Valakampiuose duris atvėrė išskirtinė „Lidl“ parduotuvė

12.05.2022 09:00:00 | Vilnius

Lidl

Prekybos tinklas „Lidl“ gegužės 12 d. atidarė antrąją savo parduotuvę šiais metais. Naujoji parduotuvė atidaryta Vilniuje, Valakampių rajone, adresu Nemenčinės pl. 15. Ši parduotuvė – 20-oji tinklo parduotuvė sostinėje ir 62-oji „Lidl“ parduotuvė šalyje.

Naujoji „Lidl“ parduotuvė ne tik atidaryta išskirtinėje lokacijoje, tačiau ir pati išsiskiria netradiciniais dizaino sprendimais. Nemenčinės pl., Valakampiuose atidarytos parduotuvės dizainas pritaikytas prie aplinkos reljefo ir aplink esančio žalumos. Prie naujosios „Lidl“ parduotuvės taip pat veikia elektromobilių bei elektrinių dviračių įkrovimo stotelės, o ant parduotuvės stogo sumontuota saulės elektrinė, kuri generuoja žaliąją energiją.

Statant parduotuvę buvo įgyvendintas ne vienas inovatyvus sprendimas, kuris leidžia pastatui būti draugiškesniu aplinkai. Naujosios parduotuvės atidaryme apsilankęs Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis džiaugėsi, kad sėkmingas bendradarbiavimas leido priimti tinkamus sprendimus statant šią parduotuvę.

„Šis projektas tokioje gamtiškoje vietoje buvo didelis iššūkis ir miestui, ir verslui, ir gyventojams. Džiugu, kad ilgokai trukusi diskusija ir tobulinimai nenuėjo veltui – radome tinkamą ir unikalų sprendimą šiai vietai, kuris ir buvo įgyvendintas“, – teigė M. Pakalnis.

Naujosios parduotuvės fasadas yra ne tik pritaikytas prie aplinkos reljefo, bet ir estetinė fasadų išraiška formuojama individualiai, siekiant harmoningo santykio su aplinka.  „Lidl“ taip pat įrengė barjerą, kuris leis sumažinti triukšmo lygį, kylantį nuo Nemenčinės plento, o pats parduotuvės pastatas greta gyvenantiems neužstos saulės šviesos. Be to, „Lidl“ įrengė ir inovatyvią prekių pristatymo rampą. Parduotuvėje įrengta uždaro tipo prekių pristatymo rampa, kuri slopins garsą ir nesukels papildomo triukšmo netoliese gyvenantiems.

Estetinė parduotuvės fasado išvaizda pasirinkta siekiant harmoningo santykio su aplinka.  Šiuo tikslu pasirinktos itin aukštos kokybės apdailos medžiagos. Pagrindinio pastato, šiaurinio ir vakarinio fasadų apdailos medžiagoms pasirinkta tamsiai pilkai rudos spalvos, molio keramikos plokštės, o skaidrios šių fasadų zonos papildomai dengiamos vertikaliomis molio spalvos keramikinėmis žaliuzėmis.

„Lidl“ parduotuvės teritorija išsiskiria tuo, kad įsikūrė išskirtinėje Vilniaus dalyje – prie pat įvažiavimo į miestą, todėl bus lengvai pasiekiama pravažiuojantiesiems, tačiau prekybos tinklo įgyvendinti sprendimai leis parduotuvę patogiai pasiekti ir pėsčiomis. Prekybos tinklas greta parduotuvės įgyvendino ir nemažai infrastruktūros sprendimų, kurie palengvins susisiekimą aplinkiniams gyventojams. Prekybos tinklas pertvarkė viešojo transporto sustojimo įvažas ir viešojo transporto stotelę bei jos apšvietimą, taip pat įrengė reguliuojamą pėsčiųjų perėją per Nemenčinės pl. Taip pat buvo įrengtas gatvės apšvietimas, sutvarkytas pėsčiųjų ir dviračių takas.

Parduotuvė kiekvieną dieną pirkėjų lauks įprastu darbo laiku nuo 7 iki 22 val. Naujosios parduotuvės prekybos salės plotas siekia kiek daugiau nei 1300 kv. metrų, parduotuvėje viso veikia 11 kasų – 5 iš jų yra standartinės, pirkėjų patogumui taip pat įdiegtos ir 6 savitarnos kasos.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 62 prekybos tinklo parduotuvės 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose ir Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (4.78 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau