„Lidl Lietuva“ ketvirtąsyk iš eilės pelnė „Top darbdavio“ titulą

20.01.2022 12:00:00 | Vilnius

Top Employer

2016 m. į Lietuvos rinką atėjusi mažmeninės prekybos įmonė „Lidl Lietuva“ vėl sulaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Už augantį dėmesį savo darbuotojams, tobulinamą papildomų naudų sistemą ir kasmet gerinamas darbo sąlygas, prekybos tinklui jau ketvirtus metus iš eilės suteikti prestižiniai „Top Employer 2022 Lietuva“ ir „Top Employer 2022 Europe“ sertifikatai.

„Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine džiaugiasi, kad ir šiemet prekybos tinklui pavyko išpildyti vis aukščiau keliamus sertifikavimo kriterijus. Sparčiai augant šalyje veikiančių tinklo parduotuvių skaičiui ir plečiantis kolektyvui, įmonė nesustoja tobulėti ir vienu iš pagrindinių prioritetų laiko darbuotojų gerovę.

„Per penkerius veiklos metus pasiekėme išties daug. Tapome svarbiu žaidėju darbo rinkoje, daug mūsų inicijuotų naujovių jau tapo rinkos standartu. Tačiau negalime sustoti, nes mums svarbiausia – nuolat praaugti save. Siekiame būti geriausiu darbdaviu savo darbuotojams, tad visus šiuos metus kryptingai gerinome darbo sąlygas, skatinome vidinę ir tarptautinę karjerą, didinome atlyginimus ir plėtėme siūlomus naudų paketus. Tarptautinis „Top Employer“ sertifikatas motyvuoja tiek esamus, tiek būsimus mūsų darbuotojus bei padeda kurti profesionalią aplinką, kurią užtikriname prisidėdami prie darbuotojų asmeninio ir karjeros augimo“, – sako R. Roussev-Peine.

Tarptautinis įvertinimas reikalauja pastangų

„Top Employer“ sertifikatus geriausiems darbdaviams suteikia Nyderlanduose įsikūrusi nepriklausoma organizacija „Top Employers Institute“. Visame pasaulyje darbdavius nominuojanti organizacija veikia jau 30 metų ir per šį laiką įvertino net 120 pasaulio šalių savo veiklą vykdančius darbdavius.

Prestižiniai apdovanojimai yra skiriami tik toms įmonėms, kurios savo darbuotojams, nepriklausomai nuo jų pareigybių ir statuso, suteikia išskirtines darbo ir tobulėjimo sąlygas. Gauti sertifikatą siekiančios organizacijos turi pasižymėti ir pažangiomis personalo valdymo praktikomis bei naujais sprendimais, jeigu šį apdovanojimą jos jau yra gavusios anksčiau.

„Įmonių personalo valdymo srityje taikomų sprendimų pažangumas vertinamas remiantis aukščiausiais „HR Best Practices Survey“ standartais. Vertinimo pradžioje įmonė turi užpildyti nuodugnų žmogiškųjų išteklių valdymo klausimyną, tai paprastai vyksta liepos mėnesį, o po pusės metų trunkančio proceso ji gauna išsamius tyrimo rezultatus ir toliau tobulėti padedančias vertintojų pastabas“, – pasakoja „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Puikios sąlygos asmeniniam tobulėjimui

Sertifikavimo ir tyrimo organizatorių išvados parodė, kad vienas pagrindinių „Lidl Lietuva“ išskirtinumų žmogiškųjų išteklių valdymo srityje yra lygių galimybių užtikrinimas visiems darbuotojams. Įmonė taip pat įvertinta už taikomas papildomas priemones darbuotojų motyvacijai ir tobulėjimui užtikrinti, gebėjimą pritraukti talentus bei visos komandos kasdienybę palengvinančius skaitmenizuotus personalo valdymo sprendimus.

Pasak S. Savickienės, praėjusiais metais visiems „Lidl“ darbuotojams pristatytos mentorystės ir dalinimosi patirtimi iniciatyvos bei toliau vykdyta e-mokymų programa žymiai prisidėjo prie tokio pozityvaus rezultato ir jau ketvirtus metus iš eilės gaunamo apdovanojimo.

Darbuotojų gerovė – visos įmonės gerovė

Diegdama naujas iniciatyvas bei plėsdama jau anksčiau komandos nariams siūlytų naudų apimtis, „Lidl Lietuva“ puoselėja auginančią, įtraukiančią darbo kultūrą. Įmonė rūpinasi, kad darbuotojai tiek darbe, tiek namuose jaustų geras emocijas ir palaikymą.

Viena iš įgyvendinamų priemonių – praėjusių metų pabaigoje pasirodžiusi pagalbos programa „Gali mumis pasikliauti!“. Paskambinę visą parą veikiančiu nemokamu telefonu darbuotojai ir jų šeimų nariai gali gauti anoniminę psichologo, teisininko ar asmeninio finansų specialisto pagalbą.

„Rūpinamės darbuotojų sveikata ir jau ketvirtus metus iš eilės siūlome papildomą privatų sveikatos draudimą. Šaltojo sezono metu gripo vakcinų pageidaujančius darbuotojus ir jų vaikus iki 14 metų skiepijame nemokamai, o rudenį visiems komandos nariams dovanojame imunitetą stiprinančius vitaminų rinkinius“, – teigia S. Savickienė.

Dirbti skatina ir konkurencingi atlyginimai

S. Savickienė priduria, kad konkurencingas atlyginimas taip pat prisideda prie įmonės komandos narių motyvacijos augimo bei aukštesnės klientų aptarnavimo kokybės užtikrinimo.

Siekdami paskatinti esamus ir būsimus prekybos tinklo darbuotojus, praėjusių metų pabaigoje „Lidl Lietuva“ pranešė apie atlyginimų kėlimą. Naujausiais „Rekvizitai.lt“ duomenimis, „Lidl Lietuva“ darbuotojams mokamas vidutinis atlyginimas prieš mokesčius lapkritį siekė 1883,18 eurus, o nuo šių metų sausio 1 d. visų komandos narių darbo užmokestis padidėjo 5–15 proc. Iš viso bendrovė algų biudžeto didinimui iki 2022 finansinių metų pabaigos papildomai skirs 9 mln. eurų.

Taip pat siekdami užtikrinti dar didesnį darbuotojų finansinį stabilumą, „Lidl Lietuva“ savo darbuotojams skiria papildomus finansinius priedus ir premijas. Jiems įmonė pernai skyrė daugiau nei 1,7 mln. eurų.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 60 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (5.07 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau