Darbuotojų emocinei būklei – vis daugiau dėmesio: „Lidl Lietuva“ pavyzdžiai

25.11.2021 09:30:00 | Vilnius

LIDL darbuotojai

Skirti dėmesio savo emocinei būsenai tampa vis aktualiau. Darbuotojų savijauta rūpinasi ir darbdaviai, vienas jų – „Lidl Lietuva“. Prieš kiek daugiau nei mėnesį įmonėje startavusi iniciatyva „Gali mumis pasikliauti!“ sulaukė didelio darbuotojų susidomėjimo – įvyko daugiau nei 100 konsultacijų teisiniais, finansiniais ir asmeniniais klausimais. Be to, įmonė rūpinasi ir kolektyvo atmosferą kuriančiais vadovais, siūlo specialius, emocinį intelektą lavinančius mokymus.

„Lidl Lietuva“ programa „Gali mumis pasikliauti!“ padeda darbuotojams ieškoti sprendimų į jiems aktualius klausimus. Komandos nariai ir jų artimieji gali anonimiškai skambinti nemokamu, 24 val. per parą ir 7 dienas per savaitę veikiančiu numeriu ir pasikonsultuoti asmeniniais, finansiniais ar teisiniais klausimais. Konsultantai gali patarti, kaip susitvarkyti su stresu, nerimu ar priklausomybėmis, pagelbėti kitose krizinėse situacijose.

„Rūpinamės savo kolegų finansiniu ir emociniu saugumu. „Lidl Lietuva“ darbuotojams ne tik mokame konkurencingą atlyginimą, puoselėjame draugišką atmosferą, bet ir suteikiame galimybę lengvai bei patogiai gauti patarimų tiek darbo klausimais, tiek ir asmeniniais. Palengvindami darbuotojų kasdienybę, prisidedame ir prie didesnės jo motyvacijos bei geresnės nuotaikos darbe“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė. 

Anot S. Savickienės, „Lidl Lietuva“ personalas ir jų artimieji jau spėjo parodyti nemažą susidomėjimą šia programa. Iš viso per kiek daugiau kaip mėnesį įvyko daugiau nei 100 profesionalų konsultacijų, išspręsta daugiau nei 40 unikalių atvejų.

„Darbuotojai dažniausiai kreipiasi įvairiais asmeniniais klausimais, pavyzdžiui, norėdami gauti patarimų, kaip susitvarkyti su stresu ar nerimu, kaip elgtis gyvenimiškose santykių situacijose – tai sudaro apie pusę visų konsultacijų. Kitą pusę atvejų sudaro kreipimasis į profesionalus dėl teisinių klausimų, susijusių su paskolomis ir sutartimis. Tikimės, kad ši programa ir toliau prisidės prie mūsų komandos narių gerovės užtikrinimo“, – sako S. Savickienė.

Organizuoja vadovų emocinio intelekto mokymus

S. Savickienės teigimu, kadangi didelė atsakomybė kuriant palaikančią aplinką darbovietėje krenta ant vadovų pečių, įmonė taip pat kviečia dalyvauti emocinį intelektą ugdančiuose mokymuose.

„Vadovo nuotaika ir elgesys lemia darbuotojų motyvaciją bei savijautą darbovietėje. Todėl norėdami stiprinti mūsų vadovų asmenines emocines kompetencijas, kviečiame juos dalyvauti specialiuose mokymuose. Jų metu administracijos Vilniuje ir Kaune, parduotuvių bei sandėlio vadovai sprendžia įvairius su emocijų valdymu susijusius klausimus, stengiasi į juos pažvelgti iš skirtingų prizmių, mokosi emocijas paversti produktyvia energija net ir stresinėse situacijose. Nors mokymai prasidėjo palyginti neseniai, juose jau dalyvavo beveik 90 proc. parduotuvių vadovų“, – teigia pašnekovė.

Rodo dėmesį ir emocinei, ir fizinei sveikatai

S. Savickienė pažymi, kad prekybos tinklas rūpinasi ne tik emocine, bet ir fizine darbuotojų sveikata – visi įmonės darbuotojai po bandomojo laikotarpio yra draudžiami privačiu sveikatos draudimu. Anot „Lidl Lietuva“ personalo vadovės, tai yra papildoma nauda, kurią personalas vertina labiausiai.

„Suprantame, kad tiek emocinė, tiek fizinė sveikata yra brangiausias mūsų visų turtas, todėl ja rūpinamės ypatingai. Vien šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais mūsų komandos nariai pasinaudojo daugiau kaip 10 tūkst. skirtingų privataus sveikatos draudimo paslaugų už beveik 200 tūkst. eurų. Dažniausiai darbuotojai įsigyja įvairius vaistus, maisto papildus ar vitaminus, taip pat personalas naudojasi ambulatorinėmis paslaugomis“, – sako S. Savickienė.

Be to, „Lidl Lietuva“ kasmet nemokamai skiepija visus norinčiuosius komandos narius ir jų vaikus iki 14 metų nuo gripo. Taip pat įmonė visai neseniai savo personalui įteikė specialias dovanas – vitaminų rinkinius, kurie padeda stiprinti imunitetą šaltuoju metų laiku.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (8.67 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau