Metas minti: kaip tinkamai paruošti dviratį naujam sezonui?

26.04.2022 09:30:00 | Vilnius

Dviratis

Nors drąsiausieji dviračių sporto mėgėjai neatsisveikina su šia priemone ištisus metus, pavasaris yra tikroji dviračių sezono pradžia. Kalendoriuje matant besikeičiančias balandžio mėnesio dienas, iš sandėliukų ar garažų traukite žiemos miegui paliktą dviratį ir paruoškite jį maloniems pasivažinėjimams. Tačiau, kaip tinkamai paruošti dviratį dar vienam sezonui? Dviračių sporto entuziastams ir pradedantiesiems į pagalbą atskuba prekybos tinklas „Lidl“.

Kad pirmoji pavasariška išvyka su dviračiu neapkarstų bei būtų saugi ir maloni, kiekvieno dviračio savininkas turi paruošti savo dviratį kelionėms ir atlikti nuodugnią šios transporto priemonės techninę apžiūrą. Patikrinti, ar visos dviračio dalys veikia tai, kaip ir turėtų, nėra sudėtinga, teigia „Lidl“. Žinoma, darbą itin palengvina specialus dviračio remonto ir priežiūros įrankių rinkinys. Jį jau dabar galite įsigyti visose „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvėse.

Atvėrus patogų ir kompaktišką įrankių lagaminėlį išvysite įvairių dydžių stipinų veržliarakčius, specialų įrankį skriejikams atsukti, raktą žvaigždžių veržlėms atsukti, pedalų raktą, montavimo įrankį ir net tris dviračių padangų kėliklis. Turėdami šį įrankių rinkinį po ranka galėsite be vargo atlikti kone profesionalią dviračio apžiūrą.

Visgi, daug įvairių dalių turintys rinkinys yra gana nemažas, todėl jį pasiimti kartu su savimi keliaujant nėra patogu – nepaisant to, sunkumai ištinka netikėtai. „Lidl“ siūlo išbandyti ir nedidelį dviračių įrankių rinkinį, kuris tvirtinamas po dviračio balneliu. Pagamintas iš neperšlampamo ir plyšimui atsparaus audinio, rinkinys garbingai jus lydės visose kelionėse, o universalus sulankstomas įrankis ir kamerų remonto rinkinys padės išspręsti dažniausias dviračių savininkus nuliūdinančias problemas.

Įrankius turiu, o ką daryti dabar?

Daugelis dviračiams skirtų įrankių turi specialią paskirtį, tad pirmiausia raktu atsukite ir iš naujo sureguliuokite dviračio sėdynę. Jeigu jos uždangalas susidėvėjęs, tiek save, tiek ir savo dviratį palepinkite įsigydami naują „Crivit“ prekės ženklo viskoelastinį dviračio balnelio užvalkalą arba „Medicus“ prekės ženklo balnelį su prisitaikančia puta.

Antra, specialiais įrankiais sureguliuokite dviračio pavarų perjungiklius bei visą stabdžių sistemą. „Lidl“ pažymi, kad šie du darbas yra esminiai, mat nuo jų priklauso ne tik pasivažinėjimo dviračiu kokybė, bet ir jūsų bei kitų eismo dalyvių saugumas.

Didesniame dviračių įrankių rinkinyje rasite ir grandinės ardymo bei sujungimo raktą. Įsitikinkite, kad dviračio grandinė nėra per daug atsilaisvinusi – laikui bėgant ši detalė susidėvi, todėl neatidėliokite ir pakeiskite ją nauja. Aišku, dviračio grandinė neturi būti per daug standi, mat tai gali apsunkinti mynimą. Tokiu atveju grandinę kruopščiai išvalykite specialiu valikliu ir sutepkite naudodami „Parkside“ prekės ženklo grandinės tepimo alyvą.

Nepamirškite pasirūpinti ir dviračio ratais: patikrinkite, ar dviračių kamerose nėra orą leidžiančių skylių, jas užtaisykite, su manometru patikrinkite slėgį, jeigu reikia, pripūskite daugiau oro. Tam pravers mini oro pompa, kurią gali tvirtinti tiesiai prie dviračio rėmo. Taip pat patikrinkite ir stipinų standumą – sunkiau valdomas ir ne tiesiai važiuojantis dviratis gali reikšti per daug atsilaisvinusius stipinus.

Dviratis važiuoja – ar jūs tam pasiruošę?

Jeigu be vargo paruošėte dviratį naujam dviračių sezonui, sau užduokite klausimą – ar aš irgi pasiruošiau maloniems pasivažinėjimams dviračiu? Prekybos tinklas „Lidl“ pažymi, kad kiekvienas dviračio savininkas turi papildomą dėmesį atkreipti tiek į savo, tiek į kitų eismo dalyvių saugumą.

Dviratį žymėkite reikiamais atšvaitais ir žibintais. Vadovaujantis naujausia Kelių eismo taisyklių redakcija, dviračio gale turi būti raudonas žibintas arba raudonos spalvos atšvaitas, iš abiejų dviračio šono turi būti oranžiniai šviesos atšvaitai, kurie paprastai tvirtinami prie stipinų. Važiuojant važiuojamąja kelio dalimi dviračio vairuotojas turi dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio priekyje turi degti baltos spalvos žibintas, gale – raudonos.

„Lidl“ dviračių vairuotojams primena ir tai, kad jie visuomet privalo dėvėti šalmą. Šalmą turi dėvėti ir dviračio keleivis, pavyzdžiui, specialiai tam pritaikytoje sėdynėje vežamas nedidelio amžiaus vaikas. Be to, važiuodami dviračiu nesinaudokite telefonu – verčiau naudokite patogų prie dviračio tvirtinamą dėklą su permatomu langeliu, prireikus pasinaudoti telefonu, sustokite saugioje vietoje ir nulipkite nuo dviračio.

Kelionių dviračiu malonumą sustiprina ir patogi sportinė apranga – dėvėkite judesių nevaržančius, tačiau arti odos esančius drabužius. Venkite dėvėti aprangos detales, vėjyje besiplaikstančias sukneles ar sijonus, kurie gali įsipainioti dviračio grandinėje ar stipinuose.

Kadangi važiavimas dviračiu yra laikomas atskira sporto šaka, pasivažinėjimams rinkitės ir „Crivit“ prekės ženklo sportinius džemperius ir kelnes. Orams atšilus nusimeskite ilgesnius rūbus: dėvėkite sportinius šortus, tampres, berankovius marškinėlius arba plonus viršutinius sportinius rūbus.

Su dviračių priežiūros bei remonto ir sportinės aprangos prekių asortimentu galite susipažinti skaitydami naujausią „Lidl“ prekybos tinklo ne maisto prekių katalogą arba viską patogiai rasti internete – jau dabar pasirūpinkite saugomis kelionėmis dviračiu!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (348.04 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau