Tėvo diena pagal V. Radzevičių: laikas kartu ir gardūs grilio patiekalai

04.06.2023 09:00:00 | Vilnius

Vytaras Radzevičius

Tėvo diena – puiki proga vaikams nustebinti savo tėčius grilyje paruoštais patiekalais. Pirmasis birželio sekmadienis reiškia ir ką tik prasidėjusią vasarą, kuri neįsivaizduojama be patiekalų, iškeptų ant atviros ugnies.

„Lidl“ ambasadorius ir virtuvės šefas Vytaras Radzevičius pasakoja, jog jo šeimoje Tėvo diena – tai graži proga susiburti šeimoje. „Tėvo diena man svarbi tuo, jog galime su šeima leisti laiką kartu, prisiminti senelius ir tėtį, kurių jau nebėra su mumis. Man ši šventė – labai graži ir simboliška, gera pajusti teigiamas emocijas ir artimųjų meilę“,  – pasakoja V. Radzevičius.

Ant ugnies pagaminti patiekalai – nesudėtingi, bet labai skanūs

Tėvo diena – vasaros pradžios šventė, o vasara vis dažniau kviečia į gamtą, kur smagu gaminti ant laužo ar grilio. Keliautojas ir virtuvės šefas V. Radzevičius teigia, jog gamyba ant atviros ugnies – jo mėgstamas maisto ruošimo būdas.

„Aš ant atviros ugnies gaminu daug, pirmiausia – puoduose, kazanuose. Mėgstu ir kepti įvairias mėsas, o labiausiai man patinkantis būdas – argentinietiškasis asado, kai mėsos kepiniai čirškinami reguliuojant atstumą iki atviros liepsnos. Tai gali būti ilgesnis kepimas, pavyzdžiui, ėriuko ar jautienos šoninės“, – dalijasi kulinaras.

Keliautojas sako, jog per Tėvo dieną ant laužo mėgaujasi įprastais patiekalais, kuriuos pasigaminti gali kiekvienas. „Per Tėvo dieną dažniausiai gaminu ant grilio, o kadangi dabar yra smidrų metas, tai visi mėgstame skanauti patiekalus su jais. Taip pat ant žarijų pačirškiname dešreles, mėsos kepsnelius”, – pasakoja V. Radzevičius.

„Lidl“ parduotuvėse gausu jau paruoštų kepti „Grill & Fun“ mėsos produktų, todėl jie puikiai tiks žmonėms, norintiems Tėvo dieną atšvęsti su ką tik nuo ugnies nuimta mėsa ar daržovėmis.

Keliautojas dalijasi vasarišku smidrų receptu, kurį pagaminsite tikrai greitai, ir dar greičiau pradžiuginsite savo tėtį.

Smidrai su šonine – kiekvienam tėčiui (ir ne tik)

Jums reikės:

300 g smidrų

300 g „Pikok” juostelėmis pjaustytos kiaulienos šoninės

100 g Parmezano sūrio

Paruošimas:

Nulaužkite apatinį smidro kotelio narelį, apvyniokite smidrą pjaustytos kiaulienos šoninės juostele ir apkepkite vartydami ant grilio, kol šoninė apskrus. Smidrus reikia kepti trumpai – apie 3–5 minutes, priklausomai nuo grilio kaitros. Iškeptus smidrus apibarstykite sūriu ir valgykite kol karšti. Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau