Pravartu turėti kiekvienuose namuose: kokius siuvimo įrankius rekomenduojama turėti visiems gyvenimo atvejams

03.02.2022 10:00:00 | Vilnius

.

Siuvėjai – itin paklausi profesija, tačiau kasmet vis daugiau žmonių šį užsiėmimą laiko ir puikiu laisvalaikio praleidimo būdu. Laisvalaikiu namuose siuvant naujus rūbus ar tvarkant senuosius galima puikiai lavinti savo siuvimo įgūdžius, pasipuošti vis naujais drabužių deriniais ir sutaupyti. Prekybos tinklas „Lidl“, kuriame nuo šio ketvirtadienio bus galima įsigyti prekes, kurios pravers bet kuriam siuvėjui, siūlo savo namų rankdarbių dėžutę papildyti naujais siuvimo reikmenimis.

Žirklės, adata ir siūlas – kas dar?

Siuvimo įgūdžiai nuo seniausių laikų yra žmonių kasdienybės dalimi ir prisideda jos patogumo užtikrinimo. Nors anuomet mūsų protėviams aštrus akmuo atstojo žirkles, žuvies kaulelis buvo adata, o gijos ir plaukai – siūlais, laikui bėgant šių siuvimo reikmenų svarba tik išaugo. Šiandien žirklės, adata ir siūlai laikomi trimis pagrindiniais bet kurio siuvėjo darbo įrankiais, tačiau į kiekvienam asmeniui būtina pasirūpinti ir kitais šio pomėgio atributais.

Pavyzdžiui, kiekvienas profesionalus siuvėjas ar šio amato besimokantis asmuo savo reikmenų dėžutėje turėtų turėti ir siūlų ardiklį. Siūlų ardiklio ir žirklių paskirtis panaši, tačiau tam tikrose situacijose pagelbėti gali tik pirmasis. Įsivaizduokite, reikia atsargiai išardyti susiūtą rūbą ir jo audinį panaudoti kito drabužio kūrime, todėl naudojant žirkles galite neatsargiai perkirpti kiaurai audinį ir jį sugadinti. Specialaus ardiklio pagalba ši užduotis eisis lengvai, maloniai ir saugiai.

Naujai iškeptiems siuvėjams reikia pasirūpinti ir matavimo juostele, kurią galime dažnai matyti filmuose, kybančią ant siuvėjų kaklų. Šis siuvimo reikmuo turi būti lengvai pasiekiamas, būti po ranka, nes juostelė naudojama ne tik matuoti audinį prieš kirpimą, bet ir sužinoti tikslius žmogaus kūno matmenis. Taip jūsų klientas ar jūs patys galėsite džiaugtis tiksliai tinkančiu rūbu.

„Lidl“ pažymi, kad matuojant žmogaus figūrą ir siekiant gautus skaičius perkelti ant audinio, reikia naudoti specialias priemones. Geriausiai šį darbą padės atlikti kreida, kuri puikiai matosi ant bet kokio audinio. Žinoma, baltam audiniui žymėti kreidos nesirinksite, todėl pasirūpinkite specialiais spalvotais siuvėjo pieštukais, – jie ryškūs, tačiau vandenyje rašalas ištirpsta ir nepalieka jokių žymių.

Visi siuvimo įrankiai vienoje vietoje

Minėtus siuvimo reikmenis išvardinome it šio amato pradžiamokslį, tačiau norint tobulėti ir kaskart siūti vis sudėtingesnės konstrukcijos rūbus, būtina įsigyti ir daugiau siuvime naudojamų įrankių. Pavyzdžiui, dirbant su smulkiomis detalėmis ar tamsiais audiniais jums pravers padidinamasis stiklas ir ryški LED lempa, darant rūbų konstrukcijas neapsieisite be begalės smeigtukų, o kerpant audinius itin pravers tekstiliniai spaustukai.

Lankantis specializuotoje siuvimo reikmenų parduotuvėje gali net akys raibti nuo priemonių gausos, todėl pasimesti šiame margumyne siuvimo naujokams nėra sunku. Dėl to visų siuvimo mėgėjų patogumui nuo šio ketvirtadienio „Lidl“ parduotuvėse jų lauks siuvimo priedų, siūlų ir priemonių rinkiniai.

Visgi, laikui bėgant kiekvienas siuvėjas praplečia savo turimų amato reikmenų sąrašą ir įsigyja vis naujesnius daiktus. Nenuostabu, kad tenka gerokai pasistengti norint visus juos sutalpinti į vieną krepšį, dėžutę ar stalo stalčių. Todėl prekybos tinklas pasirūpino ir patogiomis plastikinėmis siuvimo reikmenų daiktadėžėmis, kuriose nesunkiai rasite tai, ko ieškote.

Siuvimo ir apmėtymo mašinos – jūsų pagalbininkės

Adatos, siūlo ir esminių siuvimo įgūdžių užteks skylei mėgstamame drabužyje užtaisyti, tačiau sudėtingesnėms užduotims tenka ieškoti išmanių siuvimo pagalbininkų. Didelės apimties siuvimo projektams, dekoratyviniams siuviniams ar kasdieniam darbui įsigykite patikimas siuvimo ir apmėtymo mašinas.

Naudodami siuvimo mašiną „Singer“ galėsite išbandyti net 200 siūlomų siūlių variantų bei pagal savo poreikius reguliuoti siuvimo dygsnius. Tuo metu apmėtymo mašina leis jums patogiai ir greitai paruošti drabužį naudojimui ir jį apdirbti naudojant net 6 dygsnių programas. Be to, abiem prietaisams yra suteikiama ilgametė garantija, jie yra lengvi, todėl galėsite be vargo transportuoti siuvimo ir apmėtymo mašinas patogiame krepšyje bei pasiimti savo pomėgį kartu su savimi.

Visus siuvimo reikmenis nuo vasario 3 d., ketvirtadienio, galite rasti visose „Lidl“ prekybos tinklo vietose. Artimiausioje parduotuvėje jūsų lauks kokybiškos siuvimo mašinos, daiktadėžės, siuvimo reikmenys ir jų rinkiniai, didinamieji stiklai su apšvietimu ir dar daugiau!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (846.74 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau