietuva“ pareigybių kategorijoje numatomos keturios darbo užmokesčio pakopos, suteikiančios galimybę kiekvienam darbuotojui kilti į aukštesnį darbo užmokesčio lygį.

„Pavyzdžiui, jeigu parduotuvės darbuotojas įmonėje įsidarbino dar 2017 m., šiandien jis jau yra ketvirtoje pakopoje, tad jo atlyginimas, lyginant su karjeros pradžia, yra pakilęs apie 40 proc. Panašius pokyčius pastebi ir parduotuvių vadovo asistentai, pavaduotojai ar patys vadovai, kurių atlyginimo kilimas, palyginus šiandieną su pirmąja pakopa prieš ketverius metus, svyruoja tarp 40 proc. ir beveik 60 proc.“, – pasakoja S. Savickienė.

Nuo birželio 1 d. „Lidl Lietuva“ taip pat padidino darbo užmokestį logistikos darbuotojams. Jiems atlyginimai pakilo nuo 5 iki 20 proc., priklausomai nuo darbuotojų pareigų ir esamos atlyginimų pakopos. Didžiausią augimą pajuto sandėlio darbuotojai surinkėjai – jų alga padidėjo nuo 10 iki 20 proc.

„Remiantis viešai prieinamais „Rekvizitai.lt“ birželio mėn. duomenimis, savo darbuotojams siūlome didžiausią vidutinį atlyginimą mažmeninės prekybos rinkoje. Be to, dėmesį, įvertinimą ir pasitikėjimą savo darbuotojais rodome ir teikdami jiems reguliarias pinigines premijas. Taip pat minutės tikslumu apskaičiuodami užmokestį už viršvalandžius, jei tokių pasitaiko“, – pasakoja S. Savickienė.

Taip pat „Lidl Lietuva“ viena pirmųjų iš prekybos tinklų suteikė savo darbuotojams privatų papildomą sveikatos draudimą – šis sprendimas priimtas prieš trejus metus. „Nusprendėme, kad mūsų pareiga – palengvinti sveikatos paslaugų kainų kuriamą finansinę naštą ir užtikrinti, kad kiekvienas darbuotojas rastų laiko pasirūpinti savimi, negalvodamas apie tai, kiek jam tai kainuos“, – tikina S. Savickienė.

Artimiausiuose „Lidl Lietuva“ planuose – daugiau nei 200 naujų darbuotojų. Daugiausia ieškoma parduotuvių ir logistikos sandėlio komandų narių. Naujausius „Lidl Lietuva“ darbo pasiūlymus galima rasti įmonės karjeros portale http://karjera.lidl.lt

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 55 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.08 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau