Idėjos, kaip per Kalėdas pradžiuginti maisto gurmaną

03.12.2021 10:00:00 | Vilnius

.

Europoje atliktos „Deloitte“ apklausos metu paaiškėjo, kad viena trokštamiausių kalėdinių dovanų – maistas. Jis aplenkė net tokias dovanas, kaip SPA, masažai, kelionės, papuošalai ar dovanų kuponai. Su tais, kurie per šias šventes savo artimuosius irgi nori pradžiuginti maisto dovanomis, prekybos centras „Lidl“ dalijasi idėjomis, tinkančiomis net išrankiausiam skoniui.

Susižavėjusiam Italija

Jei jūsų artimasis vertina europietišką virtuvę, ypač – itališką, surinkite jam dovanų krepšelį, kuriame būtų gausu įvairių makaronų, kokybiško alyvuogių aliejaus, įvairių rūšių sūrio, dešros bei dažnai itališkoje virtuvėje naudojamų konservuotų pomidorų. Daugelį šių produktų rasite „Deluxe“ linijos asortimente artimiausioje „Lidl“ parduotuvėje.

Mėsos gurmanui

Į mėsos ir sūrio dovanų krepšelius galite sudėti viską, ko reikia gurmanui, kad sukurtų skaniausią sūrio ir mėsos užkandžių lėkštę. Į jį surinkite įvairių skonių paštetų, prieskoniais pagardinto kiaulienos kumpio, vytintos kiaulienos mentės, priderinkite keletą netikėto skonio sūrių, raugintų kornišonų ir krekerių. Šis maistas gali ilgai išstovėti šaldytuve, tad galite būti garantuotas, kad dovanos gavėjas jūsų nepamirš net ir šventėms praėjus. 

Vaisių mėgėjui

Jei renkate dovaną draugų šeimai, kurių visų skoniai skirtingi, niekuomet nesuklysite padovanoję vaisių pilną krepšį. Toks rinkinys bus ne tik skanus, bet ir kupinas vitaminų, kurių taip reikia šaltuoju metų laiku. Nepabijokite į krepšelį įdėti dar nematytų egzotinių vaisių, taip dovanosite ir pažinimo džiaugsmą ar priminsite smagias atostogas užsienyje. Svarbiausia, nepamirškite tikrųjų kalėdinių akcentų – persimonų ir mandarinų. 

Smaližiui ir kepinių gerbėjui

Viena populiariausių dovanų Kalėdoms yra kepiniai ir burnoje tirpstantys saldumynai. Rinkitės gaminius, kuriuos sudėtinga pasigaminti patiems, taip padovanosite savo artimiesiems ir laiko dovaną. Tam puikiai tiks „Lidl“ parduotuvėse esančios „Favorina“ linijos prekės, kurios pataikys į kiekvieno smaližiaus širdį. Nustebinkite jį tradiciniais marcipaniniais saldainiais, klasikiniu itališku „Panettone“ ar tradiciniu vokišku štolenu. 

Vaikiškam skoniui

Maisto dovana galima pradžiuginti ir mažuosius. Į spalvingą dovanų maišelį įdėkite Advento kalendorių, dailų imbierinių sausainių namelį, keletą tradicinių Kalėdų senelių ar spalvingus „Favorina“ linijos saldainių rinkinius su žaisliuku. Ant gardumynų pamatę užklijuotą „Faretrade“ ženkliuką vaikai taip pat sužinos, kas yra atsakingai ir tvariai užauginta kakava, kurią jie taip mėgsta. Galėsite jiems paaiškinti, kad „Faretrade“ palaiko sąžiningą tarptautinę prekybą, skatina tvaresnę gamybą, gerina darbo sąlygas žaliavos ūkių darbuotojams bei skatina aplinką tausojantį ūkį, biologinės įvairovės išsaugojimą ir atsakingą vandens panaudojimą. 

Tolimų kraštų entuziastui

O jei jūsų artimasis ar draugas mėgsta keliauti po tolimas šalis, pradžiuginkite jį rinkiniu, kuriame jis rastų visus pasaulio skonius. Į parduotuvės lentynos paimkite kokosų pieno, įvairių kario prieskonių, galbūt šviežią aitrųjį pipirą, šviežio laimo, „Deluxe“ ilgagrūdžių ryžių, aštraus padažo ar azijietiškoms sriuboms tinkančių salotų „Pak Choi“. Gali būti, kad padovanoję šią dovaną sulauksite ir kvietimo kartu pasigaminti tolimus kraštus ir keliones primenančią vakarienę.

Pyragų kepėjui

Na, o jei jūsų artimasis mėgsta maistą gaminti pats, o labiausiai – kepti pyragus, tuomet siūlome jam padovanoti rinkinį produktų, reikalingų kiekvienoje virtuvėje. Į jį įdėkite keletos rūšių „Belbake“ miltų, kokybiško sviesto, maistinių dažų, kepinių dekoravimo glajaus, cukruotų vaisių ir žievelių rinkinių kalėdiniams pyragams, specialaus šokolado kepiniams ir įvairiausių pabarstukų. Šia dovana parodysite išskirtinį dėmesį jos gavėjui ir galbūt mainais sulauksite iš šių ingredientų iškepto kalėdinio pyrago.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.08 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau