Pieno produktų vartojimas: ką dažniausiai valgo vaikai, tačiau vengia suaugusieji?

08.03.2021 09:00:00 | Vilnius

Nors pieno produktai – neatsiejama daugelio šeimų kasdieninės mitybos dalis, vaikų ir suaugusių pasirinkimai stipriai skiriasi. Suaugusieji daugiausia vartoja pieną, grietinę ar sviestą, kai tuo metu vaikai dažniau valgo varškės sūrelius ar jogurtą, rodo prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu atlikto reprezentatyvaus tyrimo rezultatai.

Pieno produktai laikomi svarbiu baltymų, riebalų, kalcio, vitamino D šaltiniu, reikalingu ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Pieno gaminių dalis vaikų ir suaugusių mitybos racione skiriasi, tačiau nežymiai, parodo „Norstat“ atlikto tyrimo duomenys.

Kiek mažiau nei pusė (44 proc.) lietuvių teigia, kad bene trečdalį jų mitybos raciono sudaro pieno produktai. Tuo metu pusės vaikų mitybos racione pieno gaminiai užima iki 30 proc., o kas dešimto – net pusę viso raciono.

Apklausa taip pat atskleidžia skirtumą tarp šeimos narių pieno produktų vartojimo laiko. Didesnė dalis suaugusiųjų juos mieliau renkasi pusryčiams, o vaikai – vakarienei ar kaip užkandį. Tuo metu tiek vieni, tiek kiti rečiausiai pieno produktus valgo pietums (iki 20 proc.).

Suaugusiems – grietinė ir sviestas, vaikams – sūreliai

Labiausiai suaugusių pirkėjų pamėgti pieno produktai yra grietinė, sviestas ir sūris. Vaikai šiuos produktus valgo rečiau. Jų mėgstamiausių produktų sąrašo viršuje yra jogurtas, varškės sūreliai ir sūris. O pienas yra vienintelis pieno produktas, kurį vienodai mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę.

„Atsižvelgdamas į skirtingus žmonių poreikius, „Lidl“ nuolat plečia savo asortimentą bei kartu su partneriais kuria unikalios, sveikesnės receptūros produktus. Vieni tokių – varškės sūreliai su mažiau cukraus, saldiklių ir kvapų, taip pat mūsų klientų ypač pamėgti „Bio Organic“ prekės ženklo produktai, tokie kaip ekologiškas pienas, taip pat proteinu praturtinti pieno produktai“, – pasakoja „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė.

Renkant pieno produktus vaikams – svarbiausia kokybė

Dauguma lietuvių (net 64 proc.) skiria daugiau dėmesio pieno produktų kokybei, kai juos renka savo vaikams arba anūkams. Respondentai taip pat įvardijo, kad renkantis pieno produktus jiems svarbiausia sudėtis (48 proc.) ir kad produktas būtų pagamintas Lietuvoje (41 proc.). Tik tada prioritetą teikia kainai (37 proc.), cukraus kiekiui gaminyje (36 proc.), konservantų kiekiui produkte (24 proc.).

„Lidl“ asortimente esantys pieno produktai yra vieninteliai Lietuvoje, turintys tarptautiniu mastu pripažintų kokybės tyrimų lyderių „Eurofins“ suteikiamą ženklą, kuris padeda užtikrinti jų kokybę, šviežumą ir skonį.

„Tyrimų „Eurofins“ laboratorijoje metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinių verčių tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, tad matydami šį ženklą ant dar didesnio kiekio pieno gaminių, mūsų klientai gali neabejoti aukšta jų kokybe“, – teigia I. Čiužienė.

Nuo pieno produktų ženklinimo „Eurofins“ spaudu pradžios, asortimentas gerokai išsiplėtė. Šiandien „Lild“ asortimente yra jau 34 „Eurofins“ kokybės ženklu pažymėti pieno produktai.

Reprezentatyvią apklausą apie lietuvių pieno produktų vartojimo įpročius 2021 m. sausio mėn. „Lidl“ užsakymu atliko „Norstat“. Jo metu apklausti 801 18-80 metų amžiaus Lietuvos gyventojas.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (734.5 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau