Rokenrolo dvasia persmelktas Samo mėsainis nepaliks abejingų: ypatingas dėmesys – juodoms bandelėms

01.07.2022 09:30:00 | Vilnius

Samas

Tapęs TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėju, žinomas kulinaras Vytaras Radzevičius kas kartą kviečia mėgautis vasaros teikiamais malonumais ir gaminti gryname ore. Šįkart jo akys užkliuvo už Panevėžyje esančio seniausio miesto parko, pavadinimu Skaistakalnis. Būtent čia du Vytaro svečiai, kurie laidoje taps varžovais, išbandys save gamindami patiekalus iš jautienos. Kurio grilio mėgėjo paruoštas šedevras laidos vedėją sužavės labiau?

Vasaromis Skaistakalnio parke galima rasti malonią paunksmę, daugybę prūdų, ir, žinoma, šeimoms skirtų susibūrimo vietų, kuriose galima grilinti. Būtent čia susitiks ir du šios laidos varžovai – grilio profesionalas Almantas Pocevičius ir  grupės „Bix“ narys bei TV prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Almantas šį penktadienį žiūrovams pademonstruos, kaip pasigaminti sultingą jautienos antrekotą su jaunomis bulvėmis, pomidorų salsa ir grilintų daržovių salotomis. O Samas rinksis gaminti kone visų mėgstamą patiekalą – jautienos mėsainį. Tam prireiks ypatingų, juodų bandelių – rokenrolui neabejingas vyras nori tai perteikti ir maiste.

Kaip paaiškės vėliau, Samas prieš varžovą turės vieną pranašumą – būtent čia, Skaistakalnyje, jis praleido savo jaunas dienas. „Esu čia gimęs ir augęs, o mano tėvai čia gyvena iki šiol. Mano visa vaikystė prabėgo Skaistakalnyje – čia žinau kiekvieną kampą. Šiandien žaisiu namų aikštėje“, – sakys jis.

Tiesa, maisto gamyboje daugiau patirties turi Almantas. Jo meilė griliui užgimė tuomet, kai Palangoje, kartu su mama, jiedu atidarė barą. Taip jis pradėjo žaidimus virtuvėje, ėmė ieškoti dar neatrastų skonių. „Mėgstamiausias mano patiekalas – grilinta vištiena kario padaže. Tačiau ant grilio nebūtina ruošti tik mėsos kepsnį – mes mėgstame ir ant grilio ruoštą lazaniją“  – atviraus jis.

Išgirdęs, kas taps jo priešininku, Almantas neslėps maloniai nudžiugęs. Ir visgi, šiandien Samą jis bandys pranokti. Visa Almanto recepto paslaptis slypi paprastų ingredientų skonyje – sviestas, druska ir cukrus puikiai derės prie ant grilio keptos, dūmuose paskendusios jautienos.

Tuo tarpu Samas pasakos, kad dažnu atveju jam nepavyksta paruošti maisto pagal receptą, kadangi visuomet norisi kažką pridėti nuo savęs. Tačiau jo meilė griliui trunka jau gana ilgai, o ypač – ant grilio ruoštoms daržovėms.

„Esu bulvinis, tad visais būdais ant grilio keptos bulvės man yra tiesiog nuostabu, o ypač man patinka keptos bulvės su lupena – skonis toks, kaip ant laužo. Tai sukelia labai gerus prisiminimus. Taip pat man labai skanūs ir burokai. Su jais nereikia nieko daryti – užtenka nuskusti. O ant grilio jie iškepa tiesiog fantastiškai“, – savo silpnybėmis dalinsis Samas.

Maisto gamybą žinomas vyras laiko dar viena kūrybos forma, todėl į savo mėsainius jis nuspręs pažvelgti itin originaliai. „Mano patiekalas vadinsis „BIX burgeris“. Jis – pilnas rokenrolo dvasios! Neabejoju, kad Vytarui tai patiks, kadangi jis ir pats turi šios dvasios“, – intriguos muzikantas.

Samo žadėto rokenrolo mėsainiui suteiks ypatingos, juodos bandelės. „Juk nebūtų įdomu paprastai, kaip pas normalius žmones... Galiu išduoti, kaip bandelės tampa juodos – viskas vyksta labai natūraliai. Tam tiesiog į tešlą reikia įpilti sepijų rašalo – bandelės iškart iš paprastų patampa juodomis“, – idėjomis dalinsis Samas.

Muzikantas įsitikinęs, kad gerą jautieną visuomet galima valgyti ir žalią, visgi mėsainiams privalu ją pakepti. Tam grilį prireiks įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros, o jautienos paplotėlius iš kiekvienos pusės pakepti vos keletą minučių. Tuomet beliks pridėti likusius ingredientus – sūrį, avokadą, raudonąjį svogūną ir pomidorus.

Kokius prisiminimus Samui atgaivins apsilankymas Skaistakalnio parke? Kokias ypatingas salotas prie savo patiekalo paruoš Almantas? Kuris – sultingas jautienos antrekotas ar rokenrolo dvasia persmelktas mėsainis – Vytarą sužavės labiau? Visi atsakymai – jau šiandien!

Gardžiausia vasaros laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 18 val. per TV3!

Visas „Lidl grilio talentai“ laidas sau patogu metu stebėkite Lidl grilio talentai - YouTube kanale.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.32 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau