„Lidl“ iššūkis Robertui Kalinkinui: kalėdinė dovana už 10 eurų

18.11.2021 09:00:00 | Vilnius

Robertas Kalinkinas (asmeninis arch.)

Kol vieni gyventojai su nekantrumu visus metus laukia šventinio dovanų pirkimo maratono, kiti, artėjant Kalėdoms, ima jausti vis didesnę naštą ir atsakomybę, užgulančią jų pečius. Mados dizaineris Robertas Kalinkinas sako, kad jam susitvarkyti su šventiniu dovanų šurmuliu padeda ankstyvas planavimas ir neatidėliojimas, o anot jo, šiemet mąstymo apie kalėdinius siurprizus procesą dar labiau paspartino „Lidl“, metęs jam iššūkį apsipirkti Kalėdoms prekybos tinklo parduotuvėje už 10 eurų, naudojantis prekybos centro dovanų kortele.

R. Kalinkinas pasakoja, kad jo šeimoje nuo pat vaikystės buvo aktyviai puoselėjama kalėdinių dovanų tradicija, išmokiusi skirti didelį dėmesį įteikiant staigmenas savo šeimos nariams ir artimiausiems draugams. Anot dizainerio, šiandien jis stengiasi tą patį perduoti ir savo vaikams – sūnui Markui ir dukrai Marai.

„Kalėdos – viena svarbiausių metų švenčių, kuri mano gyvenime niekada nebuvo įsivaizduojama be dovanų. Tačiau jei vaikystėje smagiau būdavo jas gauti, šiandien lygiai taip pat gera jas ir dovanoti. Pavyzdžiui, kartu su žmona stengiamės atžaloms išrinkti tai, kas skatintų jų kūrybiškumą ir gabumus, kad tai būtų nauji daiktai ar žaislai, kurie nėra pertekliniai. Apskritai, dovanos padeda ir nustebinti, ir kurti puoselėti rožinį vaikų pasaulį, kuriame gyventi visada smagu“, – sako pašnekovas.

Dizainerio teigimu, jei vaikams jis stengiasi išrinkti kūrybiškas dovanas, suaugusiems dažniausiai atitenka kiek racionalesni siurprizai: „Savo tėvams stengiuosi išrinkti tai, ko jie nebeperka sau patys, palepinti juos įvairiais dovanų kvitais, kelionėmis. Stengiuosi rinkdamas ir draugų dovanas, tiesa, būna ir išimčių – prieš kelerius metus esame vienam draugui padovanoję 10 kilogramų apelsinų, nes jis šiuos vaisius tiesiog dievina.“

Siurprizais stengiasi pasirūpinti iš anksto

Pasak R. Kalinkino, nors jis kasmet stengiasi savo dovanas įsigyti iš anksto, pašnekovas atvirauja, kad retkarčiais tenka važiuoti pirkti dovanų ir paskutinę akimirką.

„Dažniausiai bandau staigmenomis pasirūpinti iš anksto, tačiau beveik visada atsiranda vienas kitas dovanų gavėjas neapgalvotas, kurio staigmenai norėta palikti daugiau laiko kūrybai ar geriau apgalvoti siurprizą, tačiau neliko nei laiko, nei dovanos. Esu važiavęs dovanų pirkti ir Kūčių vakarą, kai padėtis jau buvo labai bloga. Tad jau geriau lai staigmenos dulka stalčiaus dugne ar giliai spintoje, nes tai vienareikšmiškai padeda išvengti streso“, – sako dizaineris.

R. Kalinkinas akcentuoja, kad jei vis dėlto nemėgstate ilgai sukti galvos ir norite būti užtikrinti, jog jūsų išleisti pinigai bus panaudoti tikslingai, pravartu rinktis „Lidl“ dovanų korteles: „Eiti šiuo keliu yra daug racionaliau ir naudingiau, nei dovanoti šluotą žmogui, kuris namuose turi penkias. Tai garantuos, kad jūsų artimas žmogus išsirinks dovaną, kurios labiausiai trokšta jo širdis.“

Nepaisant to, kad už lango sniego nematyti, o žiema dar neprasidėjusi, „Lidl“ klientai jau dabar gali įsigyti 10, 20 ir 50 eurų vertės dovanų korteles visose prekybos tinklo parduotuvėse bei taip nustebinti artimuosius praktiška dovana.

Išrinko praktišką dovaną žmonai

R. Kalinkiną šiemet iš anksto pagalvoti apie dovanas paskatino ir „Lidl“ mestas iššūkis, kurio metu jis turėjo išrinkti dovaną artimajam naudodamasis dovanų kortele, kurioje yra vos 10 eurų. Dizainerio teigimu, jis staigmeną jau spėjo ir nupirkti.

„Prekybos tinklas „Lidl“ tikrai pasižymi itin plačiu asortimentu, kuriame galima įsigyti naudingų daiktų ar produktų, kurie taptų puikia kalėdine dovana. Tad nors man teko sunkiausia užduotis – rasti dovaną vos už 10 eurų – šį iššūkį priėmiau ir įvykdžiau su malonumu. Kadangi su žmona Agne labai mėgstame pusryčiauti lovoje, jau kurį laiką mus erzino faktas, kad kavą turime gerti pasidėję puodelius ant knygų, o tai – nelabai patogu. Todėl nusprendžiau Agnei padovanoti pusryčių staliuką. Tiesa, prie turėto 10 eurų čekio teko pridurti beveik du eurus. Bet kokiu atveju, neabejoju, kad tai paskatins pusryčius į lovą jai atnešti dar dažniau“, – teigia pašnekovas. 

Dovanų kortelės – idėja praktiškai dovanai

Visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse jau dabar galima įsigyti 10, 20 ir 50 eurų vertės dovanų korteles, kuriomis galima atsiskaityti už prekes bet kurioje „Lidl“ parduotuvėje visoje Lietuvoje. Svarbu prisiminti, kad jei prekių suma viršija nurodytą kupone, trūkstamą sumą galite padengti grynaisiais arba banko kortele. Kortele galima atsiskaityti pageidaujamą kartų skaičių, kol bus išnaudotas kortelėje esantis pinigų likutis, o kortelių galiojimo laikas – net 3 metai.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.77 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau