Vasariška grilio patiekalų naujiena „Lidl“ parduotuvėse – jau dabar ieškokite Lietuvos gamintojų paruoštų kiaulienos šašlykų

15.06.2022 09:00:00 | Vilnius

Saslykai

Ilgajam Joninių savaitgaliui artėjant ir tolumoje jau girdint ant grilio grotelių čirškinamus kepsnius ir dešreles, prekybos tinklas „Lidl“ pirkėjus stebina naujais „Grill&Fun“ gaminiais. Šią vasarą nuolatinį „Lidl“ parduotuvių asortimentą papildė lietuviškas skonio tradicijas atgaivinantys kiaulienos šašlykai su įvairiais marinatais, kurių receptus specialiai „Lidl“ sukūrė labiausiai patyrę Lietuvos gamintojai.

Užsukę į artimiausią „Lidl“ parduotuvę, pirkėjai jau dabar gali įsigyti Lietuvos gamintojų paruoštų „Grill&Fun“ prekės ženklo kiaulienos sprandinės ir mentės šašlykų su įvairiais marinatais, pavyzdžiui, majonezo marinatu. Kaip pasakoja „Lidl Lietuva“ pirkimų vadovas mėsos produktams Stasys Gineitis, tai lietuviams gerai pažįstamas skonis, kuris neretai vadinamas tikra vasaros iškylų ir grilio švenčių legenda.

„Mūsų šaliai būdingos skonio tradicijos yra itin svarbios ir artimos kiekvienam lietuviui, todėl turbūt nerasime populiaresnio vasaros grilio patiekalo nei legendiniai kiaulienos šašlykai. Juos lietuviai kepa kepsninėse tiek švenčių metu, tiek leisdami laiką gamtoje su šeima ar draugais. Puoselėdami tradicijas ir autentiškus skonius mes bendradarbiaujame su Lietuvos gamintojais – bendromis pastangomis puikiai pažįstami skoniai ir grilio patiekalų aromatai atgimsta naujai“, – pasakoja S. Gineitis.

Specialiu prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu, receptus naujiesiems „Grill&Fun“ prekės ženklo kiaulienos sprandinės ir mentės šašlykams su įvairiais marinatais kūrė Lietuvos gamintojai. „Lidl Lietuva“ nuo pat savo veiklos pradžios šalyje bendradarbiauja su dideliu būriu vietinių ūkių ir verslų, kad prekybos tinklo lankytojų stalą pasiektų autentiški, lietuvybe alsuojantys produktai, įskaitant ir naujuosius mėsos gaminius.

„Lidl“ parduotuvėse rasti lietuvių gamintojų produkciją yra nesudėtinga – visi produktai yra žymimi specialiu žalios spalvos ženklu „Lietuvos gamintojas“. Taip pirkėjai gali dar greičiau ir patogiau įsigyti jau pamėgtų lietuviškų produktų bei atrasti naujus skonius, kuriuos jiems pristato artima prekybos tinklo ir vietos gamintojų draugystė.

Mėsos produktai – kaip pasiruošti iškyloms gamtoje?

Tiesa, visi prekybos tinklo pirkėjai turėtų atkreipti dėmesį ne tik į naujuosius „Grill&Fun“ prekės ženklo mėsos gaminius žymintį „Lietuvos gamintojas“ ženklą, bet ir jų galiojimo datą. Ant produktų pakuočių nurodyta jų galioja data leidžia pirkėjams įsitikinti, kad jų įsigytą produktą yra saugu vartoti.

Jeigu kasdienio apsipirkimo metu ar paprasčiausiai užsukus į parduotuvę įsigyti tam tikrų maisto produktų vakarienei, į produktų galiojimo datą dėmesį atkreipia ne kiekvienas, tai itin svarbu padaryti planuojant ilgesnį laiką neužsukti į parduotuvę, pavyzdžiui, ruošiantis vasaros laisvadienius ar šventes praleisti gamtoje. Šiuo atveju, „Lidl“ savo lankytojams pataria į pirkinių krepšelį dėti tik tuos produktus, kurių galiojimo laikas yra ilgesnis, o jiems laikyti nereikia ypatingų sąlygų.

Visgi, tai padaryti neretai yra sunku, mat iškylos gamtoje ne vienam žmogui asocijuojasi ir su ganėtinai greitai kambario ar aukštesnėse temperatūroje gendančiais mėsos produktais.

Dėl to reikėtų atidžiai vadovautis ant mėsos ir kitų gaminių pakuočių išvardintomis produktų laikymo sąlygomis, o atidarius pakuotę, produktą reikėtų suvartoti kuo greičiau (tą pačią dieną arba per 1-2 dienas) bei laikyti šaldytuve. Iškylaujant šaldytuvą gali atstoti šaltdėžė, tačiau jeigu šio patikimo pagalbininko neturite, keliaujant į gamtą krepšių neprikraukite greitai gendančiais produktais – pasipildyti maisto atsargų užsukite į artimiausią „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvę. 

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (5.17 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau