Tyrimas: pirkėjai aktyviai naudojasi prekybos tinklų mobiliosiomis programėlėmis, populiariausia – „Lidl Plus“

09.09.2022 09:00:00 | Vilnius

Lidl Plus

Šių metų rugpjūčio mėnesį tyrimų bendrovės „Norstat“ atliktos reprezentatyvios apklausos duomenimis, trys iš keturių pirkėjų savo telefone turi bent vieno prekybos tinklo programėlę. Didžioji dalis apklaustųjų jas ne tik įsidiegia, bet ir aktyviai naudojasi, o kai kurie pirkėjai yra įsirašę kelias aplikacijas ar daugiau.

Lojalumo programėlė Nr. 1 Lietuvoje

Populiarumu iš visų prekybos tinklų mobiliųjų programėlių išsiskiria „Lidl Plus“. Ją yra įsirašę šeši iš dešimties apklausoje dalyvavusių respondentų. Palyginimui – artimiausią konkuruojančią lojalumo programėlę yra įsidiegę keturi iš dešimties.

Apklausos duomenys taip pat rodo, kad 52 proc. apklaustų pirkėjų „Lidl Plus“ programėle naudojasi bent kartą ar daugiau per savaitę, dar 40 proc. – bent kartą per mėnesį. „Turime ir tokių ištikimų vartotojų, kurie programėlę atsidaro kasdien, tai išskirtiniai atvejai, kurie tikrai džiugina. Tačiau jeigu reikėtų nupiešti dažniausią mūsų pirkėją – jis būtų tas, kuris parduotuvėje lankosi keletą kartų per savaitę ir atsidaro „Lidl Plus“. Vieni jų – čia ieško specialių pasiūlymų ir akcijų, dalyvauja žaidimuose, kiti – tikrina parduotuvės užimtumą, o daliai pirkėjų itin patinka galimybė telefone kaupti savo kiekvieno pirkimo kvitus“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Respondentai, paklausti, kurią prekybos tinklų mobiliąją programėlę ne tik turi, bet ir šiuo metu naudoja dažniausiai, taip pat nurodo „Lidl Plus“. Ją populiariausia tarp savo programėlių įvardija 35 proc. apklaustųjų. Palyginimui – antroje vietoje likusią programėlę kaip dažniausiai naudojamą nurodo 24 proc. žmonių.

Švenčia vienerių metų gimtadienį

Visų šių teigiamų įvertinimų iš pirkėjų „Lidl Plus“ mobilioji programėlė susilaukė nepaisant to, kad yra itin jauna rinkoje. Rugsėjį bendrovė kaip tik švenčia programėlės vienerių metų gimtadienį. Šiai progai paminėti iki rugsėjo pabaigos tęsiasi specialus „Lidl Plus“ gimtadienio žaidimas, kuriame dalyvauti gali kiekvienas programėlės vartotojas. Įspūdingi ir vertingi prizai pirkėjų laukia kiekvieną savaitę, o žaidimo pabaigoje bus išrinktas vienas laimingasis, kuriam atiteks elektromobilis „Mini Cooper SE“. Automobilio laimėtojas bus renkamas iš visų pirkėjų, kurie šį mėnesį apsipirks „Lidl“ parduotuvėse ir dalyvaus žaidime. Kam atiteks naujutėlaitis automobilis, burtų keliu paaiškės rugsėjo 27 d.

„Pirkėjai, norintys išbandyti savo jėgas loterijoje dėl elektromobilio, dar turi kelias savaites. Tačiau jau dabar sveikiname visus, kurie laimėjo kitus prizus – 10 eurų vertės „Lidl Plus“ kuponus, mobiliuosius telefonus „iPhone 13 Pro“. Per visą žaidimo laiką iš viso išdalinsime aštuonis šimtus „Lidl Plus“ kuponų ir aštuonis mobiliuosius telefonus“, – sako V. Lopeta.

Skaitmenizuoti sprendimai, nešantys naudą

„Lidl Plus” mobilioji programėlė yra prieinama kiekvienam registruotam programėlės naudotojui, o į ją integruotas unikalus QR kodas atstoja fizinę lojalumo kortelę. Norint pradėti naudotis specialiais lojalumo pasiūlymais, nereikia pildyti jokių popierinių formų, registracija vyksta pačioje programėlėje ir ilgai neužtrunka.

V. Lopeta džiaugiasi, kad vos prieš metus Lietuvos pirkėjams pasiūlyta mobilioji programėlė pasiteisino ir sparčiai subūrė lojalių vartotojų ratą. „Lidl Plus“ išsiskiria ne tik tyrimų bendrovės „Norstat“ apklausoje, bet ir aukštu vartotojų įvertinimu „Apple store“ reitinge. Čia „Lidl Plus“ įvertinimas siekia 4,7 balo iš 5 galimų.

„Rugsėjį skiriame šventei, fokusuojamės į sėkmingus metus ir norime padėkoti savo ištikimiems klientams už šiuos rezultatus. Tačiau kartu suprantame ir tai, kad svarbu nuolat keistis, tobulėti ir atitikti pirkėjų lūkesčius. Esame pasirengę investuoti į savo skaitmeninius sprendimus ir toliau, kad mūsų programėlė leistų sutaupyti kiekvieną kartą apsiperkant, padėtų sekti savo išlaidas bei planuoti pirkinių biudžetą”, – sako V. Lopeta.

„Lidl Plus“ mobiliąja programėle galima pasinaudoti visose 64 prekybos tinklo parduotuvėse 25-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Kaišiadoryse.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau