Paragaukite egzotikos: garsenybių treneris P. Ratkevičius pasidalijo Viduržemio jūra dvelkiančiu receptu

02.05.2023 08:00:00 | Vilnius

Paulius Ratkevičius ir Vytaras Radzevičius. Vido Černiausko nuotrauka

Paulius Ratkevičius ir Vytaras Radzevičius. Vido Černiausko nuotrauka

Garsus, su Lietuvos įžymybėmis dirbantis treneris ir Europos fitneso čempionas Paulius Ratkevičius ne tik padeda žmonėms tobulinti savo kūnus, tačiau ir pataria mitybos klausimais. Paulius maisto gaminimu susidomėjo dar vaikystėje ir šio pomėgio neapleido iki šiol. Mitybos planų sudarymas dabar yra viena iš jo kasdienių užduočių, dirbant su klientais. Įvairių mitybos patarimų bei gardžių ir sveikų receptų gausu ir trenerio socialiniuose tinkluose.

„Stengiantis sureguliuoti savo mitybą, svarbiausia  yra saikas ir supratimas, jog mažas kiekis net nesveiku vadinamo produkto nesugadins sveiko patiekalo. Tai, kad galiu griauti stereotipus, yra tikras gyvenimo džiaugsmas. Žmonės net iki šių dienų galvoja, kad siekiant užsibrėžtų tikslų, valgyti galima ne viską“, – TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ dalijasi Paulius. 

Čia jis gavo užduotį pagaminti patiekalą iš jūros gėrybių. Paulius pasirinko gaminti Viduržemio jūros regiono virtuvės įkvėptą troškinį, kurį gali išbandyti kiekvienas.

Viduržemio jūros įkvėptas Pauliaus troškinys

 Jums reikės:

1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos

1 mažesnio dydžio cukinijos

1 svogūno

3-4 skiltelių česnako

1 baklažano

150 g žiedinio kopūsto

100 g petražolių

2-3 vidutinio dydžio morkų

150 g lašišos

Pusės kalmaro filė

100 g aštuonkojų

100 g karališkų krevečių

100 g midijų

250 ml 12 proc. riebumo grietinėlės

Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Susmulkinkite visas turimas daržoves, jas sudėkite į didesnį indą. Vidutinio dydžio gabalėliais supjaustykite lašišą, o kalmaro filė –  juostelėmis. Tuomet nupjaukite aštuonkojo  čiuptuvus ir juos susmulkinkite mažais gabalėliais. Sudėkite paruoštas gėrybes į indą su daržovėmis, ten pat įdėkite ir krevetes bei midijas.

Visą šį mišinį gerai sumaišykite ir sudėkite į foliją. Jos kraštus užlenkite taip, jog galėtumėte įpilti grietinėlę. Ją supylę, užsukite folijos viršų, uždėkite ant iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitinto grilio ir kepkite apie 10 minučių. Iškepę, patiekite lėkštėse su norimais papuošimais.

Laidoje „Lidl grilio talentai“ dvikovoje su Pauliumi susirungė barų vadybininkas ir grilio entuziastas Dovydas. Jis gamino tailandietiškas jūros gėrybes kokosų pieno ir kario padaže. Jeigu mėgstate Azijos šalių virtuvę, nepraleiskite progos išbandyti šio recepto.

Dovydo tailandietiškos jūros gėrybės kokosų pieno ir kario padaže

Jums reikės:

150 g lašišos

1 kalmaro filė

150 g karališkų krevečių

300 g midijų su kiautu

400 ml kokosų pieno

4-5 pievagrybių

1 čili pipiro

Pusės raudonosios paprikos

3-4 skiltelių česnako

4-5 žaliosios citrinos lapelių

Poros morkų

1 vidutinio dydžio cukinijos

100 g porų

Kario pagal skonį

10 g cukraus

Druskos ir pipirų pagal skonį

Žuvies prieskonių

Pusės prancūziško batono

Aliejaus kepimui

Paruošimas:

Smulkiai supjaustykite visas daržoves, jas apkepinkite keptuvėje su aliejumi porą minučių. Tuomet supjaustykite lašišą ir kalmaro filė. Ant krevečių užberkite žuviai skirtų prieskonių, apkepkite jas su midijomis ir kalmaro filė. 

Į didesnį puodą supilkite kokosų pieną, sudėkite apkepintas daržoves ir jūros gėrybes bei žaliosios citrinos lapelius. Šį mišinį patroškinkite apie 5-7 minutes, o lašišą pasilikite pabaigai. Sudėję lašišą, viską patroškinkite dar 2-3 minutes, ir tuomet patiekite dubenėliuose, su pakepintu išilgai perpjautu prancūzišku batonu.

Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau