Nepriekaištinga jūsų automobilio švara – kodėl skirtingų paviršių negalima valyti tomis pačiomis šluostėmis?

16.03.2022 09:00:00 | Vilnius

.

Pavasarinės balos – baisiausias jūsų automobilio švaros priešas, tačiau skubant į plovyklą jo plauti, nepamirškite ir automobilio vidaus. Reguliariai išvalykite automobilio saloną, iškratykite arba išsiurbkite kilimėlius, išblizginkite langų stiklus ir nuvalykite medžiagines sėdynes. Švarai į automobilį sugrąžinti prireiks nemažai skirtingų priemonių, apie kurias pasakoja „Lidl“ – prekybos tinkle tęsiasi tikriausiu pavasario pranašu laikomas švaros festivalis.

Automobilyje – jokių šiukšlių ir dėmių

Norint nuodugniai išvalyti automobilį, būkite pasiruošę šiam darbui paaukoti bent keletą valandų. Kad laikas neprailgtų, „Lidl“ rekomenduoja švaros darbus pradėti surenkant ir iš automobilio išmetant visas šiukšles, pavyzdžiui, servetėles ir popierėlius, vienkartines maisto pakuotes, įvairius gėrimų buteliukus ir kt.

Taip pat reikėtų išimti ir atskirai išvalyti automobilio kilimėlius –  guminius kilimėlius nuplaukite muiluotu vandeniu, o medžiaginius kilimėlius iškratykite bei išsiurbkite. Jeigu medžiaginius kilimėlius „puošia“ įsisenėjusios purvo dėmės, tas vietas sudrėkinkite vandeniu ir joms pašalinti papildomai naudokite kilimams skirtas „Lidl“ prekinio ženklo „W5“ valomąsias putas. „Bet kokias dėmes reikėtų pašalinti vos tik joms atsiradus – tokiu būdu purvo dalelės nespės įsigerti į gilesnius kilimėlių audinių sluoksnius ir jas išvalyti bus lengviau ir greičiau.

Valomąsias putas galite naudoti ir purvinoms medžiaginėms automobilio sėdynėms ir valyti. Pirmiausia išsiurbkite sėdynių tarpeliuose esančius nešvarumus bei trupinėlius ir iš automobilio išimkite sėdynes – taip patogiau pasieksite net ir pačius slapčiausius sėdynių kampelius. Tuomet sėdynes išpurkškite valomosiomis putomis, palikite, kad priemonė įsigertų, o labiausiai įsisenėjusias dėmes įtrinkite papildomu putų kiekiu. Praėjus gamintojo ant pakuotės nurodytam laukimo laikui putas nuvalykite ir sėdynes vėl sugrąžinkite į automobilį.

Švarūs langai ir ekranai – ryškesnis vaizdas

Išvalius automobilio sėdynes ir kilimėlius, imkitės plastikinių automobilio interjero detalių valymo darbų. Šiek tiek sudrėkinta mikropluošto šluoste nuvalykite durelių detales ir prietaisų skydelį, o automobilyje esantiems skaitmeniniams ekranams valyti naudokite specialias drėgnas servetėles. Įprastos priemonės ant ekranų neretai palieka ruožus, kurie neleidžia gerai matyti prietaisų ir gali trukdyti vairuojant, pastebi „Lidl“.

Su panašiomis problemomis susiduriame ir valydami automobilių stiklus – langai būna ruožuoti, purvini ir aptamsėję, o tai užkerta kelią saugioms ir malonioms kelionėms jūsų transporto priemone. Tam, kad automobilio stiklai tviskėtų švara, vien valytuvų pagalbos neužtenka, mat purvas kaupiasi ir vidinėje stiklų pusėje bei ant šonuose esančių langų.

Šią problemą padės išspręsti langams valyti skirtos priemonės bei puikiai dulkes surenkančios ir nešvarumus pašalinančios mikropluošto šluostės. Lango viršuje užpurkškite šiek tiek valiklio ir šluoste paskirstykite priemonę po visą stiklo plotą, vėliau šluostę apverskite ir kita medžiagos puse nuvalykite stiklo valiklio perteklių ir nusausinkite langus. „Lidl“ perspėja, kad tų pačių šluosčių negalima naudoti skirtingiems paviršiams valyti, mat anksčiau surinktos didesnės purvo dalelės gali subraižyti stiklus bei kitas automobilio detales. Taip pat po kiekvieno panaudojimo šluostes išplaukite, išdžiovinkite ir paruoškite kitam naudojimui.

Jūsų keliones lydintis gaivus kvapas

Sunkų automobilio švaros procesą neretai dar labiau apsunkina nemalonūs kvapai, kurie, atrodo, kad yra persmelkę visus automobilio kampelius. Viena dažniausių blogo kvapo automobilyje priežasčių yra po sėdynėmis arba bagažinėje besimėtančios šiukšlės, tačiau kartais nosį riečiančios problemos daug rimtesnės. Pavyzdžiui, išbėgę ir sugedę skysčiai, ypač nemaloniu kvapu pasižymi sugedęs pienas, prakaitu permirkę ir užmiršti sportiniai rūbai bei batai, savo gamtinius reikalus kelionių metu automobilyje atliekantys naminiai gyvūnėliai ir kt.

Įkyrių kvapų automobilyje prevencijai naudokite daiktadėžes, specialius guminius kilimėlius arba užklotus, pataria „Lidl“. Jie neleis prabėgti ir audiniuose kauptis skysčiams, be to, juos išvalyti daug paprasčiau. Visgi, jeigu nemalonaus kvapo nepavyko išvengti, kruopštus automobilio valymas tikrai padės sumažinti jaučiamą kvapą, o neretai ir visai jį panaikins. Žinoma, valymo metu naudokite kvapnias švaros priemones, o darbus vainikuokite pakabindami naują „W5“ prekės ženklo automobilių gaiviklį su membrana arba be.

Besirūpindami savo automobilių švara, nepamirškite ir savo namų. Šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse tęsiasi pavasarinis švaros festivalis, kurio metu visų pirkėjų laukia stulbinantys švaros prekių bei priemonių pasiūlymai. Užsukę į artimiausią „Lidl“ parduotuvę rasite skalbimo miltelių, skystų skalbiklių, minkštiklių bei skalbimo kapsulių, įvairių dėmių valiklių, ploviklių, gelių, gaiviklių ir dar daug kitų prekių. Galėsite rinktis iš didelio žvaigždžių būrio: žinomų prekių ženklų produktų ir LIDL prekių ženklų W5, Formil, Purio, Floralys, Doussy, Maxi Trat, Lupilu, Pure home by W5 priemonių, kurios išsiskiria puikiu kokybės ir kainos santykiu.

Kad prekes kataloge būtų lengviau rasti, jos suskirstytos į tris kategorijas: skalbimo priemonės žydro dangaus fone, virtuvės priežiūros priemonės – baltų plytelių fone, o kitos namų priežiūros priemonės – žalsvame fone. LIDL prekių ženklų priemonės visame kataloge išskirtos atitinkamu mėlynu fonu – taip jas rasite lengviau ir greičiau! Su visais prekių pasiūlymais susipažinkite „Lidl“ švaros festivalio kataloge, kurį rasite artimiausioje parduotuvėje arba internete www.lidl.lt

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (594.1 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau